andradelenurjankys

En blogg som handlar om mig, mitt i mitt liv som snart tvåbarns mor, och en hel del åsikter och tankar. Och annat som kryddar min tillvaro :)

Gott nytt år!

Publicerad 2010-12-31 11:01:23 i Allmänt,



















Tänk att ett helt år har gått, kunde aldrig i min vildaste fantasi tro att jag skulle vara där jag är idag. Från att gå från botten till att nå toppen kort och gott. Förra året började jag med att bryta foten på nyårsnatten, min första dag på nya året spenderades alltså i en sjukhus säng på Västerviks sjukhus. När jag tänker på det såhär i efterhand är jag helt hundra på att det var ödet som kom in i mitt liv och bromsade mig rejält. Hade jag inte brutit foten hade jag aldrig stannat upp och börjat ta tag i "allt" som jag flydde från. Mitt liv var rena rama dårskapen där ett tag, usch mådde redigt dåligt då. Hursomhelst blev jag så gott som tvingad till att som sagt ta tag i det p.g.a foten. Nu gick det inte att köra speedtempot liksom, inte vara med överallt, inte gå ut på krogen, knappt kunna gå utanför dörren (p.g.a. all snö) Detta fick mig ju givetvis att ligga hemma och tänka över min situation. Och det var sjukt jobbigt!

Detta resulterade i sjukskrivning p.g.a psykisk stress "utbrändhet" idag kan jag stå för det och berätta rakryggat om det. Då skämdes jag, kände mig precis värdelös över att inte ens klara av mitt jobb. Tyvärr hade inte jag en jobbsituation som tillät mig att bli sjukskriven, vilket gjorde att jag slutligen förlorade mitt jobb. 
Jag var inte värdelös, jag vara bara trasig. Mitt liv rasade sakt men säkert samman.... Idag kan jag se det men då var jag införstådd med att jag inte dög till någonting och jag i princip lika gärna kunde lägga mig ner och dö. 

TUR att jag inte gjorde det! 
För vem kunde tro att världens underbaraste människa, MIN ÄNGEL skulle komma inflygandes i mitt liv då?
Till en början ska jag villigt erkänna att jag inte hade så stora förhoppningar, vågade nog inte ha det. Men med sin envishet och tålamod fick han mig att sakta börja tro på kärleken, livet och framförallt mig själv igen. 
ETT ÅR!! Mina vänner....
Jag sitter nu här med hund, hus, är gravid och är nyförlovad.
Visst har det gått fort, men jag har aldrig varit så säker på något i hela mitt liv. :)


Har precis slängt in en tvätt, peelat ansiktet och lagt ansiktsmask. Börjar med andra ord förberedelserna inför kvällens fest.   Ska bara ut en sväng till mor och far först med våra två hundar så dom slipper vara här i stan bland alla smällare och raketer i natt. Sen ska det svängas förbi tyftet med, ska grilla korv i solskenet ;)

Så gott nytt alla!
Ha en underbar kväll... Själv ska jag försöka undvika akuten detta år, lite onödigt med en tredje gången gillt ;)

Update

Publicerad 2010-12-29 15:21:30 i Allmänt,

Fast en sömnig sådan, får liksom inte hjärnan att vakna idag. Samtidigt får jag sjuk ångest över att jag inte får det, känns med andra ord som en ganska meningslös dag idag...
Har roat mig med att träna Jizza lite här på vardagsrumsgolvet, jag gjorde även ett "sjukt" expriment med henne och insåg till min fasa att hon är en ohygglig best.
Sjukt av mig att ens testa, men har man sjukt tråkigt och är omotiverad till det mesta så gör man sånt här ;)
Jag la mig i fosterställning på golvet och lekte död -alltså knystade inte ett ljud utan en väldigt lång stund och totalignorerade henne. Bara för att få se henne reaktion.
Hon buffade lite på mig, pussade mig i ansiktet och började hoppa med frambenen på min hand (än så länge fullt normal) Men sen började hon gnaga på min hand!! Ja, alltås hon bet hur hårt som helst la sig tillrätta som hon gör med ett köttben och började ganga på min hand. TÄNK om jag varit död på riktigt! Vilket äckel! Trodde hon skulle göra som alla söta hundar i filmerna, som lägger sig på sin husses/mattes bröst gnyr och stannar vid den sida tills någon hittar dom. Oh nooo inte Jizza inte, hon skulle börja käka på mig.

Kom på att jag inte uppdaterat min Jul överhuvudtaget, så här kommer en resumé.

JULAFTON:
Startade som sagt runt 06.00 på morgonen med julfrukost ala Janky :) Sen hade vi en liten minijulafton hemma, då Martin och jag delade ut julklappar till varandra. Han fick bla kläder och parfym. Medans jag fick ett vajerlås....(ni förstår senare) Blev ganska förvånad över det måste jag säga...  
Sen for vi ut till Hummlegården och Björkbacka för första firandet hos mor och far. Julbordet hade dukats upp med alla läckerheter. Vi åt och delade ut julklappar, måste säga att denna jul fick jag/vi hur mkt fint som helst i julklapp.

* Lady Million Parfymen
*Massage stol UNDERBAR
* Smycken från Thomas Sabo, SNÖ mfl.
* Marinlampa
*Superfina sockor
*Videokamera
*Bidrag till Systemkameran
*Påslakanset
*En pläd
*Tunika
mm....
och så slutligen... kompisen till mitt vajerlås, en SPARK av Martin med mitt namn på :)

Efter lite ytterligare julmys åkte vi hem till min svägerska med familj och släkt för ytterliga julfirande. Julklappsutdelning även här, så mysigt att se barnen ta emot tomten och öppna alla paket. Nästa år får man njuta av sin egen :) Dock så kommer den lill* nog inte förstå grejen, men gud så mysigt ändå :)
Efter mer mat och lite julmys rullade slutligen bilen hem mot fredriksdalsgatan och SOFFAN! Vi somnade som två klubbade sälar.

JULDAGEN:
Vi vaknade tidigt och begav oss till Elgiganten för att inhandla vår systemkamera. Dock var vi försent ute (09.00) fanns typ fem kvar. Och ingen föll oss i smaken. 
Vidare till OnOff, tre kvar! Vi gjorde som alla andra och tog en nummerlapp ocg väntade på vår tur... i hundra år!
Men nu äger vi en...  En superduper fin systemkamera :) Har dock inte tagit tag i att sätta mig in i den än.
Efter detta styrdes kosan till min svägerska återigen, skulle hämat min spark. Men blev kvar på lunch..
Klockan hann och bli så mkt att vi fick bråttom till nästa julaktivitete. Middag hos Martins moster, som var mkt trevlig och utan julmat -tack och lov! ;)
Efter detta styrdes kosan mot premiären av Narnia, sjukt bra film. För dom som älskar sån typ av film typ som jag ;) Hemma 23.00 och stendöd.

ANNANDAGEN
Vaknade upp 08.00, städade och inväntade mina hemvändartjejer/barndomsvänner, alltså dags för den årliga tjejfikan. Tyvärr kunde inte challe närvara, stackarn var supersjuk. Men det får vi ta igen framöver stumpan :)
Vid 13.30 slängde jag och Martin oss i bilen för att styra kosan mot Bowlingen i gamleby med hela Klingsläktet. Mkt rolig tradition! Efteråt åt vi alla middag och sen åkte kusinerna in till Malin (kusin) för att festa/mysa lite. MKT trevligt där med, men sent blev det 02.15 stupade jag i sängen. 

Måndagen.
Hur fint väder som helst, var ute och gick långis med doggisarna. Tänkte knäppa fina kort med nya kameran men ack så svårt med en mage inkappslad i termodräkt i 15 minus och två vildjur. Så jag gav upp, sen bakades det en kaka och i alla hast bestämdes ett spontant biobesök. Änglagård 3! Verkligen att rekommendera, jag gillade den. 
Väl hemma igen kokades det ihop en gourmetmiddag alla Kling/Eilersen. Älgfile, sallad, potatis och svampsås.... JO man tackar!

Tisdag
Igår spenderade jag hela min dag tillsammans med min mor på stan, vi shoppade! Typ det bästa som finns :)
Sen åt vi och fikade, lilla mutti var helt lyrisk över att köra en heldag i lilla västervik "sånt här gör man bara i storstäderna" Och då slog det mig att det var bland dom första mor/dotter aktiviteten i västervik vi hade.  Antar att det kommer bli fler nu framöver... Tror att förhållandet mellan mor och dotter stärks när ett barnbarn är påväg iallafall känns det så för mig. Jag och min mamma har kommit varandra närmare sista tiden.

Måste bara rekommendera två relativt nya butiker i stan. Den ena är en smycksbutik som heter Juans shop eller liknande, för er som bor i Västervik så ligger det jämte konfektboa. Där säljer dom hur fina smycken som helst till billigt pris, fick en urläcker venusring av min mamma därifrån.
Den andra butiken är Vita rum eller någe sånt, den ligger lite längre upp mot stadtshotellet. Där säljer dom inredningsgrejer i nygammal design, lantligt och helt i min smak.

Idag:
Har dagen som sagt varit seg, har blivit införstådd med att min hund skulle äta upp mig om jag dog, tvättat och bara fist runt i mina mjukisbyxor.
Men nu är det dags att ta tag i sig själv.. Det vankas årligt julklappsspel i hummlegården. Bigsis, Bigbro med familjer samt Lillbroll med ny tjej (nyfiken) jag och Martin och mamma och pappa ska nu halvt om halvt slå ihjäl varandra under två timmar och sen äta helstekt kalkon :)

Förlåt om ni somnat vid det här laget, ni väljert själv om ni läser. Mest är detta för mig så jag kan gå tillbaka och se vad som hände och när o.s.v :)

Imorgon vankas det jobb, och sen ska vi ladda inför nya året.
God fortsättning!

Några kort på mig och min vapendragarBEST!

Poängtera att hon typ skäms över mig som pussar på henne.

Julaftonsmorgon

Publicerad 2010-12-24 08:05:40 i Allmänt,

Godmorgon! Har varit uppe sen 06.00, frukosten är avverkad och nu sitter jag här och päser i soffan. Martin fick åka iväg och skotta lite snö ;)
Klockan 11.00 kommer vi befinna oss i hummel hos mor och far. Men innan dess ska vi hinna dela ut julklappar -LOVE! Jag älskar som ni vet, presenter! :)

Lite kort på frukosten...

MIN UNDERBARA FAMILJ!

Och så det finaste jag äger... ;)


God Jul!

Nyförlovad

Publicerad 2010-12-23 22:20:23 i Allmänt,

JO ni läste rätt! Jag är hur lycklig som helst, på mitt finger sitter den vackraste vitguldsring med tre diamanter i!  Helt ovetandes om vad som skulle ske ikväll så har alltså min älskade Martin friat.... har nog inte redigt fattat det än. :)
Kvällen började med att jag grilljerade skinkan, vi drack lite glögg och klädde våran minder vackra gran. Den är helt krokig haha. Sen tände Martin brasan för första gången och oj vilken julkänsla det blev direkt.
Någon gång under tiden vi klädde granen smugglades alltså ringen upp i den, som ett granpynt utan min vetskap.
Sen gick Martin ut för att hämta foder till hundarna, tanken var nog att jag skulle hitta ringen... men jag mitt blindstyre stod och hängde upp ytterligare pynt utan att se den.

jag blev tilloch med lite småtjurig på Martin för att jag trodde han gjorde narr av mina julgranskulor med glitter på då han kom in och sa att det var den vackraste granen någonsin, att den glittrade så himla fint. Att jag skulle kolla närmare på den... 
Efter många, otroligt konstiga försök till att få mig att skåda våran VACKRA gran så gav han nog upp. haha.. Jag fattade ju inte, tog det mest som att han var ironisk och jag höll givetvis med eftersom granen är böjd åt alla möjliga håll. Men att det får bli lite charmen med den. 
Så frågade han efter första bingon (vi har uppesittarkväll) om jag skulle vilja gifta mig med honom någon gång framöver. Mitt svar blev givetvis ja det är väl klart... Skulle du då vilja ha en partner till den här, sa han och höll upp sin hand och på hans finger satt en jättefin ring....
Visste inte redigt vad jag skulle svara....KOmmer inte ihåg vad jag svara bara att jag blev helt varm i hela kroppen.
Men du får leta i granen fortsatte han :) 
Poletten ramlade ner kan man säga.... och där hängde den -min fina förlovningsring!
Givetvis kommer bild på den under morgondagen :)  

Bästa Julen kan man lugnt säga! <3

Sista slutklämmen

Publicerad 2010-12-23 14:41:27 i Allmänt,

Vaknade upp oförskämt sent idag, men så skönt att bara ligga och gosa ner sig i sängen. Har städat och gjort ett varv på stan, nu bär det av mot mataffären för att inhandla den juliga maten..  
Granen står utanför och vill komma in, fy farao vad ful den är hahaha... men vad tusan det får gå ändå. Inte så lätt att hitta snygga granar i skogen med typ en meter snö man orkar liksom inte. Så det fick bli denna "skabbgran"

Ikväll ska det lagas middag blir tvårätters med älgfilé, gratäng sallad och grönsaker, samt cheescake till efterätt.
sen ska vi kamma hem miljonerna på bingolotton :)

GOD JUL MINA VÄNNER!
                      

Hakan är uppe ;)

Publicerad 2010-12-22 16:37:14 i Allmänt,


Klockan 16.05
Idag är det en mkt bättre dag än igår. Igår var jag yngklig och hormonerna rusade rätt rejält I think, bara att "upp med hakan" som sagt :)
Har precis kommit hem från jobbet, vi hade bara tre barn idag resten är lediga eller sjuka -stackarna. Ber till gud att jag slipper åka på det! Nu är man alltså "Juledig" fram till den 10/1 2011. Med undantag för den 30/12 då jag ska in och jobba lite.
Imorgon är det mkt som ska göras, få hem granen, klä den, fixa skinkan, knäcken, handla. Men sen tar jag jul. Blir en uppesittarkväll med bingolotto imorgon, har ju blivit lite av en tradition :) Mysigt! Ska vinna massor med miljoner ;)

Bebisupdate då..
Idag var vi på ultraljud <3
och fick se den lilla krabban igen. Hjärnan, hjärtat, magsäck ja allt kontrollerades och såg bra ut. Vi fick återigen höra att det är en väldigt livlig bebis som bor där inne. Och jag fick också klart för mig att den nu befinner sig i stort sätt hela magen... det har jag ju inte fattat tidigare.. eller alltså det är klart att jag förstått att den finns i magen men inte att den nu har hela magen som "lekplats" trodde mer att den låg under naveln och neråt och härjade. Så var dock inte fallet och mitt fladder jag har känt sista dagarna, under vänstra revbenet är alltså min bebis som når dit med sina små ben. Magen är stenhård och sista veckan känns det som om jag växt massor. Ställde mig på vågen förra helgen efter mkt om och men... 5 kilo sen inskrivningen, godkänt enligt mig. Hoppas på att få en lika lugn andra halvtidsperiod. Med tanke på att jag innan jag blev gravid redan hade lagt på mig semester/sambokilon. Blir ju betydligt lättare att slimma till sig sen om man inte skjuter helt i höjden.

Har inhandlat det första plagget, kunde inte låta bli. Så nu ligger det en liten body i lådan från lundemyr tillsammans med filtarna och påslakana till vaggan. :) 

I skrivandes stund så är klockan 21.35 kommer förmodligen inte kunna lägga upp det här inlägget, då strömmen gått i "halva stan" Hela huset är upplyst av stearinljus och martin åkte precis iväg för att hämta lite ved till braskaminerna.... NU kom elen tillbaka.. haha ;)  

Vi har också hunnit med en vända till tyftingemar för att ta emot svärföräldrarna som kom hem från Kanarieöarna. Längtar någe rymt till värmen, skulle vara så skönt och komma iväg lite.
Dags för lite narnia nu... Bye bye

Livstecken...

Publicerad 2010-12-21 18:02:18 i Allmänt,

Hej, bloggtorkan lyser med sin fina glans jag vet. Men utan internet är det ju inte så lätt... Har spenderat sista kvällarna ute i tyftet så därför har det inte blivit så mkt uppdaterat. Idag är en såndär skitdag... känner mig ensam, Martin har upp över öronen med jobb  jag jobbar och sköter allt annat som infattar jul... själv.
Fick reda på att tjänsten jag jobbar på nu är ute på marknaden, jag har ju egentligen inte behörighet att ha den :(
Så nu återstår ca en månad kvar på Resedan, sen är man till arbetsmarknadens förfogande igen... Suck. jag som trivs så bra och hade önskat att jag kunde fått vara kvar tills i april då jag ändå ska gå hem. Men lagar är lagar och regler är regler... och dom måste ju följas... tyvärr.

Något som är jädrans tråk också är att jag igår krockade... Dock väjde jag så mmkt jag kunde så jag var uppe på trottoaren men kollisionen gick inte att undvika då. Det var omöjligt att mötas normalt på vägen då det var en stor snövall i den andras körfält... hon borde stannat enligt mig.

Stånk och stön.... på allt just nu.
Ska bege mig, vill inte men måste.
Usch att det snart är jul spelar ingen roll är rejält depp.....

Fredagshäng..

Publicerad 2010-12-17 13:25:20 i Allmänt,

Vi har sovtajm på jobbet, vilket innebär att alla barnen sover. Jobbar till 15.30 idag sen ska det irras runt och hitta födelsedagspresent till Anna som fyller 25 imorgon, vi ska nämligen på galej imorgonkväll jag och sambon. Vi ska  även ge oss ut i skogen och hitta årets julgran, det kan ju bli en upplevelse. 1 m snö, jag iklädd overall som en uppstoppad korv.
Har ju glömt att nämna att denna vecka så har vi gått i in i halvtid, halva tiden har alltså gått av graviditeten! Kan inte fatta att det gått så snabbt?! Bara lika mkt kvar innan krabban tittar ut. :)
Var och inhandlade diverse medikamenter igår på apoteket. Stackars kvinnan som aggerade personal bara skrattade åt mig när jag radade upp den ena åkomma efter andra som jag hade och bad om att få något mot det. 
Men peppar, peppar så har jag kunnat sova inatt och halsbrännan har än så länge hållt sig borta, ni vet väl vad dom säger om man har halsbränna... Då blir det en bebis med hår. Jag tycker att bebisen kan ha måttligt med hår, den behöver ju inte se ut som mig när jag föddes. Personalen på bb satte liksom upp tofsar på mig. Och Martin (även om man inte kan tro det nu) hade hur mkt tjockt hår som helst.   

Graviditetsvecka 20

Förstföderskor börjar ofta känna barnets rörelser någon gång mellan vecka 20-24.

Du har nu gått halva tiden av dina 40 veckor.

Om du tidigare har fött barn känner du nog fosterrörelser - det kan du ha gjort i en eller två veckor.

 

Gravid kvinna vecka 20
Livmodern når i höjd till naveln. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Om du väntar tvillingar når livmodern oftast redan nu nästan till mitt emellan navel och nedersta revbenet. Som blivande tvillingmamma bör du försöka ta det extra lugnt nu sista halvan av graviditeten. Vad som är bäst för just dig kan du diskutera med din barnmorska på din mödravårdsmottagning.

 

Många gravida kvinnor använder alternativa läkemedel mot olika åkommor, eller för att kunna slappna av, till exempel örtmedicin. Vanligtvis är det ofarligt, men diskutera med din barnmorska innan du börjar ta det.


I vecka 20 är kroppslängden omkring 19 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 350 g. Fram till vecka 20 är alla barn ungefär lika stora, sedan ökar skillnaderna.

 

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

 

Det växer ut lanugohår på huvudet. Lanugohår är små, tunna, bleka hår utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. Stråna är ofta bara någon millimeter långa. Öronen flyttar fram till sidorna av ansiktet.

Spela gärna musik för barnet - gärna samma melodier. Både barn i magen och små barn älskar upprepningar, något som de känner igen. Nyfödda barn känner igen musik de hört under graviditeten. Till exempel kan barnet börja suga intensivare när just den melodin spelas.

Far och fläng...

Publicerad 2010-12-16 17:00:38 i Allmänt,

tycker jag inte gör annat än far runt, är hemma på snabbvisit för att packa lite. Har precis kommit från jobbet som idag varit redigt tufft. Vaknade även i natt av hur min käke värkte och det har hållt i sig hela dagen. Det finns två alternativ, 1. mina slämhinnor i munnen har svullnat p.g.a alla hormoner, vilket lett till infektion i tandköttet (ja, det blöder lite när jag borstar) Men tycker inte det borde värka så in i norden i käken då. 2. Bihålsinflammation, idag snöt jag mig.. och lyckades få ut (för er som är kvackliga SLUTA LÄS) hur mkt segt snor som helst. Sen har jag jordens halsbränna på det... Gud vad härligt det är nästa jämt hörrni! ;)
Detta resulterar till ännu ett apoteksbesök nu...

Snabbinlägg av en stressad gnu...
 Bye!

LUGG!

Publicerad 2010-12-15 17:47:43 i Allmänt,

Japp jag klippte lugg ändå... ;) Är ju rätt impulsiv av mig när det gäller mitt hår. Och nu sitter jag här med lugg och är rätt nöjd ;) Färgen är superfin och mkt mörkare och håret är nyklippt och med det menar jag med att det tar ett par dagar innan man känner sig hemma. Men defenitivt ingen ångest.

Igår var ingen bra dag, som ni säkert märkte. Martin avslutade kvällen med att säga "godnatt min lilla hormonsgumma" när vi skulle sova (och jag hade lugnat ner mig, annars hade det varit kört)  Och visst var det så, hormonerna skenade på mig igår, mer än någon gång tidigare. Tur att jag har en så pass förstående karl som mest låter mig hållas och älskar mig ändå ;)

Något som jag ändå morrar över idag är att jag har så sjukt ont i min käke.. vaknade inatt av att jag hade super ont på ena sidan, gick upp och tog värktabletter. Idag har jag inte kunnat äta ordentlig, kan knappt tugga. Funderade på om det kan varit någon tand men har känt igenom hela käften och jag har inte on i någon tand utan i käken... får avvakta några dagar annars måste jag nog kolla upp det. Det värker satan..

Nu strax ska jag och min lugg bege oss till landet... Så trevlig fortsatt onsdag. 

Tänkte lägga upp lite före och efterbilder.

Före:


Efter:
 

...

Publicerad 2010-12-14 18:29:24 i Allmänt,

Klipptiden var imorgon.. vet i tusan hur jag ska klippa mig. Just nu känns det som om jag skiter i vilket. Är så jävla less på att allt. Jag är nog en sån som gärna biter ihop lite för mkt ibland och sväljer... tills jag slutligen får ett raseriutbrott. Detta har skett idag jag är precis vansinnig....!!!!!!
 

God kväll..

Publicerad 2010-12-13 23:09:11 i Allmänt,

Vet ni att jag hade världens bästa inlägg som jag skulle skriva idag, det låg jag och klurade ut i morse kl 04.00. Men nu är det som bortblåst...
Idag har i firat lucia på jobbet, alla barnen var fantastiska och hur söta som helst. Tror inte det var många ögon som var torra bland föräldrarna :)
Efter det så fikade vi allesammans vi fick julklappar av föräldrarna, jag höll på och börja tjuta.
Vet ni att jag har börjat räkna antal gånger jag tjuter under en dag, japp du läste rätt. Jag tjuter i princip varje dag. Oftast för att jag enbart är så sentemental och känslig.

I fredags tjöt jag sammanlagt 7 gånger. 3 gånger i väntrummet på gyn, en gång undre första ultraljudet av glädje för att det var ok med bebisen en till gång under andra ultraljudet, sen tjöt jag av ilska och feberyra för att jag var förbannad på Martin, och sen under idolfinalen på kvällen.
I lördags tjöt jag när jag såg reprisen som jag spelat in av byggfällan, samt till sex and the city filmen. Igår när jag såg reprisen av Robinsson samt när jag satt och tänkte på hur det skulle kännas om Martin försvann ur mitt liv. Bara tanken får mig att må dåligt -Älskar dig!
Och idag när jag fick julklappen från föräldrarna, så söta ju. Och nu ikväll i princip under hela galan för sveriges hjältar. Undra vad som kommer utlösa det hela under morgondagen... Ska till frissan, men det lär väl inte bli någon större katastrof. Funderar på lugg... men får se.
 Dags att sova...

//Tjutet

Glömde ju...

Publicerad 2010-12-11 12:15:09 i Allmänt,

Glömde ju berätta anledningen till att jag inte känt bebisen på ett par dagar...
Läkaren sa att h*n vänt sig såg både ben och armar låg in mot min rygg förnärvarande. Men igår så måste den vänt på sig igen för då levde den rövare när jay sjöng... Tror allt det är en redig hårdrockare där inne med stort musikintresse ;)

Lördagsinlägg.

Publicerad 2010-12-11 12:02:09 i Allmänt,

Tvn står på med Kalle Blomqvist på, Canal + visste vad dom gjorde när dom införde SF-kanelen. Dom gamla Astrid Lindgrens sagorna och svenska klassikerna som sunes sommar så här på förmiddagen till frukosten är svåra att slå. Jag älskar dom!

Sista dagarna på bloggen har lyst med sin frånvaro. Detta beror på att jag legat i jordens förkylning, feber mm. Inte så pepp på att skriva med andra ord.
Samt att jag varit lite nojjig över bebisen som jag inte kände på tre dagar. Igår fick jag därför en akutid hos gyn för att kolla så allt var ok. Ni må tro att jag var hur nervös som helst, febrig och dunderförkyld vankade jag av och an i väntrummet i väntan på den (givetvis) försenade läkaren. Är så imponerad över Martin som hamnar i något slags lugn jämt när han blir nervös. Han satt snällt på en stol och tittade på mig när jag vankde av och an och givetvis sjöng, det gör jag jämt när jag är nervös. 
Väl inne på "rummet" så förklarade jag min oro för läkaren, en jättesnäll och gullig kvinna. Jag förklarade också att jag var medveten om att det kunde vara fullt normalt att bebisen inte rörde sig så jag kände det på ett par dagar men att jag inte kunde släppa tanken på att det skulle vara något om jag inte fick se motsatsen. Usch jag som verkligen lovat mig själv att inte hålla på och "nojja" under graviditetn utan i stort sätt leva på som vanligt. Men ju längre tiden gått så blir det mer och mer påtagligt vad som komma skall. Jag älskar verkligen den lilla krabaten som finns i min mage redan, det känslorus jag upplever just nu är helt ofattbart. Därför blir jag livrädd när jag som i veckan inte märkte av den lille/lilla på flera dagar. 
Väl uppe i gynstolen, med Martin tryckt in mot väggen, snett bakom mig (stackarn var ju inte beredd på att det skulle vara ett vagianlt ultraljud, men läkaren var jätteförstående och placerad honom så han slapp skåda hela härligheten, givetvis skrattade jag mest... i all bedrövelse) 
Ni må tro att jag blev lättad när ett huvud och en vinkande hand dök upp. Det var precis som om han väntat på att vi skulle hälsa på och mötte oss i "dörren". Jag började givetvis tjuta.... :)
För att kolla så allt verkligen stod rätt till så skulle vi göra ännu ett ultraljud fast på magen. Så vi fick följa med ner till ett annat rum, och upp på ännu en brits.
Sen följde 15 underbara minuter. Oj vad bebisen hade växt sen sist, man såg allt mkt klarar. Och läkaren var helt lyrisk och noga med att visa allt (utom könet) Allt såg bra ut och det levdes och frodades som bara den där inne. Vi fick höra på hjärtat, titta på levern, kollade skelettet mm.. Allt såg bra ut! Och jag tjöt... haha

Väl hemma igen, bäddades jag ner i soffan sen sov jag non stop till Martin kom hem från jobbet. Hade ju feber...
Kvällen igår var som en dvala.. jag sov om vart annat och missade nästan när Jay vann -Jag sa ju det ;)
Sen somnade jag igen för att sen vakna vid 04.20, vad annars? Spelar tydligen inte någon roll att jag är helt sjuk. Den tiden går tydligen inte att rucka på. :) Åter igen somnade jag om fast i sängen jämte min karl.
Och vaknade för en stund sen, utan feber men fortfarande förkyld.. Ska försöka få ordning på lite tvätt och städning har idag. 

Och vem vet om en stund kanske det tillochmed kommer upp några magbilder. Har lyckats få igång webbkameran ;)
Som ni vet är jag ju lite emot det här med att visa magen, men nu är det väl dags antar jag. :) 


 

Julfäääzt

Publicerad 2010-12-07 23:24:16 i Allmänt,

Precis kommit hem från Julfesten, vilka härliga kollegor man har :) mkt skratt och god mat. Kvällens aktivitet var yoga, gud så skönt det var, har bestämt att jag faktiskt ska kolla upp det lite mer för att eventuellt börja med. Någon som kan tipsa om yogaställe??
Imorgon vankas det jobb men ska ta en rejäl sovmorgon då jag börjar först 09.00 -gött! Har precis pratat med min prins, saknar honom sjukt mkt även om det är rätt soft att vara ensam hemma, kolla på vilka program man vill, bre ut sig i sängen osv som man annars måste ta hänsyn till.  I vilket fall hade han skjutit någon sorts get med stora horn och var väldigt stolt ;) Bra att man får ut något av sin resa ju... Själv skulle jag kunna sätta mig på första bästa plan till solen just nu. Men får nog snällt vänta tills i sommar, då det planeras för någon form av resa, kryssning var visst på tapeten... Vi får se :) Är nöjd om jag får sol.

Dags för sängen.....Natti

Jizza

Publicerad 2010-12-07 15:25:44 i Allmänt,

Gissa om jag just nu skulle kunna ge bort min hund, den lilla odågan har kommit på att hon kan hoppa över staketet så fort man vänder ryggen till. Först trodde jag att det bara var att skotta bort snön så att hon inte nådde. Men hon är som en gasell med yberlånga ben som lyckas hoppa över det STILLASTÅENDE!!!! Detta upptäckte jag efter att ha stått och skottat sen jag kom hem, när jag var precis klar kom grannen och gick förbi. Jizza som tror hon är bästis med alla tar enkelt ett skutt över staketet från där hon suttit och glott på mig. Tror ni jag bröt ihop?? Sen drog hon bort till den andra grannen som hon var hos i går morse. Men den här gången hade jag kläder på mig så jag var tätt bakom och lyckades få tag på henne och formligen släpade henne tillbaka. Då Hoppade även hennes far Arrak över staketet av lycka för att jag kom tillbaka. SUCK!!!!!
Varför händer det här just nu? Jo för Martin inte är hemma och kan lösa det åt mig. Elstaket? Så jävla fult, men vad ska jag göra? Tänk om dom springer ut på vägen...
Detta har gjort att hundarna numera rastas i koppel och får gå ut under uppsikt (dock hjälper ju inte det om det går förbi någon, för då får Jizza knäck i öronen) Resultatet av det hela är att Jizza som älskar att vara ute trampar omkring och ska ut heeeeela tiden, hon piper, gnäller och tillochmed skäller när jag säger åt henne att gå och lägga sig. Hon är en trotsig och uppkäftig individ må ni tro. Och självklart ska hon straffa mig så hon har REDAN bitit sönder dom NYA bäddarna jag köpte åt dom på Ullared.  
Självklart älskar jag min lilla fyrbenat tös något kolosalt men just idag och nu är hon billig.

Slutade tidigt idag trots allt, skulle ju gått längre idag egentligen. Så det blev en snabbfika med Erika och lite nya makeprodukter. Kan ju inte hälsa på henne på jobbet utan att bli sugen på att köpa någe nytt, sagt och gjort. :)

Nehepp dags att vila en timme, så jag orkar med julfesten ikväll. Börjar bli sådär sjukt trött igen, funderar på om det kan vara järnbrist. Vet ni att nästa vecka har jag gått halvtid i min graviditet, det är helt sjukt vad fort det gått. Hoppas sista delen går minst lika fort. Så det bara susar till tills jag får träffa den lilla/lille där inne. Börjar längta nu....:)

 I vecka 19 är kroppslängden omkring 18 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 280 g.

 

 

 

Barnets hud är ömtålig och täcks därför nu av fosterfett, vernix caseosa - det täcker hela huden, även över ögon och öron. Fosterfettet bildas från hudens talgkörtlar, är vitt till ljusgrått och mycket segt, salvliknande.

Sugande rörelser och sväljningsrörelser förekommer från tolfte graviditetsveckan och framåt. Barnet sväljer fostervatten, vilket är en viktig del i balansen av mängden fostervatten. Barnets förmåga att kissa är också viktig för balansen av fostervattenmängden

Måndagsmiddag.

Publicerad 2010-12-06 20:29:47 i Allmänt,

Sitter framför tvn helt nymätt, slängde ihop en tacopaj till mig och Lina som kom på middagsbesök här under kvällen. Fina Lina alltid lika okomplicerad och härlig. Har även hunnit med ännu en ansiktbehandling idag, min hy är numera som en babystjärt, tredje ansiktbehandlingen på fyra veckor. Det kallar jag lyx :) Sen har jag givetvis jobbat också, det är så himla underbart att jobba med barn så ni anar inte. Visst kan det var tufft ibland men så mkt skratt och kärlek som barn kan ge är helt otroligt alltså. Har världens bäst jobb helt enkelt....

NU ska jag faktiskt gå och lägga mig tror det eller ej. Men är precis slut. Tror det fortfarande är sviter från utgången i helgen.
 

Lunchrast

Publicerad 2010-12-06 12:32:35 i Allmänt,

Är hemma på snabbvisit för att släppa ut hundarna och smyga på Jizza som lyckats att hitta ett ställe där hon kan ta sig ut från tomten. Ni förstår i morse jagade jag byracka i våra kvarter iklädd endast tofflor och morgonrock. Fann henne inne hos grannen lite längre bort på gatan och insåg i min pinsamhet att grannen som var i full färd med att åka till jobbet var en gammal "fling" till mig. PINSAMT när jag jagade runt på min hund på hans tomt iklädd mina blåa fårskinnstofflor och lila fleecmorgonrock! Pinsamt att min hund vägrar lyssna utan tycker det hela är skitkul och skuttar omkring som en jävla antiloop och skäller på mig. Fattades bara att jag skulle tappat morgonrocken..... brrr farligt!!!! =Z Fick ringa till jobbet och säga att jag kom senare, för JIZZA hade vänt upp och ner på hela morgonen. Ni förstår när Husse är borta är det våra hundar som dansar på bordet.

söndagshäng

Publicerad 2010-12-05 21:53:52 i Allmänt,

Jag och bror for som sagt bort till Syrran med familj förut för att ta en söndagsfika. Hade jättetrevligt! Sen bjöd brorsan på lite thai hoa och efter det drog vi till gymnasiet för att kolla på Elin som hade Cheerleading uppvisning. Lilla sötösen :)

Väl hemma igen började våra hanhundar slåss, och jag tackar gud för att brorsan var här annars hade jag inte fixat det. Efter det badades alla hundar och nu sitter vi här bror och jag och laddar för en ny arbetsvecka.
På tisdag blir det julfest med jobbet sen ska det mixtras med kvällarna för jag har nämligen tre fikor inplanerade denna vecka. Får se hur jag får ihop det :)

Fick ett het tips från min vän Ellinor på frilla.. vad tycker ni?

Bakis...

Publicerad 2010-12-05 13:14:23 i Allmänt,

Igår var en helt otrolig toppenkväll! Hade väldigt trevligt, med fina tjejer och supergod mat. Vidare på stan skakades det rejält på rumpan och magen. Bebisen dansade också disco vill jag lova, tror han blev lite stressad där inne faktiskt. Trodde jag skulle slänga in handuken redan runt 01.00 men jag höll ut till efter stängning. Hade så himla kul. Kan varmt rekomendera Harrys nu efter renoveringen, mkt bättre dansgolv MINUS alla småbarn. Var på Palle en sväng igår med, men var i stort sett inne och vände. Det var fullt med jättefulla 18 åringar och säkert yngre. Som trängdes och puttades, alltså ingen  bra plats för magen. Tyckte det var jätteobehagligt faktiskt... och strök mest längst väggarna.

Jag vill nämna min vän Jenna i dagens inlägg. Hon var helt underbar igår, blev helt rörd över hur genuint glad hon är för min skull. Allt du sa igår sjönk rakt in i mitt hjärta, det finns få som du gumman. Och jag är så oerhört glad att få äran att ha dig som min vän. STOR KRAM!

Väl hemma, efter att ha kört hem Kim, väckte jag min karl för att berätta om kvällen. Han berättade också en del grejer, dock inte lika roliga. Han hade nämligen också varit på lite galej under kvällen, han var nykter men det var det tydligen inte alla som var.. Avundsjuka är fan det värsta jag vet och nu har både jag och Martin fått bekräftat från säkra källor hur saker och ting ligger till. Och det ända ord som passar in i detta fall är TRAGISKT! 
 
Ja just det... Måste berätta om en kille igår som var helt lyrisk över att få prata med mig, han följde min blogg sa han och hade full koll på det mesta om våra hundar, martin och mig. Martin var tydligen en stor idol och han var bara för söt när han sa "jag kan knappt tro att det är sant, här står du livs levande och pratar med mig" Tror han måste fått mig om bakfoten på något sätt, jag är ju bara jag liksom. Kändes som om jag för honom var någon slags kändis... Så söt... och framförallt kul att kunna beröra någon helt främmande människa på det sättet. :)

Nu är det dags för en dusch för att få bort bakfyllekänslan, även att jag inte drack igår så känns det att jag var uppe sent och i morse vägde verkligen kroppen bly, jag kunde knappt röra mig. Har aldrig känt så innan men hela kroppen skrek formligen efter mer sömn, sviter man får ta om man envisas med att vara uppe till 04.00 om nätterna. :) Dock var det som sagt helt klart värt det.

Dags för dusch och sen vidare till syster för lite söndagsfika. :) 

Hemkommen

Publicerad 2010-12-04 15:48:01 i Allmänt,

Precis hemkommen efter att ha spenderat dagen först ute på landet och nu inne i stan. Hittade faktiskt kvällens utstyrsel redan i första butiken, gissa vilken? VERO MODA! :)
När jag kom ut ur provhytten med klänningen på och visade en ur personalen fick jag kommentaren " Skitfin.... men du kommer kunna ha den i typ 4 veckor till" ;) haha... rara Frida, ärlig och rakt på sak. Sånt gillas! Hursomehelt så köptes klänningen och jag hoppas den kan räcka till över jul iallafall. Nyårstassen är redan kirrad ju :)

Var förbi min vackra vän som klippt lugg (imponerad) på hennes jobb för att hitta en ny fundation. Min dior är nu för mörk och jag ser ut som en spackelapa om jag har den på mig. Fick några nya prover som jag ska gå igenom, börjar redan ikväll. :)
Påtal om luggen då... Det har ju flugit förbi i mitt huvud också, men är så himla rädd att jag inte kommer passa i det. har även funderat på att "stripa" till min frilla så den blir lite tuffare. Just nu är det en axelång page.. jag tycker den ser väldigt mammig och snäll ut. Färgen kommer givetvis gå i mörkt, men funderar på om man skulle kunna få till lite effekter i det hela. Ge mig tips mina vänner!!!! 

Nu poppas musiken upp... Har två favvosar. Som ni kan rokka till ikväll! :) Jag ska på PARTYYY!!!


Överspeedad

Publicerad 2010-12-04 09:26:09 i Allmänt,

Lyckoruset som infinner sig i mina ådror idag är svåra att kontrollera. Är helt sjukt peppad inför kvällen, trots att den kommer vara helt nykter (givetvis) så var det så himla länge sen jag var ute. Och det ska bli redigt kul att träffa folk, få göra sig fin (så gott det går) och kanske dansa (?) Får man det när man är gravid? ;)

Mannen i huset är ute och skottar snö för ovanlighetens skull. Han drar till Irland imorgon så han gör dom sista sysslorna så jag klarar mig här i snöyran. Dock är det helt fint väder idag, så det är hög tid att hoppa in i duschen, Brun utan sola sig och fara ut till landet för att ta farväl av Trissemannen. :(
Sen blir det en shoppingtur och sen smäller det! =D

Trevlig lördag!

Nätshopping

Publicerad 2010-12-03 23:56:15 i Allmänt,

Har spenderat sista timmen på att nätshoppa. Har letat mig gråhårig efter en alldeles speciell superduper BUS-produkt, som jag äntligen hittade ikväll. Kan ju som sagt i sola nu på ett tag, och jag är vit som en likmask. Alltså hög tid att göra något åt detta och eftersom jag är ljusare än någonsin i hyn så måste jag ha en redigt bra brun uten sol som INTE blir orange.
Underverket heter iallafall I.D. Bare Escentuals Faux Tan Sunless Tanner. Och är som sagt enligt mig den bästa! Den har nämligen inga oranga pigment och man ser superbrun ut med en gång.

Fredagsmys

Publicerad 2010-12-03 22:52:11 i Allmänt,

För en liten stund sen formligen skrek jag rakt ut. Jay gick vidare i Idol.. tror det kommer stå mellan honom och Minnah i finalen. Men att han kommer vinna hela skiten :) 

Tack Elli för tipset, fick faktiskt den oljan av en kär vän. Så smörjer varje dag :) Men min barnmorska säger att det inte kommer hjälpa då bristningar uppstår av hormonerna. Jag vet inte vad man ska tro, men jag gör allt för att slippa dom i vilket fall. :) 
Och mamma näe.. utskällning var kanske fel formulerat. Tillrättavisning är väl bättre ordval ;) 

Imorgon ska jag gå upp tidigt och tvätta, sen ner på stan för att hitta kvällen outfit (jag ska ju ut!!!!) :) 
Och sen ut till landet för att vara stöd åt min älskade sambo som tar bort en utav sina fyrbenta vänner :( Livets gång, men alltid lika jobbigt ändå. 

Idag kom jag och en vän att prata om äkta vänskap... Skönt att kunna ventilera ibland. Ärlighet är allt för ofta ett ensamt ord i vänskap. Varför? 
Är det något som jag blivit benhård på sista tiden så är det äkta vänskap... Man lär sig av sina misstag. Dock verkar det inte så självklart i alla lägen och det blir jag upprörd över. Falskhet och vänskap går fasen inte hand i hand.... eller bör inte göra enligt mig.  


VAD VAR DET JAG SA?????!!!! Minnah gick nu vidare som andra finalist :)
Bye bye SnyggOlle :)

Iphone 4

Publicerad 2010-12-02 20:42:38 i Allmänt,



Japp jag är stolt, nöjd, lycklig.... ja, alla positiva ord du kan tänka dig över att ha lyckats övertala 3 att även att jag  har bindningstid kvar på mitt gamla abonnemang och telefon, få dom att gå med på att ge mig en Iphone 4 i förtid! Men oj vad jag smörjde munlädret mina vänner, ni må tro att mitt försäljningsnack kom till STOOOR användning. Sen ska tilläggas att jag använde mig av en kvinnas charm och list för att få rara Sebastian att falla som en kägla. ;) Sa saker som "ÅÅhhh gulle dig" "Du är bäst" å sånt...:)

Kvällen har gått åt ännu ett lussebullsbak. Ska göra det sista på söndag tänkte jag. 
Imorgon är det fredag igeeen... inget mig emot för då är det bara en dag kvar tills på lördag, då jag TADDDAADDAAA ska gå ut! Dock nykter, men jag ska ut. För första gången på väldigt väldigt länge.

Hur mår bebisen då? Kanske ingen som undrar, men jag talar om det ändå. Bebisen växer och orsakar sin mamma diverse krämpor. Den nyaste bland dom är HALSBRÄNNA! 
Sen upptäckte jag igår att mina vårtgårdar är jättemörka och gigantiska. =S Öhhh.. ska det vara så, ni som vet??
Köpte ju en våg i Ullred förra helgen. Dock har jag inte lyckats hitta något batteri till den, eller rättare sagt jag har undvikit det. För jag vill inte veta... Fick lite halvpanik i förgår då jag och min familj hade spakväll ute på Gränsö Spa (hade gett dom presentkort på massage i julklapp som var tvunget att utnyttjas)  Mötte min föredetta kollega som ska ha en månad efter mig och det syndes lite grann på henne att hon var gravid till skillnad från moi som såg ut som en valross i jämfört med henne. PANIK! Efter en utskällning från min mor gick jag och fick en ansiktsbehandling sen åt vi en lite middag och jag åkte hem och googlde viktupp/nedgång i samband med graviditet. Och jag ber till gud att jag inte kommer bli större nu. Två veckor till halvtid och det känns som om jag ska föda imorgon. 

over and out// Valrossen 

    

Om

Min profilbild

Janky

En blogg som handlar om att vara en snart 29 årig (snart) tvåbarnsmor i den lilla staden Västervik. Mina reflektioner om att vara gravid och ha barn. Om att snart flytta till en gård, om att pussla ihop livet som mamma och även hitta ett sätt där jag är och får bara vara jag :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela