andradelenurjankys

En blogg som handlar om mig, mitt i mitt liv som snart tvåbarns mor, och en hel del åsikter och tankar. Och annat som kryddar min tillvaro :)

Update

Publicerad 2011-06-29 01:07:58 i Allmänt,

Nattinlägg.. som vanligt! Kollade precis över hur många besökare jag har, och blev helt paff när jag insåg att ni är runt 100 stycken som varje dag tar er tiden för att gå in och läsa mina skrivna rader här. Som den nyfikna person jag är så undrar jag ju givetvis vilka ni alla är? Inte känner jag väl så mkt folk? Eller? Tycker i vilket fall att det är jättekul att ni vill läsa...  Jag vill också tacka er alla som kommit med fina tips, uppmuntran osv angående det senaste inlägget. Det värmer verkligen! Och visst hade han gått upp min lille son, hela 170 gram hade han gått upp i måndags och det på 5 dagar, så nu väger han hela 3970 gram. Så nu har vi ett kvitto på det vi erfarade stämmer, jag har inte tillräckligt med mjölk som sagt och den jag har är "lättmjölk" Vi har nu fortsatt med ersättningen, jag ammar först och ger sen ersättning, men vartannat mål ger jag dubbelt så mkt ersättning endast och Elliot blir så mkt nöjdare vid dom tillfällena. Slutsatsen man kan dra då är att han inte blir nöjd av kombon amning/ersättning. Så nu står jag av naturliga skäl vid ännu ett svårt val... att sluta amma helt. Jag vill ju amma, men fråga är om det här är värt det. Elliot mår ju faktiskt bättre av att bara gå på ersättning, han blir mätt och belåten vid varje måltid och växer som han ska. Och det är det absolut viktigaste. Ska tillbaka till bvc på måndag igen, hoppas då på ytterligare en uppgång och ännu mer sen sist. För då får jag ytterligare ett kvitto på att sluta amma är det enda rätta eftersom vartannat mål enbart nu är ersättning.... svåra beslut.

Semesterplanerna är igång och ska planeras. I år bär det av mot Falkenberg på buskis. Ni vet den där som går på tv :) Vi ska bo i husbilen på en camping, familjesemester med andra ord. Dessutom följer mormor/morfar och farmor/farfar med.  Falsterbo får det bli nästa år igen, känns inte som bästa stället för en liten bebis ju. Men för oss vuxna är det himmelriket ;) Så som sagt nästa år... då får Elliot bo hos mormor eller farmor. :)

I helgen som var så gick ju midsommar av stapeln, vi hade anordnat lite galej ute på tyftingemar, med midsommarlunch, femkamp, badbalja mm.. mkt lyckat blev det och jag tror närmare bestämt att en ny tradition föddes :) Nästa år ska jag dessutom få vara med och häva nubben istället för att bara sjunga sångerna ;) dock slank det ner lite rose´och fanta under kvällen. GIVETVIS INTE i några mängder, utan två små glas under HELA långa dagen och kvällen dracks. Kände att jag ville vara extra tydlig med detta så ingen får för sig att jag var full på midsommar ;)

TRÄNING! Om det nu är så att jag ska sluta amma så är det nu dags för att ta i med hårdhandskarna. Jag är sjukt deprimerad över min kropp, men jag kan dock inte riktigt hitta motivationen än. Jag behöver snabba resultat....shakerna ligger då nära till hands, vet att det i längden är sämsta sättet att gå ner på. Men bara för 2-3 veckor kan det väl vara ok. Så man kommer igång liksom.....fasen jag är helt enkelt jävligt lat. Men är så trött på att inte kunna ha alla mina fina kläder längre, att inte känna sig snygg, att få ångest över att se mig i spegeln så nu jävlar är det slut på soffpotatisen. Diet och träning! Jag behöver en kickstart för att komma igång och så är det, återkommer med hur jag gör nästa måndag, då amningsbeslutet är taget.

Nu är det dags för sängen...
Natta!

INTE värdelös!

Publicerad 2011-06-23 00:14:14 i Allmänt,

Idag har det varit en tung dag.. jag är precis kokt i skallen. Elliot har under några dagar blivit alltmer grinig, jag har trott att han börjat förstå att "skriker jag lite kommer morsan som ett skott" Men jag tror att jag nu har anledningen klar för mig. Han får inte tillräckligt med mat... jag har inte tillräckligt. Lillkillen hade endast gått upp 20 gram den här veckan. Jag bröt ihop på bvc idag, man känner sig så jävla värdelös som inte kan ge sitt älskade barn den mat han behöver. Förra veckan hade han gått upp 170 gram men då hade jag ju också ammat som en tok. Den här veckan har varit stressig med mkt tankar och styr runt omkring vilket påverkar något enormt... tydligen. Jag har prövat att pumpa ut och får då ut ca 40 ml på ett bröst, alltså på tok för lite. Min Bvcsköterska säger att jag ska amma på samma bröst hela tiden, för att komma åt den fetaste mjölken som kommer först efter ett tag. Och att jag ska sitta i 40 min. Ett annat alternativ var att jag kan ge ersättning kombinerat med amningen. Men envis som jag är så ville jag inte lyssna på det örat... 

Efter mitt besök åkte jag hem och tjöt och kände mig som världens sämsta mamma. Sen ammade jag i en timme,  och då var Elliot nöjd. Sen kom min älskade mamma och hon fick mig att inse att det inte är rimligt att hålla på såhär. Det blir ju bara en ond cirkel av det, jag blir hyperstressad och det hämmar amningen ännu mer. Och hur rimligt är det att jag ska amma i 45 min och han ska äta varannan timme?? Jag kommer ju inte få göra annat än att amma då ju. Och varken jag eller Elliot mår bra av det här så nu har vi, efter mkt om och men köpt ersättning, och han fick sitt första mål nu ikväll efter att jag först ammat. Och gissa om han är helnöjd. Jag känner mig inte helt bekväm med det här än, det känns som om jag gör fel nu med. Att jag borde kämpa mer... (som sagt är ju rätt envis) Kanske räcker det med 6 veckors ångest över att gå till bvc och få sin "dom" för det är så det känns nu när jag går dit. Jag är blir nervös av dom besöken. Kanske ska jag ge det mer tid? Ska dit på måndag igen... men känner att jag måste ringa till bvc och prata med min bvctant om jag kan göra såhär. Å andra sidan så måste ju jag och Elliot hitta ett sätt som är bra för oss båda och känns ok. Och det ska ju inte någon annan tala om för än...eller? Fasen jag är så himla splittrad, jag känner mig skitdålig men samtidigt kanske det här blir vändpunkten. Det skulle vara guld värt att att på måndag få ett kvitto på att det funkar med amning och ersättning kombinerat. Men tänk om amningen uteblir helt sen för att han föredrar flaskan mer, det vill jag ju inte heller. Å andra sidan är jag uppvuxen på ersättning och likaså Martin så det funkar ju, men det är ju just det där med att att inte känna sig värdelös som mamma som är kruxet...

I övrigt styr vi mest med midsommar nu.. Gräsmattor klipps, bord ska fixas, mat ska handlas, sovplatserna styras upp, tält ska resas...  Men jag längtar verkigen till midsommar ändå, det ska bli skitkul! :) Dags för en ny amnings och ersättning måltid.... Bye

Tjutberit har anlänt

Publicerad 2011-06-16 11:31:23 i Allmänt,

Fy farao vad jag tjuter i detta ögonblick. I förrgår visade min mor mig en jättefin låt som jag inte hört innan. Den var som sagt fin, men nu när jag förstått vem den var ägnad till och varför så tjuter jag!!!

Det är alltså Chris medinas låt -What are words som får mig i tårar. Den tillägnar han sin älskade flickvän som fick en hjärnskada i en bilolycka. GUD VILKEN KILLE! Titta på den här...Den berör i varje fall mig till tårar.
 



Förövrigt.. så lagar vi lunch till fadern, Elliot och jag. Vidare ska vi ner på stan och bränna pengar! :)

Bvc, amningsalkolist, shopping och mys...

Publicerad 2011-06-15 23:21:42 i Allmänt,

Min dag började vid 03.30 idag. Ammade Elliot då som efter det var hur pigg som helst och låg klarvaken emellan oss och tittade med stora ögon i taket. Tänkte att så länge han är lugn så är det ju inte så mkt att göra åt och tänkte väl också att han somna om. Men efter en halvtimme började han sparka och fäkta med armarna som en tok och börja snacka något alldeles otroligt, han grät alltså inte utan bara gav ifrån sig massor med ljud och höga var dom också. Så för att Martin inte skulle bli störd i sin skönhetssömn så tog jag täcket under ena armen och ungen under andra och begav mig ut i soffan och satte på tvn.. Vid 08.00 somnade Elliot igen. Men då var det ingen idé för mig att somna om så det var bara att ta sig upp och börja dagens sysslor.

Vid 13.00 stegade vi in på bvc. och det var med andan i halsen jag lade han på vågen.... 170 gram upp på 6 dagar! Jo jag tackar och en stor sten släpptes från mitt bröst. Äntligen börjar han gå upp.
Vidare så mötte vi upp Emelie, Elli och lilla Leia. Gick en sväng på stan.. och faktiskt så inhandlade jag lite kläder. Vet att jag inte skulle, men behöver något fint till helgens grillfest och till midsommar. Nya shoppingsättet är att inte prova utan bara köpa och prova hemma i lugn och ro. Lite smidigare utan barnvagn och barn ju. Hoppas bara jag är duktig och kommer ihåg att lämna tillbaka det jag INTE ska ha sen bara om det nu blir så att något inte passar osv. Annars blir det väldigt dyr shopping ;) Vidare traskade vi till hemköp och köpte dagens fika. Där slängde Leia in handuken, så Elli fick fly fältet till stadsparken och en bänk där hon kunde slå sig ner och amma. Kort efter att dom gick började Elliot också yla så det var bara att gå och joina Elli och Leia. Där satt vi i godan ro, som två amningslkolister på en parkbänk där annars alkolisterna brukar sitta i stadsparken och ammade våra små ;)  

När dom käkat klart traskade vi hem till mig och mötte upp Emelie och Angie som cyklat före. Fikan dukades upp och  Elliot fick paket från tant Emelie ;) Tuffaste bodyn med ACDC på och en sjömanhatt till hans mundering till midsommar. TACK gumman! Tog en massa kort på Elliot och Leia idag också, ska lägga upp dom i morgon. Leia gjorde sig verkligen medans Elliot verkade måttligt road haha :) 

Kvällen har spenderats ute på villa Gränsö. Men nu sitter vi här hela familjen i tvsoffan. Elliot vägrar sova utan ligger och gör massa läten och är världens ljuvligaste lilla kille. Dags för lite babymys med andra ord. :) 

 

1 månad

Publicerad 2011-06-13 09:53:09 i Allmänt,

Elliot är idag en månad gammal, gud vad det gått fort! Det firar han med att börja tappa håret från pannan bak till halva hjässan. Han ser nu ut som en äkta liten farbror, enligt min mening "iprenmannen" ;) Han är med andra ord världens sötaste i sin nya frilla ;) Just nu ligger korven och sover sin förmiddagsnap i nya babysitterna som han fick av farmor och farfar i helgen. VÄRLDENS BÄSTA uppfinning enligt min mening! Det var precis det som fattades för att lilleman skulle känna sig nöjd och för att jag skulle slippa konka på honom hela tiden. Han är ju rätt så sällskapsjuk om man säger så. Dock lyckades jag få honom att sova i sin säng fram till 04.00 i morse, trodde det skulle vara stört omöjligt nu när vi bott ute på tyftingemar i helgen och han sovit emellan oss om nätterna. Där trivs han helt klart bäst om man säger så. Men igår kom jag på planen att lura honom till att sova i sin egen säng genom att lägga honom på tjocktäcket, med sin kudde och filt precis så som han sovit dom senaste nätterna och därefter ha honom i famnen tills han somnade efter sista amningen och sen bädda ner honom precis som han var inbäddad i sängen. Istället för att krångla med att första ta upp honom och sen bädda ner honom i en "kall säng", (hoppas ni fattar) och det funkade!

Han sover nu med 3-4 timmars intervaller ganska så exakt om nätterna och jag är nöjd. gör sista kvällsamningen för kvällen vid 20-21 tiden sen runt 00-01, 03-04 och sen börjar morgonen. Plutten har inte gått upp så mkt på två veckor. Förrförra veckan endast 50 gram och veckan som var 60 gram. Han är nu 52 cm lång och väger 3610 gram. Men nu tror jag det börjar att ge med sig.. han känns och ser tyngre ut ;)

Gud vad det suger i ridtermen hörrni.. måste upp på hästryggen snart. Blir nog veckans preojekt tror jag ;)

Nehepp nu har han vaknat, dags för mat och sen styr vi kosan ut till mormor.   

Mitt liv som mamma.

Publicerad 2011-06-08 13:52:02 i Allmänt,

Mitt liv går just nu ut på att bara vara mamma. Att försöka få lite struktur och rutin på allt igen. Det är lättare sagt än gjort må ni tro. Allt beror på om natten varit någorlunda lugn, om matbegäret är normalt, om det är en dålig dag, om det är en bra dag osv. Kort sagt allt styrs efter Elliots behov. Han har blivit min chef kan man säga ;) Skulle städa igår, tänkte i min enfalld att det skulle jag göra på förmiddagen när lille Bubba sov. Nu var ju fallet så att Bubba ville inte alls sova på förmiddagen utan varvade mellan att vara världens sötaste och gladaste baby till att bli TjutLeif som inte var nöjd med något.... Jag städade mellan 13.00 - 16.00. Det brukar ta endast en timme att göra det annars. Planering är alltså något som inte existerar just nu. Utan jag tar dagarna som dom kommer och prio ett är att lära känna Elliot, denna lilla krabat som tittade ut för snart fyra veckor sen. kan ni tänka er hur snabbt det gått??? Och inte känner jag honom på långa vägar än... det kan komma stunder då jag kan undra vad jag gett mig in på, när det är tröstlösa gråt och man fattar nada. Men på något sätt rer man ut det, och för varje dag som går lär man sig något nytt av sin lille chef ;)

Visst kommer det dagar då jag är depp för att jag inte kan göra vad jag vill när jag vill, ni må tro att jag är grymt avundsjuk på martin ibland, för att kroppen ser ut som stryk och för att det inte går tillräckligt fort att gå ner i vikt osv. Men vad fasen man får se vad man fick för det och får i väldigt många år framöver. Och jag älskar min lilla "Bubba" mer än något annat. 

Midsommarplanerna har börjat att ta sin form, tror det kommer bli supertrevligt. Och kanske kanske kommer jag ta mitt första glas rosé på väldigt länge. Men bara kanske.. vi får se hur det känns längre fram.  
Nehepp om man skulle föröska sig på att få i lite färg i håret medans lilleman sover. Kanske har jag turen att jag hinner skölja ur  sen också ;) 



 

Om

Min profilbild

Janky

En blogg som handlar om att vara en snart 29 årig (snart) tvåbarnsmor i den lilla staden Västervik. Mina reflektioner om att vara gravid och ha barn. Om att snart flytta till en gård, om att pussla ihop livet som mamma och även hitta ett sätt där jag är och får bara vara jag :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela