andradelenurjankys

En blogg som handlar om mig, mitt i mitt liv som snart tvåbarns mor, och en hel del åsikter och tankar. Och annat som kryddar min tillvaro :)

Mognad och förändring.

Publicerad 2010-08-28 10:49:47 i Allmänt,

Alla människor förändras och tur är väl det. Jag och en barndomsvän pratade igår, vi behöver inte höras på flera månader för att sen kunna tjattra på som aldrig förr. Men något som är heligt är att vi varje jul träffas, och då inte bara vi utan dom flesta från hela den gamla ligan. 
Men igår slog det mig att hon som var helt crazy då är den som är mest seriösas av oss idag... eller njae det finns en till. Tänk att våra liv ser så olika ut fast vi är lika gamla. Hon sitter med villa, två barn och en fin karl, har utbildningen klar, jobb och i mina ögon väldigt vuxen och är sådär lycklig. Dessutom har hon helt andra värderingar om livet en vad jag är van vid. Vad som är viktigt för mig är inte alls lika viktigt för henne. Hon har liksom landat och är nöjd med sitt liv.

Jag berättade det här för Martin igår att jag faktiskt var avundsjuk på henne för att hon verkade så lugn och trygg, Att hon verkat hittat det som är viktigt i livet. Själv känner jag mig helt förvirrad just nu, saker som jag tyckte var skitskoj förut, som fester, dansa mig galen på något uteställe, att hela tiden veta allt och vara med i stimmet känns inte lika lockande längre. Varför?! Varför är något som spelat så stor roll i mitt liv innan så totalt ointressant nu? Jag tror jag kom fram till svaret igår. Jag har kommit på väldigt kort tid till den punkt som jag står vid nu. För ett år sen ganska exakt skulle jag inte kunnat drömma om att jag skulle vara där jag är idag. Hela året har varit omvälvande bl.a. av 3 flyttningar där man ibland inte ens har haft något hem utan bott i väskor, nya jobb, sjukskrivningar, läkarbesök, hästhämtning, semestrar mm. Mkt har hänt på kort tid. En ny människa kom in i mitt liv dessutom, som man skulle lära känna och det är nog mkt tack vare honom jag står där jag står idag också. För ett år sen var jag så redo man bara kunde bli att "slå ankar" jag var redo att skaffa hus, barn, en vardag bestående av annat än bara fest. Dessvärre var inte det ömsesidigt då. Och det blev jag också ganska snart varse om. Vilket slog väldigt hårt! Mina drömmar blev krossade och den en gång så säkra tjejen var som bortblåst. 

Några månader senare stegade min hemliga barndomskärlek in, han man alltid haft  ett gott öga åt men som också var mkt äldre. Vad hade jag att erbjuda när jag var 14 och han 23 liksom? Vi lyckades få till en fling ändå på äldre dagar, nämare bestämt för ca 4 år sen. Men då blev det inget seriöst. 
Men nu, nu stod han där med öppna famnen och var äntligen redo. Sicken tur jag hade ;) haha.
Tyvärr var jag inte lika övertygad längre. Och kände väl att jag visste inte ens om jag var redo för något nytt och om jag ens vågade testa. Han lyckades övertala mig med ord "att vågar man inget vinner man inget" jag har fått berättat för mig efteråt att han själv var precis livrädd när han sa dom orden. Men att han någonstans ångrade att han aldrig vågade sist. Så det fick bära eller brista. Den första tiden var jag nog inte så lätt att leva med. Jag misstrodde honom hela tiden och frågasatte kärleken titt som tätt. Det där med kärleken kan jag göra fortfarande. Tror det är för att jag hela tiden måste vara säker på att han älskar mig och inte hux flux slutar med det och släpper bomben en vacker dag. Fast vad tjänar det till egentligen? Det skulle ju göra lika ont vare sig jag frågade och han svarade än att han tog upp det själv. Man blir lite skadad sådär. Det bästa med den här killen är att han tar det. Även om jag skulle tjata hål i huvudet på honom om han älskar mig eller inte så skulle han varje gång titta mig in i ögonen, förklara sin kärlek och krama om mig. Förstår inte hur han orkar... kanske för att han älskar mig... villkorslöst? Och tar mig för den jag är.
Genom honom har jag blivit stark (are)
Genom honom har jag börjat kunna se framtiden igen, jag har nu hamnat i det "redo" stadiet jag var i  för 1 år sen. (Trodde aldrig det skulle ske) 
Vi bor ihop, i ett HUS! Vårat hus!
Vi håller på och bygger en framtid ihop.
Vi ska ha barn (nej inte nu, jag är inte på tjocken) Snart.
Vi umgås och gör saker tillsammans som är sjukt roliga.
Att koka kräftor med svärmor är så mkt mer värt för mig än att vara full på stan nu.
Jag håller på att förändras. Martin säger mogna, jag föredrar förändras då jag alltid kommer vara rätt omogen ;)) Jag har nästan samma värderingar som min barndomsvän, det är bara det att jag inte förstått det. Jag har mest bara blivit konfunderad och trott det varit fel på mig. Hur kan jag inte tycka att det som varit så kul innan inte intresserar mig något nämnvärt längre?? Tror jag förstår nu..
Jag håller på och bygga min framtid, jag har kommit till nästa nivå i livet.... där en del saker blir viktigare än andra. Och visst är min framtid och mitt liv viktigare än något annat? 

Martin, tack för att du finns i mitt liv och för att du inte gav dig. Jag älskar dig!    

turbulent...

Publicerad 2010-08-27 18:59:45 i Allmänt,

Hela dagen har varit en dimma, åkte och köpte dill i morse och drog sen vidare ut till Tyftet för lite kokning av kräftor med svärmor. Jag stod för mördarvattnet (alltså det vatten som man lägger kräftorna i först så dom dör) Gunnel (svärmor) kunde inte, för hon tyckte att kräftorna tittade henne i ögonen samtidgt som hon skållade dom. haha..
Sen hände både det ena och det andra och jag kan väl säga så mkt att jag är helt slut mentalt. Är det inte jobb så är det något annat. :S

Imorgon är det lördag, på dagen ska jag nog se till att slå ihjäl några timmar med Linis. Sen blir det stallet och sen blir det lite vin, kräftor och ev. en utgång.  
På söndag blir det till och hämta bilen i Gamleby. Ta en sväng förbi tjust cup och sen vidare till loftahammar och loftahammarsutställningen. :)



Kräftfiske

Publicerad 2010-08-26 22:09:31 i Allmänt,

Dagen idag började skit som ni vet, men slutade redigt bra eller den ändrades under dagen om man så säger. Slog ihjäl hela eftermiddagen med Milfarna (Karin och Erika) med barn. Gosade med gosnikki i stadsparken, om jag får en bebis någon gång ska jag ha en sån som henne. Världens snällaste lilla babygirl är det. Hon skriker inte utan bara är. Så himla mysig! Dessvärre kommer jag säkert få en gangsterbaby, som inte gör något annat än skriker och knorrar ;)

Väl hemma var det bara att svida om till fiskarbyxorna. Dags för att dra upp havets guld (eller inte riktigt kanske) Men goda är dom :) Så imorgon blir det till att koka lite ute i tyftet. Och vem vet på lördag kanske det blir lite kräftis här hemma :) Och kanske en och annan Dr yellowdänga haha ;)





Hängläpp

Publicerad 2010-08-26 10:53:16 i Allmänt,

Fy fan vad livet suger..
Fy fan vad jag är arg...
Fy fan för det här vädret..
FY FAN för allt just nu.

Dags att hoppa in i våtutrymmet för att sen bege mig ner till staden för lurre och ett bankbesök. Känns lite halvjobbigt med en elnisse som smyger omkring här i mitt hem, hur behandlar man dom liksom? Försöker prata med han men han svara på tilltal och inget mer. Kanske ska gillra en fälla åt han för att liva upp stämmningen lite.

9 dagar...

Publicerad 2010-08-25 19:06:31 i Allmänt,

Förlåt mina vänner, men det finns anledningar till att jag inte kunnat delge er om min otroligt intressanta vardag -not! Vi har inget internet än och just nu är min vardag så totalt oglamorös som den bara kan bli. Dagarna går till att städa, tvätta kolla på tv, promenara och vara i stallet. Jag har skittråkigt är på dåligt humör och tjuter för minsta lilla... Nej, jag jobbar alltså inte. 
Fredagen den 13:de fick jag beskedet av min chef att jag skulle börja på ett nytt projekt, och att vi veckan därpå skulle åka på möten mm. MEN allt har blivit förhalat, och det slingerislokar mest med allt just nu. Jag får inga klara besked och tiden går... Så trött på att inte veta. Idag fick jag dock ett glädjande besked, av ett ev. nytt jobb. Tacka vet jag kontakter, för arbetsförmedlingen känns mest som ett nödvändigt ont.
Vet i tusan om jag är så intresserad av mitt gamla jobb just nu, besviken är bara förnamnet. Så jag anser mig nog just nu som arbetslös... Helt arbetslös! har aldrig varit det i hela mitt liv. Sjukt på ett sätt men det kommer ordna sig, det gör det alltid.

Vad beträffar tiden som gått så har det väl som sagt mest gått till att sköta hushållet, pula med trädgården, i fredags var även Erika här och vi drack vin. Tror fasen vi är bäst på det, dricka vin, tjattra, bli sentementala, sjunga HÖGT till spotify mm. 
Påvägen ner till stan hände något kusligt. Vi gick och tjoade och tjimmade och för er som är västerviksbor så var vi precis vid Corner (hamburgehak) när vi hörde ett illvrål från ett litet barn. Det var inget vanligt skrik utan verkligen ett dödskrik, någon ropade på hjälp och det kom från hyreshusen som ligger precis vid stadsparken. Vi sprang dit men då blev det tyst, sen hörde vi ur ett källarutrymme hur barnet skrek men när vi bankade på dörren så blev det tyst. Poängtera att detta var mitt i natten ca 00.30. Gissa om vi var skärrade. 
Väl nere på stan mötte vi upp Martin med kompani, men vistelsen varade bara i ca en timma -såååå tråkigt! Ser inte tjusningen med att vara ute på stan längre, tycker det är mkt trevligare på förfesterna. Alltid samma människor och samma visa. tråk tråk tråk...
 
I skrivande stund sitter Martin och planerar in kommande jakter, "hej jaktänka" blir det för mig denna höst och vinter. Tur att jag har stallet... men vad ska jag slå ihjäl tiden på mer?? Tänk om jag är arbetslös då med? Träningen finns ju alltid.. men mer? Hua hemska tanke. Någon som har någon bra hobby som ni kan presenter för mig? Eller ännu bättre, JOBB!

Torsdag idag, eller onsdag... ?? Ja, ni ser dagarna går ihop, snart ligger jag här i fosterställning och dör av strisstess.
tror på allvar jag börjar bli deprimerad...

Nej fy vilket trist inlägg, men nu vet ni att jag lever.
Jag återkommer med mer info när läget faller på. Och när internetet är installerat, nu vet ni att jag lever.
Väl mött.

Inredning.

Publicerad 2010-08-15 19:12:50 i Allmänt,

Dagen igår spenderades på IKEA som sagt... mkt finfina grejer inhandlades. Detta har gjort att vi,  
hela dagen idag har fixa iordning, inrett, piffat, skruvat, bäddat, lagt nytt golv i badrummet (det blev skitsnyggt!!) hängt gardiner, hämtat mer möbler, ändrat om... you name it ;)
Tänkte att jag skulle ta lite kort sen när allt är klart, så i få ta del av vårt fina hem.

Har även beslutat att införskaffa mig några väggord då vi har bristvara på tavlor. Hittade en sida som säljer snygga och billiga väggord. Gå in här





 

Fredag den trettonde

Publicerad 2010-08-13 10:42:58 i Allmänt,

Går omkring på nålar och är livrädd för att något ska hända... haha neeeerååå är rätt lugn här faktiskt. Visserligen är jag lite skrockfull men att det skulle ske något idag bara för att datumet är fredag den 13:de.

Dagen igår var sådär.. det var en dålig dag. Gud så dålig den var! Jag var på skitdåligt humör, kunder bråkade med mig, mkt att tänka på o.s.v. I vanliga fall hade Martin fått tagit det när jag kom hem. 
Men ni ska veta att jag stålsatte mig igår och är rätt stolt, jag skötte mig rent ut sagt exemplariskt ;) 
När jag kom hem igår låg Martin på soffan. Jag vet inte vad det är som gör det, men sånt kan jag bli precis vansinnig på. Tror det handlar lite om att jag kommer hem, trött efter en arbetsdag och ser någon "ligga och lata sig" för just så ser det ut i mina ögon, just då. Sen att personen ifråga själv har jobbat hela dagen och nyligen kommit hem och tog sig ett litet normalt lut på soffan existerar inte. Jag ilsknar till direkt.
Igår blev jag bara lite tjurig (NEJ! jag vet inte varför), gick ut i köket och värmde på maten till mig och Martin, som vi hade kvar från dagen innan. Han kom ut i köket och pussade mig hej, frågade hur dagen hade varit o.s.v. till skillnad från någon gång tidigare typ i hela mitt liv, så berättade jag hur dagen hade varit, att den varit skit kort och gott. Att jag var skit trött och bara allmänt sur.
I VANLIGA fall hade jag bara sagt "den har varit okej" ja, precis just så... kort och tjurigt. Fast at det i själva verket bara lyser skitdag i pannan på mig.  
Men som sagt igår berättade jag, och det var då det hände... Martin svarade upp med ett okej, ryckte på axlarna och lät mig vara tjurig för han visste varför jag var det, vanligtvis brukar jag ju inte säga det utan förvänta mig att han bara ska veta det (jag vet jag är lite störd) vilket resulterrar i att han inte förstår (givetvis) varför jag är tjurig på honom och då blir det ofta diskusioner. 
Sen säger han "har du inte missat något?"
Och jag mitt papphuvud svara "som vad?" fortfarande tjurig.
"Titta dig omkring"
Och då såg jag det.... varenda skåp och låda i köket hade fått nya handtag och knoppar. Han hade fixat köket!
Sen tillade han "så jag har inte bara legat på soffan." (Han läste mig och mina tankar) Skapligt uppmärksam som alltid.
Min dåliga dag blev helt plötsligt rätt okej, sen åkte jag ut till stallet och styrde lite samt packade ner min stora garderob. Fattar inte att man kan ha så mkt kläder alltså. Såg ett programm igår om samlare, och vet ni att jag kände igen mig. Har så himla svårt för att slänga saker. Framförallt kläder. Tänk om jag får användning för dom liksom. NU är jag väl inte lika extrem som dom i programmet, men tankesättet kände jag igen.... oh gosch! I´m a SAMLER (svenskengelska) :)

Kvällen idag kommer erbjuda mig röda kräldjur, det innebär kräftor! Äntligen ska jag också få sörpla, suga och skala dessa små fantastiska djur. Yummie! 
På lördag, alltså imorgon blir det IKEA, YEEEEEEHOOOOO! Och på söndag ska jag pynta hemmet klart. fullspäckad helg, jag giller´t!

Tjingis pingis! OCH TREVLIG HELG FÖR TJYVEN! 

KOM!

Publicerad 2010-08-12 13:23:14 i Allmänt,

Har inte hört den innan, men gud så bra!










Du går nedtryckt i två alldeles för grova skor, det börjar visst bli höst men den är aldrig riktigt lika grym och svartvit som man tror Jag vet att du sa fel, och hela stan vet om den känns det som Du gick för långt, du är alltid deras fnask. Jag säger Kom Allt är förlåtet, dom snackar bara strunt Dom har väl redan glömt hur kul det kan va att tumla runt Din byst är full med rock'n'roll och håret lyser blont Det vore orättvist om någon skulle döma dig för sånt Vi går ut och strör små smulor till fåglarna på marken Vissa dagar är man ett med alla människorna i parken Du min ängel, här i livet får man sota för all skit som man har tyckt Det gör dig matt och arg och nertryckt i två alldeles för grova skor, din mun ångar av rök Vi går hem, du kan väl ruttna på en stol i mitt kök Jag säger KOM Kom, så ruttnar vi ihop på alla veta-bättre-typer som ska säga hur man gör För har man nån gång grävt en grop åt alla veta-bättre-typer får man jävlar ligga i och skämmas tills man dör Det finns ett ord för vad jag lider av, men jag har glömt det nu Det där att komma på för sent vad man borde sagt, och Du vet hur det känns, det vet väl jag, jag har kännt dig, jag är van Jag borde sagt igår, vad jag kom på härom dan Men nu är allt för sent, nu är det gjort, nu är du dömd Du blir ett fnask och du är alltid deras fnask, och han är glömd Men låt dom älta, dividera om vikten i det där Här får man aldrig göra fel, här får man aldrig göra om Jag säger KOM Kom så ruttnar vi ihop… Ja, du går nedtryckt i två alldeles för grova skor, det börjar visst bli höst och den är lika spottad på som begagnade bröst Nu faller löv, det blåser på, det börjar om Jag säger Kom, här är världen, här är livet vi ska leva i Vi, och alla duvorna på marken, alla fåglarna i skogen Alla mänskorna i parken, alla herrarna på krogen Här finns ingen som kan döma, här finns ingen mera lärd om ditt liv, om din stad, om ditt land, om din värld Det kommer alltid tillbaks, med veta-bättre-direktiv Till en värld, till ett land, till en stad, till ett liv Några smulor till duvorna, min vän sen går vi hem.

Framtiden

Publicerad 2010-08-12 11:52:09 i Allmänt,

Igår såg vi en film, Martin och jag som hette Vägen. Tror den utspelade sig under året 2929. Och fy vad hemsk den var. Det handlade om en pojke och hans pappa som var näst intill dom enda som var kvar på jorden. Tänk om det är så vår framtid ser ut  om ett par år. Att vi sakta men säkert förintar oss själva. Hoppas för guds skull att jag är död då i såna fall =S Ni som inte sett den se den. 

Framtid ja, vad vore livet utan en framtid, egentligen? Själv har jag lite ångest för den just nu. Men satsar man inget vinner man inget. Tror det lutar åt att det får bära eller brista, all in med andra ord. det kan bli så bra och det kan bli inte katastrof men lite halvkörigt. Framtiden är till för utveckling.
 Dagen igår gick som sgat till att fixa i hemmet, Martin fixade hela tomten d.v.s fixade buskar, rensade ogräs, gjorde i ordning uteplatsen mm. Så nu är vi redo för ett besök på Ikea i helgen. Ska bara skriva inköpslistan ikväll ;)
Snart dags för lunch.. skönt då jag är i stort behov av tandpetare till mina ögon dagen till ära, det kan jag tacka Jizza för, som levt rövare hela natten.
Dagen idag blir en sväng till stallet sen hem och fortsätta med flytten. Måste få ordning på alla mina kläder.  :)

Någon som vet några smarta förvaringsmöjlighter?

STRESS!

Publicerad 2010-08-11 16:48:25 i Allmänt,

Hej.
Jag lever. SJUKT mkt att göra på jobbet dock, eftersom vi står inför tryck med tidningen. Plus att jag mitt i detta hoppat in på ett pågående projekt som ska vara klart om två veckor. PLUS att min rara boss presenterade ett nytt alldeles EGET projekt som jag förmodligen kommer ta mig ann... Måste bara fundera och räkna lite på det först. Kul med lite nytt på lite nya sätt, vilket innebär att presentera produkten på plats för kunden istället för endast telefonkontakten.

Igår spenderade jag kvällen med Erika och Abbe ute i stallet, redigt mysigt! Lilla Abbe var totalt orädd för hästarna och satt både på lilla kalle och Wella. Så Erica blir han en hästaskille tar jag mig ann honom direkt ;)
Jag och Arrak fick spendera resten av kvällen och natten ihop och jag vet inte vem utav oss som hade svårast att sova för att inte husse/hjärtat var hemma. Tillslut fick faktiskt Arrak sova i sängen... Ja, jag vet. Jag är emot det... men jag var tvungen. Vi kunde ju inte sova! Och Martin mår inte dåligt utav något han inte vet ;) Dessutom skulle vi båda upp till jobbet idag ju, Arrak är nämligen med mig på jobbet för första gången och jag kommer på mig själv med att jag glömmer bort honom, så exemplariskt sköter han sig. :)

Ikväll blir det till att hämta lite inredning på storgatan medans karln kommer fixa i trädgården.

!
Titta så duktig han är!

Fortsatt trevlig lillördag!

Spöken, magi och övernaturliga fenomen...

Publicerad 2010-08-10 10:58:30 i Allmänt,

Jag är helt såld på program som typ DET OKÄNDA. Igår började nya avsnitt med just det okända och givetvis så var mitt favvomedium med -Terry Evens. Martin tyckte det var lite obehagligt men jag skulle kunna ge nästan vad som helst för att få kunna ha såna förmågor. Den 22 sep i bryggaren  ska jag, Martin och min familj besöka bryggaren och Terry Evans på storseans. För mig blir det tredje gången. Jag råder er som aldrig varit på något sånt att gå, det är hur intressant och spännande som helst.

Något som jag också är helt såld på är att få överraskningar och presenter. Igår när jag kom hem så var hela matbordet fullt med husgeråd från ittala, kosta boda, boda nova mm. Martin hade varit och shoppat. Han kan faktisk en hel del den killen ;) Tekoppar, glas, 3 uppsättningar designbestick, kökshanddukar, en stor skål, grytunderlägga, salladsbestick. mm.
Det finns tydligen en kostaboda outlet ute vid welux. Allt har från början varit halva priset på eller lägre, nu var det halva reapriset! Som den stora skålen tex. den har från början kostat 2000 kr, den var nersänkt till 500 kr och igår var det som sagt halva priset på det, alltså 250 kr. Snacka om bra affär. Kvällen igår gick till att skruva upp krokar och dona lite. sen somnade jag i soffan och vaknade yrvaket vid 03.00 i natt och trodde att klockan var sju och dags att gå upp.

Ikväll blir jag gräsänkling, Martin ska till någe hägn och släppa hundarna på Björn (alltså en sån på fyra ben) Så kvällen kommer gå till att hänga lite i stallet samt försöka hämta hem så mkt det går från Tyftet. Sen ska jag njuta lite över att få vara lite själv, d.v.s titta på vilken kanal jag vill, slänga på mig mjukiskläder, lägga ansiktsmask,måla naglarna mm. Kanske kommer jag köpa godis också även att det bara är tisdag ;)


Ösregn

Publicerad 2010-08-09 16:54:10 i Allmänt,

Jorå visst ska himlen öppna sig och regnet ösa ner lagom tills jag ska GÅ hem!
Var som sagt och hälsade på bäste bror idag. Eller rättare sagt jag terroriserade honom genom att ta kort på han där han låg i sjukhussängen och var ynklig.


Jag har lovat mig själv att inte använda mig av min blogg för att skriva massor underförstådd skit om folk jag känner *nu gjorde jag det* detta för att jag inte vill att mina relationer ska bygga på något så ytligt som kommunikation genom min blogg.  Vad finns det att säga... mer än gud så trött jag blir!

Nehepp om  man skulle ta och packa ihop sah för en blöt tur i vädret.  

Första natten..

Publicerad 2010-08-09 11:05:09 i Allmänt,

Första natten är nu avklarad i huset. Även om vi har mkt kvar att flytta och hänga upp o.s.v. så måste jag säga att jag känner mig redigt hemma redan! :) I Löööve mitt nya hem :) I helgen blir det en tripp till Ikea, Martin vet inte om det än. Men han är så illa tvungen att följa med. Ikea är typ min favvoaffär, det är det inte för Martin ;)

Helgen har varit sjukt trevlig, i lördags var jag flitiga Lisa. Städade stallet (skurade boxen mm) så nu är det höststädat för intagningen av hästen. Sen städade jag även Tyftingemar och vid halv två bar det av in mot staden för att hämta upp Karln min, som satte upp staket runt huset så att våra fyrbenta vänner håller sig där dom ska. Dock har redan Jizza kommit på att hon kan krypa under, var och hämtade henne på andra sidan gatan igår. Den hunden tror jag att jag fått för mina synder. Hon är en gangster. :)
Bilen styrdes sedan mot Hummel och Nynäset för kusinträff. Och jädrans vilket "kling" i glasen det blev! Det kördes den roligaste tipspromenaden någonsin, roliga lekar, luftgivärs kamp mm. Maten var kanon ja, kort och gott allt var helgreat. Längesen jag skrattat så mkt på en och samma kväll faktiskt.
Framåt 03.00 vinglade min älskade karl fram till mig och sa att han inte var representabel längre, så han ville gå och lägga sig. (väldigt moget beslut). Jag och Anna bäddade ner honom och gick upp på logen för att fortsätta, då hade alla klingat av och gått och lagt sig. Så vi tog oss lite rester och äta samt svepte groggen och gick till kojs vi med. (dock inte lika moget beslut) Då huvudvärken var påtaglig dagen efter.

Igår flyttades det en del sen bäddade vi ner oss i soffan, tände ljus och kollade på alla kanaler på tvn som äntligen fungerar igen. Ni må tro att jag var helt lyrisk när jag upptäckte att femma och filmkanalerna funkade igen ;)

Idag ska jag upp och besöka min lilla ynkliga bror på sjukhuset. Han fick åka in akut igår för magvärk. Det visade sig att det var blindtarmen och tydligen var det redigt tur att han kom in när han kom in. Då blindtarmen var väldigt illa tilltygad och inte långt ifrån att brista. Han kördes direkt till operation och blev kvar på intensiven över natten med kraftig feber. Stackarn kommer bli kvar där ett par dagar till, eftersom det tydligen hade varit ganska allvarligt. Så dom har inte sytt ihop han helt än för dom ville se så att han svarade på antibiotikan ordentligen först. Och eftersom jag själv hatar sjukhus så mkt så känner jag verkligen med honom där han ligger på sitt rum just nu, så just därför ska jag ta mitt systeransvar idag och terrorisera honom lite på lunchen. ;) Bara för att förgylla vardagen lite för honom med min "systerkärlek" Mohahahahaahaaa...

Tjing

Intuition

Publicerad 2010-08-06 11:31:18 i Allmänt,


"Ljug inte för mig, för jag får alltid reda på sanningen vare sig du eller jag vill det eller inte"
Min intuition (stavas det så?) är väldigt stark när det gäller vissa grejer, det är nästan så jag blir mörkrädd ibland. Vissa saker bara vet jag utan att någon sagt det till mig. Kan liksom inte förklara hur det kommer sig, det brukar te sig så att jag tänker eller funderar på något/någon och sen helt plötsligt så bara vet jag svaret. Eller också så bara kommer det till mig genom att väcka tanken genom en dröm eller dylikt.  Låter skitskumt jag vet men det har blivit bevisat allt för många gånger för att det ska vara tillfälligheter när någon sen säger (oftast några dagra efter) precis samma sak som jag redan vet, då är det ju liksom bekräftat.

Den starkaste och också jobbigase intutionskänslan jag haft var när jag kom hem till mitt hem som jag hade med min dåvarande kille. Jag hade varit borta över helgen och kom hem på söndagkvällen. Han var inte hemma när jag kom hem, men jag glömmer aldrig den känslan som infann sig så fort jag satte ner väskorna i hallen och blickade in i sovrummet. Jag hade inte hört från någon vad han hade pysslat med under helgen. Men ändå, just i den stunden, där i hallen visste jag att något hade hänt som var redigt redigt fel. Även att jag försökte skaka av mig känslan var det som en inre röst sa åt mig att kolla upp en del grejer för att få det bekräftat. Tre dagar senare fick jag veta vad som hänt..... 

Nyss fick jag en intuition, och jag hoppas innerligt att den snart blir bekräftad :)    

Beröm!

Publicerad 2010-08-06 09:37:18 i Allmänt,

Jag läste något nu här på morgonen som gav mig en grym "jahaupplevelse". Jag blek kort sagt redigt imponerad. Som av en händelse halkade jag in på en kompis blogg, tjejen ifråga gav sig själv beröm i inlägget. Och nu menar jag inte nått fjortistugg "gud-vad-jag-är-snygg" utan det var istället ren och skär beröm för hur hon själv tyckte att hon var som människa och framförallt att hon var nöjd och stolt över det och sig själv. Sånt är stort! 
Som sagt jag imponerades grymt mkt av dig idag Sara, fortsätt så! (länkar till hennes blogg, så ni kan se själva)

Igår gick vi igenom värmen till huset med rörkrökaren.. d.v.s min far. Tycker förövrigt att det är helt sjukt att man med hjälp av ett borrat hål som kostar massor kan få  värme in till huset. Kulvertar ska byggas och detta innan vintern. Nu kanske det låter som om jag kan massor igen.. som ni vet så är det heeeelt fel.  Försöker bara hålla er lite uppdaterade om hur det går liksom. Mkt ska ju göras om både invändigt och utvändigt. Dock har vi bestämt att renoveringen börjar först nästa vår. Tänkte jag skulle passa på och ta lite för och efterbilder. Kanske kommer det upp i helgen om jag har tillgång till dator. Ni måste ju få följa förvandlingen från koja till slott ;) 
Flytt flytt flytt........ om det är någon som har missat det så flyttar jag just nu, igen. ;) 
Fredag idag, vilket innebär storstädning av Tyftingemar, packa det sista därifrån, kanske hinna rida, tvätta och kanske kanske njuta av att det är fredag. Imorgon blir det att kliva upp i ottan och storstäda stallet. För att sen vid två styra kosan ut mot hummel och nynäset för galej hela natten lång! 

LCHF - Ny diet ;) Jamen jag vet, blir inte klok på mig själv. Men tror fasen den här kan funka, igår ställde jag mig på vågen och blev deppig av bara tusan då var det nära att påsarna kom fram igen. 


 

Sol i sinne, likblek inne..

Publicerad 2010-08-05 12:00:49 i Allmänt,

Jorå solen skiner och det är fint väder.. i morse konstaterade jag att jag börjar tappa min sommarfärg. Tråk! Och nu sitter man här igen och tittar ut på solstrålarna och blir bara vitare och vitare för var dag som går. 
Varför startas inte en ny trend som går ut på att vara blek och fet undrar jag? Fan vad inne jag skulle vara då! 
Återigen står jag vid stupet.. Kläderna har börjat strama och jag mår som en påse skit. Dags för diet men orkar inte ta tag i det... Jag har pms och är fulast i världen!  
Vad vet ni om dieten LCHF? Jag är ju en flitig läsare av Katrins blogg, Ni vet hon Bingo Rimérs brutta. Anledningen till att jag inte skriver ut hennes efternamn är för att jag vet i tusan hur det stavas och jag orkar inte kolla upp det. Hursomhelst hon går ju på den dieten... och jag och Martin tänkte göra ett försök. :) Skönt att ha någon med sig i det och vad är inte bättre om just denna någon är den man lever med. 

Igår vad jag och lunchade med Johanna, mutscho trevligt var det!  :) Synd att hon redan återvänder till Norgelandet, skulle varit great att bekantat sig mer liksom.  Jag gillar människor som det inte är så knussligt med. Sån är Johanna, vi känner kanske inte varandra fullt och helt, men ändå så klickar det rätt bra och hon är inte bang för att lära känna en, som igår över en spontanlunch.  
Min pappa är dansk och han säger alltid att vi svenskar är så jäkla tråkiga och ickespontana. Vi bryr oss för mkt om vad andra ska tycka och har svårt att bjuda på oss själva. Och jag är beredd att hålla med då, jag som halvdansk, ser stora skillnader mellan oss och danskar. I Danmark är människor mkt mer tillmötesgående och spontana... mer livliga på något sätt. Tänk att endast ett vatten emellan oss kan göra så stor skillnad?

Nu är det lurre och gissa vad jag ska käka... VITA BÖNOR! Tycker det är asgott men heeejeee magfräs, det får det vara värt idag ;) Bara Martin som ska umgås med mig ikväll ändå och jag kan ju få en anledning till att slippa bära tunga saker, då jag kan skylla på att det är mkt reskabelt för mig och ta i just i dag ;) haha...  Skämt å sida, som ni förstår kommer kvällen spenderas i flyttningens tecken. 

Jo just det! Är det någon som vet eller har tups på hur man får bort röklukt i rum?? Spånhuvudet som bodde i huset innan har förmodligen rökt inne. :(

OCH EN sak till... vad är en Stringhylla? :)

YUMMIE!

     

Fobi

Publicerad 2010-08-04 10:33:29 i Allmänt,

Kvällen igår spenderades på en ö utanför Östra Skälö. Vi blev upphämtade med en båt som tog oss ut till Maribelle. Ojoj sicken fin fin båt! Vill ha en sån ;) Vi käkade och efter middagen skulle jag gå i land och rasta Jizza. Det var då det hände.. åå fy jag får rysningar nu när jag skriver. Påväg upp för berget (som var rätt halt) var jag 30 cm ifrån att sätta handen på en STOR huggorm! Jag såg mitt liv passera i revy för en kort sekund och med ett illvrål (EN HUGGORM!!!!!!) Fiskade jag upp Jizza och hoppade som en antilop upp på berget. Det var längesen jag blev så rädd faktiskt. Och då ska tilläggas att jag inte har sjuklig fobi som min vän Ia tillexempel som är totalt livrädd för ormar utan jag tycker mer att dom är äckliga.  Men igår efter att Martin traskat iväg hur långt som helst med ormen tyckte jag det var grymt obehagligt att vara på den där ön. Så Martin fick gå med hela tiden när jag skulle rast Jizza. Så nu kan jag faktiskt förstå känslan lite bättre för dom som verkligen har fobier. Det måste vara skitjobbigt...

Dagen idag går till att först jobba och sen hem för lite kvällsmat, Martin ska iväg ikväll och jaga ankor... kanske följer jag med men annars kan jag tycka att det skulle vara jätteskönt att bara vara hemma och pyssla i stallet och få lite egentid. Vi får se.
 

Flytteria

Publicerad 2010-08-03 11:48:52 i Allmänt,

Dagen igår spenderades på jobbet och sen i en lastbil med flyttsaker halva kvällen. Det är mkt man ska tänka på när man kommer till hus, i vårat fall ska det fixas om med elen (någon mätare ska kirras...tror jag) värmen ska fixas om innan vintern (annars blir det kallt). Kulvertar ska grävas och det ska borras... Nu kanske jag låter väldigt insatt i ämnet, men det är naturligtvis helt fel. Jag har inte en aning utan jag överlåter allt sånt till mannen i huset. Mitt område är att köpa grejer och att inreda, det är jag bäst på... ;)
Men det är en rad annat som också ska tänkas på som liksom skött sig självt när man bott i lägenhet. Som sopsortering? Numera har man inte en utan 3-4 st olika soptunnor?! Klippa gräs, rabatterna måste fixas... mm. Det sistnämnda kommer ske i helgen. Då jag har blivit en redig hejjare på att köra gräsklippare ;)

Lyssnade av min mobil idag, 15 meddelande på mobilsvaret??!! Sjukt då jag igår lyssnade av och hade två från i helgen. Den är helt klart på sista versen den här mobilen. Har inte meddelat mig en enda gång om att jag har meddelanden i mitt mobilsvar. Dessutom verkar den  radera sms som kommer in och bilder samt inte ringa som den ska heller när det väl ringer i den. Skitskumt.. så alla ni som försökt nå mig de sista dagarna, skickat sms osv jag har inte ignorerat er, min mobil lever sitt egna liv och jag har just nu inte råd med att byta ut den eller kan förnya mitt abonnemang och få en ny. Men om några månader så ska jag bannemig vara lika hipp som alla andra, med en iphone ;D 

Som ni förstår så är det mkt inredning och filosofering om huset i min hjärna just nu. Jag kan heller inte bestämma mig för vad vi ska ha för stil. Lantligt är ju jättefint, mene jag tror man tröttnar på det snabbt. Det är ju en modefluga just nu känns det som. Marin stil är också fint, den är ju typ lantlig också. Den anammar Martin vet jag, igår började han prata om Lexington handdukar, sovkläder, plädar mm.. :S Heeeejdåååå pengar känner jag.
Samtidigt gillar jag när det är rena färger och modernt.. hmm hur ska jag förklara? Chic´t... design, högblankt mm. Så himla svårt ju. För man kan väl inte blanda väl? 
 




Goddagens...

Publicerad 2010-08-02 14:32:36 i Allmänt,

Det var ett tag sen om man så säger, jag är urusel på att blogga JAG VET! Första dagen på jobbet efter semestern, känns rätt okej då vädret är katastrofalt! Men stackars er fortsatta semesterfirare.
Semestern ja.. vart tog fyra veckor vägen? Vad gjorde jag?

Vi var ju och besökte Kolmården, det roligaste med den resan var när vi höll på att bli instängda i safariparken (trodde vi)
Efter att  ha avverkat en hel dag på Kolmården så tog vi slutligen en sväng i safariparken. Efter det var inte klockan så mkt som vi tänkt oss så vi stannade till inne på området och kollade på en film i husbilen. Poängtera att jag innan vi sätter oss till ro påpekar att det är en grind längre ner i backen. Men Martin avfärdade det direkt och jag med min dåliga syn gav med mig.
När filmen var slut vrålar Martin  stäng av filmen, slå ihop det du kan dom stänger GRINDARNA!!!! Ja visst säger jag och tror han skämtar. Men mkt riktigt längre ner i backen stängs grindarna, kvar på parkeringen är bara vi och jag såg framför mig hur vi skulle bli instängda på Kolmården över natten.
Martin bokstavligen slänger sig fram i fören av husbilen tutar som en besatt på tutan och skriker till tjejn som står bakom grinadarna längre ner i backen, han försöker få igång husbilen, men misslyckas då vi får kärringstopp (bilen hoppar några meter haha) I denna stund springer jag omkring i bilen som en skållad råtta och försöker få fatt på all grejer som for omkring samtidigt som jag nästan kiknade av skratt. Med en rivstart kommer vi slutligen iväg mot den stängda grinden. Under hela färden fram ligger Martin formligen på tutan... men tjejen bakom grinden tycks inte bry sig så mkt om oss. Vi kommer fram till grinden, den är stängd. Tjejen på andra sidan av grinden står och pratar i telefon. Martin tutar...såklart och frågasätter om hon är.....(mindre smart?)
Då ser jag det... Och brister ut och formligen vrider mig i skrattkramper. Martin fattar ingenting. "läs på skylten lyckas jag få fram"
På skylten står det "KÖR SAKTA MOT GRINDEN SÅ ÖPPNAS DEN" Tjejen har nu uppmärksammat oss och även hon pekar på grinden. Jag skulle kunna betalat mkt pengar för Martin reaktion på film, hur han i panik förösker starta husbilen, hur han tutar hela vägen fram mot grinden. TUR att ingen var kvar på parkeringen för dom måste i så fall trott att vi var helt ifrån vettet.
Från kolmården Så mellanlandade vi hos en kompis till Martin, sen vidare till Falsterbo. Älskade Falsterbo! Det är det bästa jag varit med om på länge.
Restrerande veckor har vi gjort små tripper, till bland annat Öland. Det har varit en hel del festlighet kanske lite mindre än vanligt men vad tusan.  Och sen nästan det bästa av allt... Lilla Jizza! En 9 veckors valp som anlände till oss i förra veckan.
Igår fick vi tillgång till huset så nu är det flyttajm igen.. typ 3 gången på mindre än ett år. Men här ska jag förhoppningsvis bo länge! :)

Så mkt mer som har hänt men orkar inte dra allt.
vi hörs..

Om

Min profilbild

Janky

En blogg som handlar om att vara en snart 29 årig (snart) tvåbarnsmor i den lilla staden Västervik. Mina reflektioner om att vara gravid och ha barn. Om att snart flytta till en gård, om att pussla ihop livet som mamma och även hitta ett sätt där jag är och får bara vara jag :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela