andradelenurjankys

En blogg som handlar om mig, mitt i mitt liv som snart tvåbarns mor, och en hel del åsikter och tankar. Och annat som kryddar min tillvaro :)

SNÖÖÖÖÖÖ

Publicerad 2010-11-28 11:32:01 i Allmänt,

Sitter förnärvarande ute i hummelstad och är strängt beordrad att inte sätt mig i någon bil in till stan, även om jag hemskt gärna vill. Det har nämligen kommit massvis med snö under natten och som vanligt är det dåligt plogat. Och är det dåligt plogat i stan är det med största säkerhet kaos i hummelstad. Vilket gör att jag inte tar mig härifrån ändå. 

I fredgas eftermiddag styrdes kosan som sagt mot Ullared, jag körde hela vägen mkt bra gjort för att vara mig. ;) Vi kom dit tidigare än tänkt så vi åkte raka vägen till GeKås och gick och tog en förhandstitt inför lördagen. Så STORT det var!!
Full av förväntan och med ett rejält sug i shoppingtermen så somnade vi sött på ett bed&breakfast några kilometer bort från lördagens aktivitet.

Klockan 05.30 ringde väckarklockan, och jag som är drömmer det mest konstiga numera fick för mig att det var min morbror som stod i vårt rum och väckte oss genom att säga "frrruuullle, frruulllee, frulleee, frulle"  Och inte alarmvibrationen från mobilen.
Väl på GeKås spred sig lyckan i min kropp, jag blir lycklig av att shoppa!!! =D Dock fylldes inte min vagn ens till hälften dom första två timmarna, jag gick nämligen och stoppade på mig saker som jag sen tog ur vagnen för att jag hittade något bättre eller finare som jag ville ha. En del mammakläder inhandlades och givetvis några fina påslakanset till vaggan ;) Dessutom köpte jag faktisk nappar, och nu alla föräldrar vill jag att ni talar om för mig vad skillanden är på silocon och latex nappar, vilka är bäst kort och gott?
Efter lunchen fick jag ny energi och då fylldes vagnenm till bredden med julpynt, gardiner, heminredning en del julklappar, ett täcke till jenna och mkt mer.
MEN sen var jag precis färdig, jag fick nästan panikänslor av alla människor, all trängsel och all hyteri. Så vid 16.00 ställde vi oss i den långa kön till kassan. Och den tidigare lyckan som hade infunnit sig var som bortblåst, jag konstaterade högt att det är ren och skär idioti att utsätta sig för det vi utsatt oss för frivilligt. Då ska också tilläggas att jag var supertrött, hungrig, hade ont in fötterna och gravid. 

Väl i bilen, var vi tre orginal. Vi kunde lika gärna kunnat varit med i programmet, och jag kan heller inte skriva "tur att ingen såg oss" för precis hela parkeringen gjorde det. Det var gula Gekå påsar överallt. Från golv till tak. Vi fällde halva baksätet. David var inbäddad med påsar, mamma satt som en märla i framsätet med framdragen stol, jag satt nog bäst men att använda backspegeln var stört omöjligt.
  
Resan startade 17.00 vi var hemma 23.00 igårkväll. Dit körde vi på 4 timmar. Men igår stannade vi och åt i ca en timme då maten tog 45 min att få in. Plus att det var mkt sämre väglag och hela bilen var fullproppad med påsar så jag körde väl extra försiktigt.
Väl hemma var tanken att vi skulle stuvat om alla grejer. Men orken hade tagit slut helt för min del, jag orkade inte lasta om allt sätta mig i en kall bil och rulla in till stan. Kroppen skrek efter sömn så istället blev jag kvar och somnade som en stock på bäddsoffan.

Summan av kardemumman är att  jag är sjukt nöjd med mina inköp, att Gekås ska upplevas -det börjar med hysteri och slutar i kaos. Vi har redan planerat in nästa tripp som blir skolavslutningsveckan. Då ska bebis följa med också och hänga på magen i sin babybjörn. :)

Dags att lasta om varorna så jag kan försöka komma loss härifrån och komma in till stan för lite adventspyntning och födelsedagskalas. Och givetvis pussa på min underbara sambo som sliter arslet av sig i detta väder =S
Snöskottningen nästa!

Godnatt

Publicerad 2010-11-25 23:31:42 i Allmänt,

ska snart krypa i säng, så jag orkar med morgondagen imorgon. Först lite jobb och sen lastar jag, mamma och bror in oss i bilen till Ullared. Där vi ska spendera fredagskvällen och hela lördagen.

Dagen har varit bra, var hemma hos svärföräldrarna förut och käkade lite. Köpte batteri till bilen för mitt var dåligt, vill inte riskera att den inte startar.

Ville bara lämna ett avstamp för dagen. Håll tummarna för oss imorgon när vi är ute på vägarna. :) Tycker det är lite otäckt, men vad gör man? Kör efter väglaget antar jag ;)

natti 

I natt föddes...

Publicerad 2010-11-25 07:21:05 i Allmänt,

I natt föddes det en liten pojke, fast jag kommer inte ihåg själva förlossningen. Och han var stor som en 1 års bebis och ville inte amma. Han ammade inte på tre dagar efter förlossningen och jag hade sån panik. Alla kom dessutom med gröt när dom skulle hälsa på, gröten ställde jag i ett skåp i köket.

Vintern har slagit till på riktigt och det spörs om jag kan ta bilen idag, höll på att inte ta mig in i den igår. Frusen dörr och fruset lås. Dock är det faktiskt rätt mysigt med allt det vita tycker jag, sålänge det är vitt och vackert och inte blaskigt och blött 
Igår hörde en älskad vän av sig och frågade om hon skulle spara sina rosa babykläder ifall vi fick en flicka. SJÄLVKLART blev mitt svar. Jag blir givetvis glad vare sig jag får en flicka eller pojke, det blir vi båda två. Det viktigaste av allt är att det blir en frisk liten snuttis. 
Men Martin blir extra glad om det blir en liten pojk och jag tvärtom om det blir en flicka.  :) Skulle så gärna vilja ha en liten tös med söta klänningar som man kan göra tjejgrejer med, ni vet mor och dotter sådär och likadant känner Martin.... Pojken ska då givetvis jaga ;)

Lite uppdatering sådär på torsdagsmorgonen.
NU är det dags för jobb...



Kan inte sova.....

Publicerad 2010-11-24 04:06:53 i Allmänt,

Hej,
jag kan inte sova.......
vaknade vid 03.00 och kollade på mobilen. Hade fått ett meddelande om att jag hade fått ett mail....
Var tvungen att kolla.
Och nu är jag klarvaken och irriterad. 

 

Listor

Publicerad 2010-11-23 20:59:12 i Allmänt,

Är precis hemkommen från stan efter en välbehövlig massage och en lååångfika med Bea. Dock tyckte inte bebisen om att jag låg så länge på mage för oj vad det for runt och fladdrade efter att jag vände på mig. Tror han var vansinnig. "Han" ja... vet inte varför jag kallar den lilla totten för just han. Men det känns som om det är en liten kille där inne när jag tänker på det här med att få barn och hur det kommer bli o.s.v. Då ser jag en kille framför mig. Vad tror ni att det blir? :)

Något som jag är bra på är listor, jag har kommit på mig själv att mitt liv byggs mkt av listor numera. Det beror på att mitt minne är plus minus noll bl.a. men även för att ha lite mer koll på allt.
Några utav listorna som existerar just nu är;

Inköpslistor (veckohandlingen)
Shoppinglistor (Främst ullared)
Att-göra-listor
Julklappslista :)
Babylista (går lite under samma som shoppinglistor)

Nehepp bättre att lägga ner det här inlägget nu känner jag.. det blev helt meningslöst jag vet. har nämligen försökt skriva det under tiden jag titta på tv och det har totalt tagit 2 timmar ;)


Massage

Publicerad 2010-11-23 13:46:28 i Allmänt,

Nu ska magen och jag gå på massage, det spörs väl hur lång tid jag kan  ligga på mage men vi ska iallafall pröva. Har precis kommit hem från jobbet. Urk vilken tung dag det varit, tror det beror på vädret. Har inte varit ute på hela dagen heller, och det känns vill jag lova. Dom små tultisarna skulle ju blåsa bort i detta oväder så vi har varit inne idag och lekt istället.

Tio röda rosor.

Publicerad 2010-11-22 22:48:25 i Allmänt,



Vet att jag har sagt det innan men säger det igen, jag älskar överraskningar! Idag när jag kom hem stod det tio röda rosor på hallbordet och brevid låg ett sött brev. "Bara för att jag älskar dig" var bl.a. budskapet.
Jag älskar dig också hjärtat <3
Tyvärr kan jag inte ta ett eget kort på den fina buketten då mobilens kamera inte funkar.. av någon anledning och för att sladden till kameran är borta.

Dagen har i övrigt varit strålande från början till slut kort och gott. Allt har flytit på jobbet. Dock har vi drabbats av kräksjuka så jag ber till gud att slippa åka på det.
Fick min första "viföräldrar tidning" idag. Tänk att jag ska bli förälder, kan inte få in det redigt än.
Vi har även planerat in en resa till ullared på fredag -oj vad jag ska handla! :)
Och slutligen så har jag börjat hota upp tre (min operatör) om att jag ska få förlänga mitt abonnemang i förtid och få loss en iphone 4 annars kommer jag byta operatör. Vet inte om det kommer lyckas, den stackars killen bad att få återkomma. ;)

Nu är det natta för magen och mig. 
Imorgon kommer magbilden OM jag hittar sladden till kameran. ;) 

söndagshäng

Publicerad 2010-11-21 21:22:12 i Allmänt,

Precis hemkommen efter handling och en födelsedagsmiddag hos min svärmor som fyller år imorgon.
Visst är det härligt att komma hem till ett nystädat hem, händer inte så ofta här hos oss eftersom det för det mesta bara får vara rent i ca en dag p.g.a våra fyrbenta vänner. Ibland kan jag faktiskt bli så less! Känns som ogjort arbete emellanåt. Men samtidigt skulle jag aldrig vilja vara utan dom, eller jo Timon kan jag lätt vara utan, honom kan man ge bort enligt mig.

Imorgon vankas ännu en arbetsvecka, på fredag dra vi till Ullared. Måste försöka byta bort mitt pass så jag kan sluta lite tidigare. Ska även ta tag i träningen imorgon, alltså gymmet. Var ett bra tag sen nu. Karin är du med? :)

Nu ska jag mysa till det lite innan sängen.

Bye bye

På sjunde dagen vilade gud... men det gör inte vi <3

Publicerad 2010-11-21 11:41:03 i Allmänt,

Nej nej, här hemma är det full rulle! Har precis avnjutit en frukost/brunsch med min älskade karl.
Karl är precis rätt ord när man ska beskriva Martin, han är bra på nästan allt. Precis som min pappa, alltså som en redig karl. "En bra karl reder sig själv" och det är precis det som dessa två herrar gör. Dom fixar med det mesta allt från renoveringar, bilreparationer, byggnationer. Dom är med andra ord ganska händiga. Jag har kommit på mig själv med att inse att Karlar som inte kan lyfta ett handtag som inte rer ut nästan allt är fruktansvärt avtändande!  
Män är till för att fixa det vi inte kan fixa. Dessutom fixar även Martin det jag kan fixa också som städning, matlagning och tvätt, Och jag behöver inte ens be om det. Han bara gör saker, tar egna initiativ och planerar. Fan vilken tur jag har, som har en redig karl som han :)
Anledning till att jag idag överöser mitt hjärta med all denna beröm är att jag idag får en nybyggd garderob i förådet. Japp... Martin bygger en garderob i ett helt rum, med hyllor, upphängningar mm åt mig idag. Han gick upp vid sju imorse och började och är snart klar. Fy tusan vilken bra karl jag har!

Igår styrde vi kosan mot Växjö, eller till en parkering strax utanför Växjö där vi skulle lämna av Wella till sin nya fodervärd. Gud vilken cool häst det är! Det va inga problem alls att lasta om henne, hon gick på den nya transporten hur lätt som helst trots bilarna som susade förbi på vägen utanför. Tjejen verkade jättebra så det hela kändes så bra som det kunde kännas. Men visst rann det tårar när vi rullade där ifrån och jag fick se den andra transporten med min älskade Wellson rulla iväg åt andra hållet. Kommer sakna henne! Men det var definitivt inte den sista hästen som kom in i mitt liv, dock är dom precis som människor olika individer och alla sätter dom olika spår hos en. 

Igårkväll gick jag och Martin på Bio -Harry potter. Den var bra men själva bioupplevelsen var inte sådär härlig som den brukar vara, då jag igår eftermiddag efter några timmar i bil hade svinont i ryggen. Givetvis gick jag in och gogglade ryggsmärta + graviditet och fann svaret. Det är helt normalt då kroppen håller på och belastas om p.g.a magen. För foglossning är väl rätt förtidigt än??? Eller?
På tal om magen, i morse tror jag att jag kände den första ordentliga sparken. Innan har det ju mest varit som gaser eller fladder (typ nervryckningar)
Min bebis är nu (om man ska utgå från det som står i böckerna) 11-12 cm mellan huvud och stjärt och ca 18 cm från huvud till häl -tror dock min bebis är större. Den väger ca 100 g. Och samlar just nu på sig fett , som behövs för att hålla värmen och lagra näring efter födseln. Nu syns också könet på ultraljud, ögonen är fortfarande stängda men barnet är ändå medveten om ljus och mörker. Den reagerar på plötsliga ljud och den lilla kroppen har börjat att täckas med små små fina hår. Så kallat lanugohår. Den börjar också att utforska omvärlden med händerna. 
Tänk att allt det där händer inne i min mage, det är rätt coolt faktiskt. :)

Om man skulle ta tag i städningen här inne nu. 

Får se om det under kvällen dyker upp en magbild, känns inte så bekvämt att fota magen nämligen. Men tänker att det är något jag kommer ångra om jag inte gör. Så håll utkik.

Annars tevlig söndag!
 

Fredagsmys

Publicerad 2010-11-19 22:01:29 i Allmänt,

Skickade precis iväg karln för att köpa Polly, han har exakt 10 min på sig innan affären stänger. Hoppas han hinner.
Kvällen har gått i fredagsmysets tecken. Slutade tidigt idag och åkte raka vägen till blomsterlandet och inhandlade blommor, krukor mm. Sen bar det av ut till stallet för sista fixet med hästen som åker imorgon :( Satt inne i boxen och var lite sentemental förut. Kommer bli tomt...

Är i inredningstagena här hemma, vet inte varför men jag har varit lite sval på den fronten. Nu är det dock ändring på det, planerar redan resa till ikea och hör och häpna Ullared :)
Vad beträffar lampan, så kan jag ju önska mig den i julklapp ju. Och vad beträffar vagn, så tackar jag för era svar. Jag har nu fått lite mer kött på benen av er som verkligen vet vad ni pratar om.  Och valet börjar bli enklare, det blir en UJ.
och Elli, klänningen var jättefin! Tack för tipset :) Hoppas du har det bra borta i utlandet.

Nu kom pollyn :)

Guten morgen!

Publicerad 2010-11-17 08:12:02 i Allmänt,

Oj vad jag har sovit, har inte vaknat en enda gång i natt för att behöva gå på toaletten. Sov tills 07.30 helt och är utvilad!
Ska strax hoppa upp och börja med mina nya produkter, tycker alltid det känns så lyxigt den där första gången man får bryta förpackningen och använda dom :)

Det är snart jul hörrni, vad köper man till sin sambo? Själv har jag en lång lång lista, japp du läste rätt. Jag skriver fortfarande önskelista, för mig är jul och julklappar heligt. Vet att mamma vid något av hennes svagare ögonblick föreslog att vi inte skulle ge julklappar utan åka utomlands nån jul. Jag blev tokig! Hur kan man ens yttra något så korkat??!
Jag blir bokstavligt talat som ett barn på julafton, det är lika roligt att ge som att få (okej då lite roligare att få kanske)
Jag älskar ju presenter och överraskningar över lag.   
Låg dessutom och kikade på nyårsklänning på nätet igårkväll, hittade en så fin! MEN när jag slutligen bestämde mig för att beställa så fanns den inte i min storlek, inte ens i NÅGON storlek. 

 Detta blev mest ett dravvelinlägg, men det är mina funderingar och tankar en onsdagsmorgon helt enkelt :)

Visst är den underbar!

Make love not war

Publicerad 2010-11-16 22:20:30 i Allmänt,

Man köper inte en lampa för ca 1300 kr, MEN jag skulle nog kunna göra det när det gäller denna. :S Såg denna raringen för första gången hos en vän i helgen och blev helt såld. Det är Per Gessles fru, Åsa Gessle som gjort den. SÅ SNYGG! OCH VILL HAAAA!

shoppoholic

Publicerad 2010-11-16 20:42:41 i Allmänt,

Brr... det blåser inte bara isbjörnar ute just nu utan även inne. Idag skulle hantverkarna installera värmen, ärligt talat så tror jag inte dom lyckats för jag fryser som aldrig förr!! Och självklart är inte Martin hemma, så jag har ingen som kan ta reda på vad som är fel eller som värmer  mig inatt. 

Idag jobbade jag halvdag, sen togs en långfika med mina underbara kollegor på jobbet medans barnen hade sovstund. Efter dagens slut styrdes kosan mot Spa´t och min 50 min långa ansiktbehandling. Så underbart att bli lite ompysslad och yees jag somnade -pinsamt! Köpte på mig nya ansiktprodukter också. Vet att jag tjatat om det innan, men jag nämner det igen. En bra hudvård är AochO. Och värd varenda krona! Ansiktet är något som ska vårdas eftersom det är den del på kroppen som du ser först hos på en människa du möter (oftast) Inget går upp mot en fresch hy, utan spackel!

Efter det gick jag förbi mammabarn butiken, det vara bara att ta tjuren vid hornen. Jag har undvikit det, men mina mammabyxor kunde inte vänta längre. Fick ju ett par av svägerskan för en tid sen och insåg hur fantastiskt skönt det var med extra stöd för magen. Tål inte att något sitter åt om magen, och den växer mer och mer för varje dag. Dock är det väldigt svårt att hitta "snygga" mammabyxor, just därför har jag dragit mig för det.  
Ringde även mvc idag för att höra om det är normalt att känna såhär och om det ska fortsätta växa i sån här takt hela tiden...??!! Och hon lugnade mig med att det är väldigt inviduellt. Ibland växer man massor i början för  att sen lugna ner sig lite eller också kan det vara helt tvärt om. Jag måste alltså bara inse att jag är en av dom som växer mkt i början (förhoppningsvis) och att det sen lugnar ner sig.  Har bara lite svårt att acceptera att min kropp förändras på detta vis utan att jag kan kontrollera det.
Det ena födde det andra, vidare till Veromoda för att hitta fina tröjor så jag slipper se ut som en tråkmåns i tishirt hela tiden.
Idag brändes det pengar. Men nu har jag det jag behöver för att må bra ett tag framöver. Hudvård så jag håller mitt kritvita ansikte något sånär frescht (brukar ju sola denna tid på året för att se hygglig ut) samt kläder så jag slipper få panik varje gång jag ska hitta något att ha på mig på morgonen.

Nu fattas bara ett frissabesök. :)

BARNVAGN??!! Det är lite tidigt jag vet, men titta och filosofera får man ju göra så länge. Martin och jag diskuterar trehjuling vs. fyrhjuling. Jag har snöat in på Urban jungeln, för att den verkar vara så himla smidig att köra och ha med sig. (Har varit och provkört) MEN har hört att den är lättvält? Och precis värdelös att köra när det är snö ute (dåligt underlag, grusväg)?? Medans en fyrhjuling är mer stadig men kanske inte lika lättmanövrerad och smidig.
Saken hör till den att båda våra föräldrar bor på landet, där vi kommer vara en del. Jag kommer vara ute och gå mkt i blandad terräng, vilken vagn ät bäst gott folk???!! HJÄLP!

Fars dag!

Publicerad 2010-11-14 22:12:27 i Allmänt,

Dagen började med huvudvärk p.g.a nattens aktivitet och för lite sömn. Igår när jag väl kom i säng så ringde först telefonen och sen började Jizza av någon anledning spy??!! Så det var bara att ge sig upp ur sängen och börja torka och ta hand om en mäkta ynklig doggi. Runt 02.00 somnade jag om för att sedan vakna av ännu en spyattack. Man kan säga att jag börjar bli van vid det här med nattjobb, så det här med bebis kommer gå som en dans.
Klockan 07.00 ringde klockan, for ut till stallet. Huvudet värkte, kändes som om jag hade jordens baksmälla.
Vidare hem för att stupa i soffan i tre timmar -helt slut!

Nog talat om tråkighet, igår var jag på bio och såg DUE DATE, helt klart min typ av humor. Skadeglädjen är den sanna glädjen ;) Den var redigt rolig!
Idag firade jag som så många andra min far. Han fick den obligatoriska farsdagskjortan och så åt vi lamm. Min mamma är typ bäst på och laga mat, finns ingen bättre mat än hennes.
Väl hemma är jag nu, ligger redan i sängen. Måste försöka sova igen det jag missat för imorgon börjar en ny arbetsvecka. Och på tisdag slår jag två flugor i en smälla under eftermiddagen, slutar tidigt men har en ansiktbehandling samt en vibra saun massage inbokat + en jättejobbigt tandläkarbesök -ska laga :s
Sen måste jag gå till frissan, men är helt osäker på vad jag ska göra med barret, förslag? Tänker INTE klippa av mig det igen, varför gör dom flesta gravida kvinnor det? Eller alltså det är jättevanligt att dom klipper sig kort, why?

Dags att sova -natti!

Tänk att något så vackert kan vara så... OLUSTFYLLT!

Publicerad 2010-11-14 01:08:10 i Allmänt,

Ni som är känsliga..kan sluta läsa nu.
Det här inlägget kommer handla om graviditetsgnäll och alla nackdelar med att vara gravid... Oups jag sa det förbjudna, men enligt mig är det faktiskt inte sådär rosa å gulligt å fluffigt att vara gravid. Jag har i alla fall inte upplevt det än. Och kom inte och säg att jag inte är redo... för det är jag.  Även om jag kanske inte tycker det är sådär mysigt som alla påstår. 

Vi kan börja med melonerna, dom är gigantiska!!! Dolly Parton släng dig i väggen och pass på och göm dah för här kommer Janky (den blivande mjölktunnan) 2 STORLEKAR mina vänner. Och då ska tilläggas att jag inte hade så liten byst innan. Det spänner, ömmar och kliar. Och framförallt är dom ivägen! Magen är stor, och ivägen. Just nu är jag i ett mellanläge. Gravidkläderna är förstora och mina vanliga börjar bli för små. man känner sig fet! Huden har visserligen börjat bli bättre, men hejhej böldpest var det till för två veckor sen. Nu börjar det lugna ner sig. Inte nog med det så är man rätt "gasig" och förstoppad vilket resulterar i plågsamma toalettbesök. (Säkerligen bara en tidsfråga innan konkelbären börjar titta fram) En-två gånger per natt vankas det ut till toaletten, jag har alltid haft stor blåsa så är inte fallet nu. Det är inte skönt att sova på mage, som jag annars gör. Håret växer mer än vanligt, och då menar jag verkligen allt hår. Än så länge går det bra men snart ser jag väl inte fiffin längre.
Man kokar inombords... svettas över hela kroppen med andra ord. Känner konstiga lukter, jag är besatt av min doftspray och mina doftljus här hemma.

Det var några av alla åkommor som jag än så länge får dras med, MEN man står ut, av bara tanken på vad som komma skall. Då är varenda förstoppningsminut värd sin vikt i guld. ;) Och jag intalar mig att det kommer gå över snart, den egentligen grejen är väl den att det kommer nya saker som löser av varandra istället :)

Nu ska jag sova... Natti!

Lördagskriveri.

Publicerad 2010-11-13 19:28:39 i Allmänt,

Ojojoj.. det har gått i ett här sista dagarna. Inte tid för bloggning med andra ord.
Igår var jag för första gången på väldigt länge på hockey. Var väl ingen strålande insats man skådade så vi åkte i tredje perioden, blev även en sväng förbi briggen för lite tapas och fredagsmys :)
Det bästa med hockeyn var nog att jag träffade alla fina töser, var ju så längesen. Kändes som gamla goa tiden då vi "hockeybrudar" huttrade på åskådarbänkarna. Dessvärre huttrades det inte så himla mkt igår, höll snarare på att dö av värmeslag. Gravid=kokhet. :)

Idag var jag uppe med tuppen och ute i stallet tidigt då jag har stalltjänst denna helg. Efter det bar det in till stan igen för lite fika med fina Bea och Frida. Kvällens och även nyår planerades in för min del, ska bli skitkul!!! Längtar redan! :)
Tänk vad tiden går snabbt när man har trevligt höll på att glömma insläppet i stallet totalt när vi satt där och tjattrade som bäst. Det blev till att slänga sig i bilen och åka ut till stallet igen. 
Påväg hem stannade jag till för att handla den obligatoriska musten samt lite gurka och dipp, Jizza fick även ett lördagsben mest för att hon ska vara lugn under kvällen då jag är på bio, Martin är iväg och jagar.

Har kommit av mig i min graviditetsberättelse men jag tar det lite som det kommer.

Status just nu:

Gigantiska bröst!!
Slutet på V15.
Magen putar
En aning förstoppad (inhandlat katrinplommon)
Fick ett psykbryt i morse. (Började bl.a. gråta när jag inte Jizza löd mig utan jagade hästarna.)

Trevlig fortsatt lördag :)

God afton.

Publicerad 2010-11-09 23:08:18 i Allmänt,

Ligger nerbäddad i sängen med dator på magen. Borde sova då det inte blev så mkt sömn inatt p.g.a. stormen och våra fyrbenta vänner som hörde och såg spöken överallt. Sen att man vaknar 16.00 hör ju liksom till ;) 
Sorry att jag inte bloggade igår, hade fullt upp i stallet. Wella longerades i ridhuset, gick väl sådär då även hon hörde spöken när vinden slog mot väggarna. Lilla fröken far till sitt nya hem nästa lördag, det är med mkt blandade känslor kan jag säga. Igår blev det så påtagligt så jag började gråta när hon kom och la sitt huvud i min famn sådär som bara min fina wella kan göra.  Fasen vad det smärtar att jag inte kan ha henne kvar. Men man måste se verkligenheten för vad den är också och inte bara vara egoist och hon mår ju bäst av att någon rider henne kontinuerligt vilket jag, just nu inte kan erbjuda. Och värre blir det när magen blir större.  

På tal om min mage så fick jag på mig mina första rediga mammajeans idag. Ärvda av svägerskan, vilken skillnad det var mot taghitsen  och legginsen jag numera bor i. Skapligt stöd för magen, kändes super då det nu börjar synas rejält och då jag upplever att bara på den sista veckan så har magen växt massor. Vägde mig igår med har ökat två kilo lite drygt på 4 månader. Det där med vikten är en nojja för mig. Är livrädd att det ska skjuta i höjden allt för mkt, försöker verkligen hålla mig till frukost, lunch, mellis och middag. Och äta nyttigt och genomtänk. Dock har ju lite dille på musten som slinker ner ca 2 glas per kväll.  Har redan börjat spåna på min come back efter graviditeten. Och tänkte köra LCHF med massor av träning, så Karin förbered dig på en sommar på gymmet ;) För mig blir det vassen kommande sommar :)

Mer gravidberättelse får ni imorgon.. måste sova.
Nattis

Gravidberättelse. Gravtest postitivt

Publicerad 2010-11-07 12:18:12 i Allmänt,

Jahopp då kom vi till första delan av mina tankar och reflektioner av att vara gravid. Det är stort, och jag ska försöka beskriva den känslan ur alla aspekter. Vilket innebär att det kommer handla om ALLT och inte bara det fina. Oftast, eller jag upplever det så. Så får man bara höra hur mysigt och härligt det är. Jag kan säga att jag med handen på hjärtat många gånger under den här resans gång undrat vad jag har gett mig in på. För det är först nu jag har börjat kunna njuta och se det fina.  

Söndagen den 12 September gjordes ett graviditetstest hemma på Fredriksdalsgatan.
Jag hade gått över mensen med 1 ½ vecka. Och visst hade jag ont i brösten som alltid innan mens men den här gången var det en mer intensiv smärta. Martin sa från början att han visste att jag var gravid, han sa att han kände det. Och jag kan också berätta om den kvällen "den blev till" Samma natt vaknade jag av att någon eller något sa "Nu är du gravid" Vet att det låter helt sjukt och ni väljer givetvis om ni vill tro på det.  
Hur som helst, vi hade som sagt anat att det var så. Men man ville ju veta mer bestämt. Så efter att ha sprungit ut och in på toaletten en hel helg, så kunde jag inte hålla mig längre.
Jag for iväg till Apoteket på eftermiddagen, när jag kom tillbaka var Martin ute och grejade i trädgården.
Han tittade upp på mig och sa" Du kan ju säga till när det är klart, så kommer jag in" Han var nervös. :)

Väl inne på toan lästes bruksanvisningarna igenom, det kissades på stickan som sen skulle läggas på plant underlag i 5 min. Det gick säkert 10 min. Jag vågade inte titta på den!
Tillslut tog jag mod till mig, jag stod i dörröppningen in till toaletten, nästan på tå för att kunna se testet som jag lagt på hyllan i badrummet. Och visst var det två streck! Jag kunde se det från 1 ½ meters håll. TVÅ STRECK!! Jag var gravid...
Det gick en il genom hela kroppen. Inget lyckorus utan en il. Herregud jag var gravid... Vad skulle jag göra nu? Jag kommer ihåg att jag stod länge inne på toaletten och stirrade på testet, läste bruksanvisningen om och om igen. Känslorna blandades av lycka och panik. Jag skrattde samtidigt som jag grät.
Och så kom jag på Martin, den stackarn var ju ute i trädgården och travade...
Jag slängde mig ut genom dörren men fick se att han stod och pratade med grannen. Säkert i EN KVART!!! gjorde han det. 
När han väl kom in, mötte jag honom i hallen. 

"Hur gick det?" frågade han.
Jag tittade på honom och kom ihåg att jag skrattade.
"Testet och bruksanvisningen ligger i köket" sa jag. 
  Han tog upp testet och tittade på det.
"Falskt alarm alltså, eller?" sa han.
"MEN ditt pucko läs bruksanvisningen!!!!"
"JAHA... OJ......!!! Vi ska ju ha barn" utbrast han.
Martin trodde att det skulle vara en annan färg och kryss om man var gravid. På detta test var det 2 streck om man var gravid och ett om man inte var det.
Han blev jättelycklig direkt. Medans jag fick panik och började gråta. 
"Är vi säkra på det här då??" Snyftade jag.
"Ja vi har ju sagt att vi ska ha barn ju"

Såhär i efterhand fattar jag inte varför jag fick den reaktionen. Trodde jag var så redo man kunde bli, även om jag inte trodde att det skulle gå så snabbt från det att jag tagit ut p-staven innan sommaren. Man kan alltså säga att vår bebis är halvplanerad. Vi hade bestämt att vi skulle ha barn, men att det skulle kanske dröja innan jag blev gravid eftersom jag hade haft p-stav. Det tog tre månader! :)

 

Mikrofonkåt

Publicerad 2010-11-07 10:59:32 i Allmänt,

Vilka såg "så mycket bättre" igår? Jag är helt såld! Petter- Vilken man, vilken artist, vilken människa! September och petters framträdande rullar varm här hemma ska ni veta. Får sån obeskrivlig lust att bara dansa, dansa, dansa! Funderar på en utekväll nästnästa lördag. :)

var är min tid?

Publicerad 2010-11-06 23:15:24 i Allmänt,

Förstår inte vart tiden tar vägen?
Idag bar det först ut till stallet och Wellan, sen vidare ut till hummel, Vimmerby och Alv. Direkt därifrån åkte mamma och jag till Västervik igen för att tända ljus på graven. Så vackert det var! Hela kyrkogården skimmrade i hundratals ljus överallt för alla själar som ligger där. 
Sen bar det av hemmåt, vi åt och sen slockande jag i soffan... brukar bli så när det är fartfyllda dagar numera, blir precis färdig.  

Vaknade för en stund sen. Och ilskande till rejält när något kom ifatt mig som  hände tidigare idag. Som tur är så finns det vänner som kan prata mig till sans igen och ta ner mig på banan.
Ni förstår mina känslor eller överhuvudtaget när man är gravid så tror jag att det man känner just för stunden blir hundra gånger värre p.g.a. alla hormoner. Iallafall är det så för mig. Blir jag arg blir jag vansinnig, blir jag ledsen blir det som om hela världen går under.. MEN sen kan det gå någon timme och man kan bli som vanligt igen. sikkt det där ;) 

Jag har några såna, såhär i efterhand, ganska roliga incidenter som jag tänkte berätta. Stackars Martin har att göra ska ni veta. Mitt lilla hjärta. Saknar honom något fruktansvärt nu ikväll, skulle behöva en stor famn att krypa upp i.   Får nöja mig med hårbollen som för övrigt har skött sig exemplariskt idag :)

Dags att gå till sängs nu, och imorgon gott folk lovar jag verkligen att hålla det jag lovat att jag skulle gjort idag. :)
Natti!

Lördag 6/11

Publicerad 2010-11-06 10:15:33 i Allmänt,

God förmiddag mina vänner!
Vaknade vid 04.45 idag, lyckades soman om för att sen vakna igen vid 06.00 när martin stegade upp för att dra ut på jakt. Vi är som en urtidsfamilj förstår ni, mannen i familjen drar ut på jakt för att fånga familjens levebröd och frun hon sköter hushållet och lagar mat över öppen eld... Inte riktigt kanske men nästan ;)

Först vill jag tacka alla underbara för gratuölationer och fina ord både här och på facebook. Sånt gör mig så otroligt glad. och Lina, så himla kul att kunna skriva något som kan beröra tycker jag. Som sagt man har börjat se en del saker som lite mer viktiga än andra och i början hade jag svårt att förlika mig med det. Men nu har jag fått ett kvitto på att mitt val var kanske det bästa jag gjort. :)

Tyvärr hinner jag inte ge er början på min gravidberättelse just nu, den kommer senare idag. Plikten kallar nämligen och jag går fortfarande och fiser i nattlinnet :) Plikten är i form av Jizza, ni vet den där söta, gosiga ulliga lilla valpen vi hämtade hem i sommras. Hon har blivit fem månder nu och är ett MONSTER! Hon har knäck i öronen och tar inte en tillsägelse då hon ställer sig framför mig och viftar på svansen och skäller. Hon gör mig galen kort och gott, hittar på allt hon inte ska mm. Så det blir att klä påsig, lasta in byrackan (idag är hon det) och fara ut till mamma för lite hundträning och en tripp till alv på julmässa.

Titta så oskyldig och söt....



och nu...


Ni ser ju monstret!

Gravid

Publicerad 2010-11-05 23:38:45 i Allmänt,

Japp du läste rätt, jag är med barn och idag har vi varit på ultraljud. Från och med idag kommer denna blogg att handla om; min garviditet, tankar, förstoppning, kräks, sömnproblem och allt annat vackert och underbart som hör till den här tiden fram till att "knosen" tittar ut :) Inget kommer lämnas i skymundan. Jag kommer säkert trampa någon på tårna, jag kommer säkert säga saker som "när jag får barn kommer jag ALDRIG göra si eller så" och sen när jag väl är i situationen så kommer jag upptäcka att jag gör precis tvärtemot ändå.

Det har varit en superdag idag, ultraljudet var den häftigaste upplevelse jag varit med om. Vi avslutade kvällen med en tre rätters på smugglaren för att fira :) mer om allt, från det att vi fick reda på att jag var med barn tills nu kommer jag skriva om imorgon, som jag längtat efter att få delge er. Eller åtminstone få sätta igång med MIN gravidberättelse.
Men nu är det dags att hoppa i kojs är vaken på övertid nu kan jag säga, mina kvällar  brukar sluta runt 21.00-22.00 i vanliga fall ;) 

Godnatt!

Bebisen på bilden är inte min men det är såhär den ser ut nu :)



 

Överlevande

Publicerad 2010-11-04 20:34:07 i Allmänt,

Jag överlevde! Jag kan ju inte påstå att det var trevligt, men jag fixade det utan tårar och sång. Men det såklart jag borrade inte eller tog någon bedövning och det är det som jag tycker är det allra jobbigaste. Min nya tandläkare och hans tandsköterska var förstående och varsamma. Dock hade jag ett hål så jag ska tillbaka och laga.. och då blir det ett betydligt jobbigare besök. Men det tar vi då.

Idag har det som vanligt varit jobb, det var väldigt få barn idag så jag och min kollega har haft mkt tid att kunna ge barnen. Vilket resulterat i en helmysig dag med glada och nöjda barn. Har också bokat tid för att uttnyttja min julklapp som jag fick förra året. :) Högt tid ju. En ansiktsbehandling plus en vibrasaun massage ena veckan och en helkroppsmassage veckan efter. Funderar som sagt på ett frisörbesök också... Skaplig helrenovering.

Imorgon är det fredag och inte vilken fredag som helst, jag är spänd. Men mer om det får ni reda på imorgon. Kör en långdag på jobbet imorgon med, slutar 18.30. Segt med jour ju. Helgen som kommer ska spenderas i hummel samt så blir det en tripp till Vimmerby på julmarken. Ska bli så mysigt att besöka Astrid Lindgrens värld, det var ett par år sen om man säger så ;)

Nu kom sambon hem så dags för lite kvalitetstid.

Adjöken.

Tandläkarskräck

Publicerad 2010-11-04 07:30:36 i Allmänt,

Har i vanlig ordning vaknat 4-5 idag dock inte av något annat än min käre Sambo. Fy tusan vad grinig jag blev! När jag väl lyckas sova så ska han storma omkring, som en jävla tornado med tre hundar i släptåg. Eftersom jag vaknat på sämsta möjliga sätt så kan inte den här dagen bli mer än katastrofal. Ni förstår ju att det mesta bottnar i det kommande tandläkarbesöket idag. Det hade varit överkommligt om det varit min gamla tandläkare och hans sköterska men nu är det två "nya" Jag har panik och "ärsåååhärnära" att ringa återbud.
Efter tre trycket på snozze nu så är det dags att ta tag i sig själv.... :(

Godmorgon föresten....

Födelsedagskalas

Publicerad 2010-11-03 22:25:08 i Allmänt,

Sitter i soffan och smälter hamburgemiddagen och traktortårtan som det bjöds på, på kvällens födelsedagskalas. Melker 3 år hade bestämt middagen helt själv.
Efter middagen bjöds det på skönsång från Melker och Isabelle , Åsa Jinders - av längtan till dig. Om jag fällde några tårar?? Eh ja... vad mer kan man begära liksom ;)  Så vackert och ljuvligt.
Imorgon vankas det jobb igen börjar dock först vi halv nio så det blir en sovmorgon, om jag nu inte lyckas vakna sådär runt 04.00 som jag dom senaste månaderna sysselsatt mig med, för att sen inte kunna somna om.

Efter jobbet i morgon så kommer jag svettas, skaka av rädsla, gråta mm... ska nämligen besöka min största skräck -TANDLÄKAREN! Jag hatar det.. och då menar jag inte att jag bara ogillar det lite. Jag får panik!! Hjärtat rusar, tårarna rinner, jag svettas och sjunger (av någon anledning) eller så gott det går när dom håller på i munnen på mig. Tror det är någon slags försvarsgrej och ett sätt att försöka hålla mig själv lugn. OCH INTE nog med det. Imoron ska jag för första gången träffa min NYA tandläkare, eller nya och nya jag vet mkt väl vem människan är, men det är alltid lika jobbigt varje gång, när man måste förklara att det här är skitjobbigt för mig och att jag inte är som alla andra. Man känner sig ju som världens tönt. Min förra tandsköterska behandlade mig som ett barn när jag var där, och det kan jag säga, att hade hon inte gjort det så hade jag förmodligen aldrig pallat med alla lagningar som behövts i min mun. För ni ska ju inte tro att jag har välsignats med starka tänder.. nej nej det är dom dåligaste tänder ni kan tänka er.   FY FARAO vad nervös jag är och vad sjukt dåligt jag mår av det här! Det är nästan så jag skulle vilja byta ut alla mina tänder mot inplantat. Då skulle jag ju slippa det här... :(

Dags  att försöka sova.. natta!

Godkväll

Publicerad 2010-11-02 21:24:36 i Allmänt,

Slutade vid 13.00 idag for ner till stan och löste ut mina linser, samt tog en shoppingrunda. Tittade förbi Erika också och tog en snackis. ;)
Efter det for jag ut till stallet och pysslade om pållan... som förövrigt kommer flytta snart :( Kommer sakna henne något enormt! Men ibland måste man tvingas välja. Och i detta fall blir det bäst så, om inte minst för Wella.
När jag kom hem möttes jag av ett nystädat hem... Min karl är underbar!
Sen bar det av mot janne banan, för lite presentköp. Imorgon fyller nämligen lilla Melker 3 år så vi ska på kalas :)

Morgondagen kommer alltså bestå av jobb, stall och kalas.
Har jag föresten nämnt att jag för två veckor sen köpte mig en bil :) Jag är rätt stolt faktiskt. En Volvo V70...
Nu är det dags för lite dusch sen sängen tidig dag imorgon.
 Adjöken

Mörker

Publicerad 2010-11-01 18:55:42 i Allmänt,

Fy, usch och tvi för detta mörker. Det började ju mörkna redan vid 15.00 idag ju??!! Något jag funderar över är varför vi ska hålla på och styra om klockan såhär två gånger om året. Vad fyller det för funktion? Någon som vet? Varför gör vi det?

Är precis hemkommen från jobbet, det var stängningsdag i Överum idag så det var många okända ansikten, men det gick bra ändå. Imorgon och fortsatta veckan är jag tillbaka hos "mina" guldklimpar på Resedan igen, det är inte klokt hur mkt glädje dessa små krabater kan sprida. :) Tänk när man får en egen...

Har börjat snegla på ny frilla igen, men vill inte klippa av mig håret. Det är sjukt tjockt nu så lite urtunning vore på sin plats. Återkommer med olika frillor som det ska väljas emellan, så kan ni ju ge ert medtycke ;)

Nu är det dags för Prince of Persia, filmen vi lyckades slarva bort påvägen in från bilen till huset. Idag när jag skulle åka och jobba hittade jag den uppe i taket under solskyddet, bra ställe älskling ;)  

I´m back

Publicerad 2010-11-01 10:06:32 i Allmänt,

Nämen hej på er.. ;)
Som dom flesta märkt så har bloggen varit lite vilande ett tag. Detta för att jag inte haft lust, ork eller engagemang (stavas det så?)  till det.
I skrivandes stund har jag precis pillat i mig frullen, tog rejäl sovmorgon idag. Ska snart dra ut till stallet för att sen åka till Överum för lite jobb. Vanligtvis jobbar jag ju här i stan men jag hade sen tidigare lovat bort mig just idag så det blev till att bita i äpplet.
Jobb ja.. det är ju en grej dom flesta sysslar med. Just förnärvarande har jag ett sjukvik på Resedan (dagis) på obestämd tid. Om jag trivs? Det är hur underbart som helst! Jobbar i en barngrupp med småbarn, 1-2 år.

I slutet på denna vecka kommer det hända något på bloggen, jag har också funderat på att byta hmm.. hur säger man bloggställe. Tycker blogg.se är rätt kast.
Tills dess får ni hålla till goda med 2-3 inlägg om dagen. :) men jag lovar inget ;)

Vi ses ikväll!

Om

Min profilbild

Janky

En blogg som handlar om att vara en snart 29 årig (snart) tvåbarnsmor i den lilla staden Västervik. Mina reflektioner om att vara gravid och ha barn. Om att snart flytta till en gård, om att pussla ihop livet som mamma och även hitta ett sätt där jag är och får bara vara jag :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela