andradelenurjankys

En blogg som handlar om mig, mitt i mitt liv som snart tvåbarns mor, och en hel del åsikter och tankar. Och annat som kryddar min tillvaro :)

Att föda barn...

Publicerad 2011-03-29 13:52:11 i Allmänt,

är precis smärtfritt och går jättesnabbt, iallafall om man ska tro på drömmarna i natt. Så jag passade på att föda två stycken små krabater. :)
En unge i minuten är enligt mig typ det bästa programet som finns just nu. Dessutom blir jag sjukt sugen på att föda barn av det. Bra ju! :)

Fick reda på att jag jobbar tills på torsdag och sen går jag hem och tar det lilla lugna, resten av tiden. Självklart kommer jag hoppa in lite här och var om tillfälle ges. Men inte varje dag... ska faktiskt bli lite skönt. Även att jag vet att jag med största sannolikhet kommer klättra på väggarna när ett par dagar gått.

Rasten är slut, dags att återgå.  

God måndag

Publicerad 2011-03-28 16:43:41 i Allmänt,

Dags för update... helt klart.

Eftersom mitt liv består av att ta sig till arbete, arbeta och hem från arbete och sen däcka i princip. Så händer det inte så mkt i mitt liv. Minsta lilla ansträngning utöver det vanliga gör mig sjukt trött.
Härom dagen insåg jag just hur dom här allra fetaste människorna känner sig, ni vet dom borta i Amerikat. som knappt kan gå. Vi var ute med barnen på promenad och hela Överum består av backar, vilket resulterade i att jag förvandlades till ett flåsandes vaggmiffo efter några minuter. Tänker att det är så det känns att vara sådär sjukligt fet.... brr längtar något kolosalt efter att bli "normal" i kroppen igen. Eller åtminstone orka gå upp för några ynka backar utan att halvt kolapsa. Men skam den som ger sig, jag ska väl erkänna att jag triggar mig själv lite för att se hur mkt jag klarar. 

Helgen har varit super. I lördags förmiddag städade jag bilen i vårsolen, en aning meningslöst med tanke på hur den ser ut idag efter morgonfärden till jobbet. Det var skitiga vägar till överum om man säger så. NI skulle sett mig när jag (smidigt...) svischade av hela bilen, dammsög och höll på haha vilken syn. Trots grymma sammandragningar så tvingade jag mig ut på två promenader efteråt, vilket resulterade i ännu mer grymma sammandrgningar. Så jag fick slutligen ge upp, ge vika och slänga in handuken, förbannad över att jag inte får bestämma själv vad jag anser mig själv klara av längre. FRUSTRERANDE!    Framåt kvällen styrdes kosan mot hummel för lite firning av min lillebror som fyllt år.

Söndagen avverkades i sängen första delen av dagen. Sen styrdes det in mot staden för att ta emot Elli och Bea som skulle anlända för lite fikis hemma hos mig. I hela fem timmar satt vi och snackade bebis (för det mesta) i mitt kök. Elli ska ha två veckor innan mig, så det blir mkt snack om hur vi upplever våra graviditeter, skitkul att ventilera  med någon i samma situation tycker jag :) Bea ska ju bli förste barnvakt så hon får helt enkelt bara hänga med på ett hörn ;)


Slutade tidigt idag, vilket var grymt skönt efter en natt med 3 timmars sömn. Mvc-besök vid 14.00. Och min barnmorska blir inte klok på min mage säger hon. Bebisen ligger med huvudet i bäcknet, ganska så långt ner. Men mitt magmått har återigen börjat att öka, efter att det förra gången hade sjunkigt . Idag låg det på 34 på sidorna (höger, vänster) och 37 i mitten. Magen sitter fortfarande väldigt högt och trycker på rejält uppåt, vilket är märkligt eftersom bebisen ligger så långt ner. Alla värden och vikten är normal, så nu skulle hon återigen rådfråga en läkare om vi ännu en gång skulle kontrollera fostervatten mängden och göra ett ultraljud. Hon sa också att SF måttet kan pendla såhär på omföderskor, eftersom dom har oftast mer utrymme i livmodern än förstföderskor.
men att det inte är så vanligt att vi förstföderskor har det här... eller också är det så att jag helt enkelt är lite annorlunda och min bebis har mer plats i magen än normlat. Tråkigt, för då kommer den säkert trivas extra bra där inne och inte vilja komma ut. =S

Den här veckan kommer gå snabbt, det gör iofs varje vecka. Men vi har en del inplanerat, bl.a. föräldrautbildning, besök hos gammelsvärmor, ev. kolla häst (inte till mig), modevisning mm. bra... för då går tiden så mkt sanbbare och dagarna till bebis anländer blir färre :)
Nehepp om man skulle ta och ställa sig vid spisen, som den husmor jag är ;)

Häffaklump

Publicerad 2011-03-22 12:49:36 i Allmänt,

Jag spricker snart! Det är sant och jag är helt säker, vatten har börjat att fylla min kropp. Mysigt med vårvärme ju... eller INTE! Varmt? Eh jaaaa..... Jag är inte avundsjuk på dom som får gå högravida över sommaren kan jag säga. Min älskade unge har valt sida kan man säga, den lutar mest åt höger.... Med det innebär det att den naglat sig fast i min högra maghalva. Där ligger den så fint och sparkar mig rakt upp under revbenen, speciellt på natten. Att lilla mamma lider av andnöd och revbensfrakturer spelar ingen som helst roll ju. Härlig unge det här ;) Jag är absolut inte graviditetsbitter, hur kan ni tro något sånt ;) haha...
Dessutom har jag ont i ena stjärthalvan, någon som har någon förklaring? Det liksom känns som om jag har gjordens träningsvärk som stålar ner i benet.

I övrigt flyter allt på, solen skiner som sagt och visst är det gött att få sträcka upp nyllet och lapa in så mkt sol det bara går när vi är ute om dagarna. Roligare för ungarna att kunna få börja använda cyklarna  och kunna sitta i sandlådan igen.
Vi, Martin och jag spenderar en hel del tid ute i Tyftet nu som sagt. Ikväll ska jag börja projekt "omålning av möbler", dom ska bli sådär snyggt chabby chic vitslitna är tanken.

Helgen som gick spenderades i malmö fredag-lördag. Mycket trevligt! Och gott med hotellfrukost ;)
Kommande helg är oplanerad än så länge med undantag för att fira brollan som fyller år i möra. Tänk att han blivit så stor den lilla skiten ;)

Skötväska föresten, någon som har någe tips? Jag vill ha en praktisk och lite fräsig...
Vecka 34. 6 veckor kvar till BF. MEN dom säger ju att bernet likaväl kan födas frånochmed Vecka 37 fram till 42, vilket innebär om 3-8 veckor kvar. Tänk förstår ni om den tittar ut om 3 veckor!! SCARY!

Mkt ordbajsande känner jag, men mest för att uppdatera lite om oväsentligheter.
Må gott i solen!

KRAM!

Veckorus

Publicerad 2011-03-17 13:59:41 i Allmänt,

Veckorna rinner iväg, och skönt är väl det iofs men jag känner att jag möter dom med lite skräckblandad förtjusning. Det innebär ju också att det går rasande fort till dagen med stort D, dagen då den där lilla människan som legat så länge i min mage ska komma ut. Missförstå mig för all del rätt nu, jag är grymt trött på att vara gravid. Men tankarna om hur förlossningen ska gå till, vad som komma skall skrämmer mig lite. Om jag fick välja så skulle jag vilja ha ett manus eller en checklista som jag kunde bocka av på, och på så sätt få kontroll på det hela. För det är nog det som känns värst, att inte ha en susning om hur det kommer vara, vad som kommer hända... allt kan ju hända! Att det kommer göra förbannat ont och att jag kommer tjuta som ett litet barn det vet jag, och det är jag inte rädd för. Utan det är det faktum att jag inte har en aning, alltså ingen kontroll.  

Om man ska bortse från lite huvudbry är allt finnemang, har  dock glömt att berätta om min upptäckt som jag gjorde i veckan. (För känsliga, sluta läs) 

Som alla gravida vet, och säkert ni som inte varit gravida än men som  kan förstå ändå, så mister man sin "kontakt" med det nedre regionerna efter en tid. Man kan säga att man upplever sig liite könlös efter halva tiden in i graviditeten. Bäckenet vidgar sig under graviditeten så att bebisen så småningom ska kunna komma ut, en del påverkas värre än andra av det. Jag har haft turen att inte känna av någon nämnvärd foglossning, däremot har jag ett tryck som kan liknas med träningsvärk i ljumskarna och i det allra heligaste, oftast blir det värre på kvällarna och jag vankar fram som en anka. I veckan när jag beslutade mig för att "trimma växtodlingen" som för övrigt växer som ogräs och är av förklarliga skäl rätt vildvuxen så upptäckte jag till min fasa att jag var blåsvart!!! Jepp min "fiffi" ser numera ut som en misshandlad, svullen.... bulle. Det här är så normalt så... så inget att skärra upp sig för. Men ännu en gång under dessa snart 9 månader blir jag förundrad över hur icke normla saker helt plötsligt blir normala, och att det bara är att gilla läget ännu en gång. ;)


(Nu kan ni läsa igen)
Dagen innan fredag, imorgon slutar jag tidigt och drar kosan till Malmö fredag till lördag. Jag ska bo på hotell och vara flaschig förstår ni ;)  Om det vore så glammigt som det låter ändå :)

Har börjat att fundera på Babyshower också, när brukar man ha såna? Är det för tidigt eller för sent? Känns som om jag måste få in det dom närmaste helgerna  som kommer om det ska bli av innan bebisen kommer. Tänk om den vill titta ut vecka 37 redan, då har jag bara tre-fyra helger att spinna på.  Som sagt....PAANIK!

Nu har svärföräldrarna flygit till kanarieöarna där dom ska semestra i 1 månad, detta innebär mkt tid ute i Tyftet, vilket kan innebär ännu sämre bloggeri från min sida. Men lovar att hålla er uppdaterade om det mest väsentliga...  typ som om jag föder barn och sånt ;)

Rasten är slut, dags att återgå.

Updates

Publicerad 2011-03-14 11:12:14 i Allmänt,

Hej på er!

Sitter nu på jobbet och har precis bytt min värsta bajsblöja ever! Skojar inte om jag säger att den mätte ca 1 kilo. haha :) Är helt förbluffad över att det kan komma så mkt ur en sån liten kropp. Vi har endast tre barn idag, resten är sjuka :( Den sabla febern som florerar nu.
Helgen har varit jättebra, i lördags drog jag som sagt kosan mot linköping och hopptävlingarna där. Malin Bayard var på plats ;) ( En liten parantes för er som är lika kändiskåta som jag) ;)
Dagen blev dock lång, var inte hemma förrän först vid sju tiden. Och då flyffe jag fältet till päronen ute på landet istället för att åka hem. Sambon låg nämligen hemma med feber och var magsjuk... BIG NEJ TACK! För min del så att säga. Har dessutom hört att kräksjuka kan sätta igång förlossningen, och det är jag inte ett dugg intresserad av när det väl kommer till krita, även om det skulle vara skönt att bli av med magen. Har dock börjat må lite illa nu på förmiddagen, om det är inbillning eller om något är pågång lär vi väl märka. Lite blandade känslor där...

Måste ju uppdatera om lite bebis också. Igår efter kvällsduschen läkte tuttarna för första gången, ni som vet. Är det normalt? Dags för mvc idag med, så lär väl fråga om inte annat. 

Jag måste säga att jag blir jätteglad över era kommentarer i inläggen. Och ber om ursäkt på att jag är så dålig på att svara. Just därför tänkte jag köra ett inlägg senare idag, med enbart svar till alla er. :)

Dags för lunch.
 

FreeedAAAG!

Publicerad 2011-03-11 16:35:51 i Allmänt,

Skynda skynda! Precis hemkommen från jobbet, ut med fido (dammsugaren) och dra några varv med den, och sen ska älgfilén tillagas inför kvällen middag. Ville bara uppdatera er lite, var ju ett tag sen så ni inte tror att jag kvävts av mina big mama boobs ;)

Kvällen igår slutade mycket mycket trevligt . Två väldigt fina brudar kom på middagsbesök och det tjattrades non stop i köket till halv nio. Ni är fina! <3

Imorgon ska jag göra något som jag längtat efter, jag ska upp tidigt i ottan, åka till gamleby och Anna för att vi sen ska bli upplockade och åka på hopptävling i Linköping! Ååå det ska bli så mysskoj!

Fido kallar!

Ps. Vet ni att 4 personer den här veckan har sagt till mig att dom tycker min mage sjunkit, ni vet vad det innebär va? Jag blir livrädd! ds. =s

Trevlig fredag och helg!


VISST SER HAN APTITLIG UT? ;)




85 F!

Publicerad 2011-03-09 19:32:53 i Allmänt,

Fattar ni hur stora pattar man har då??!!! Jag har börjat få lite känningar i ryggen, har ju mestadels använt sportopp nu, så tänkte det var bra med en bh som gav lite mer stöd. Varför inte en amningsbh när man ändå är igång tänkte jag.... Men ack nej ack nej, där trodde jag fel mina vänner. Dom kunde jag inte ens ha! Utan jag fick köpa ett svart monster i storlek 85F! HAHAHA

Idag när jag kom hem, mötte jag min älskade, underbara sambo i dörren. Han ville åka och jaga.... jag tände på alla cylindrar (jag är skiiiittrött idag) Och frågade (skrek) om det stod städtjänst i pannan på mig eftrsom vi ska ha gäster på fredag. Vi måste städa (idag) förbereda maten (imorgon, slutar 16.30) och om han menade på fullaste allvar att JAAAG skulle göra det??!! SJÄLV??!!
Gissa vad jag fick för svar... Jag har städat säger han då, den lilla knosegrisen ;) Självklart fattade jag att det låg en lite räv begraven bakom den handlingen,  han visste att jag inte skulle kunna säga nej till han då ju. Men jag blev så himla glad ändå. Gud så skönt att slippa bry sig om det idag, och istället lägga upp fötterna på sofflocket och soooova.... ellerhur! Trodde jag... Nej du, här blir det inget sova för mammsen, krabaten kör karatematch med mina inre organ och är inne i rond 589. Jag har aldrig varit med om att hela magen formligen flyttar sig. Det är helt galet!!! Jag mår illa av det dessutom... 

I förra inlägget kan ni ju skåda maggen... Månag är helt på det klara med att det är en killmage. Är det så fortfarande??? Eller några som ändrat sig? Ni förstår att jag är nyfiken va ;) Samtidigt vill jag ju inte veta, men spekulera får man. :)

GÄÄÄSP!

Publicerad 2011-03-09 11:00:42 i Allmänt,

Sitter på jobbet och väntar på att barnen ska komma in och äta. Jag fick stanna inne idag för att ta det lite lugnt. Min kollega tyckte jag behövde det, snälla rara du. Natten har bestått av 4 timmars sömn, bebisen har levt rövare, halsbrännan har levt sitt eget liv o.s.v. Är med andra ord ganska seg idag, vet med mig att jag sagt innan att jag ska jobba ända fram till förlossning. Men med dessa nätter vet i tusan om jag pallar det, samtidigt vet jag att jag kommer krypa på väggarna om jag ska gå hemma också. Så det är att välja lite på pest eller kolera, tänker att jag biter ihop ett tag till :)

Tog ett par magbilder igår:

 ovanifrån'
ovan



Nattinlägg

Publicerad 2011-03-07 23:40:33 i Allmänt,

Jag vet, jag borde gå och lägga mig men bebisen lever rövare i magen. Första dagen på veckan (vecka 32) Har jobbat, varit på mvc och besökt Isons och Pellets nya hus idag. Sen har tvtablån avverkats resten av kvällen. Bäst  var "en unge i minuten" Dock blev Martin... hmm hur ska jag uttrycka det....? "Illa" berörd. Han tyckte det var jobbigt att se hur maktlösa papporna är. Han vill ta situationen när den kommer, själv tycker jag dom här programen är skitbra så man kan få mer info om hur det går till, samt så hjälper det mig att bearbeta att allt kan inträffa när man väl ligger där. Jag blir med andra ord lugnare av det. Martin ser det inte så som sagt, utan känner att han inte vill ha några förutfattade meningar utan vill ta det när det är dags liksom.

Mvcbesöket idag gick bra, magen växer fortfarande, och kurvan fortsätter att stiga. Barnmorskan tror nu eller är rätt säker på att det har att göra med min livmoder. Som jag nämnt innan är den lite ovanlig, bebisen ligger dessutom väldigt högt upp och eftersom den växer så mkt nu så är det troligtvis därför det stegrar så himla mkt nu.  Bild på magen kommer under veckan :) Hjärtljuden låg på 150 idag, alltså "flickhjärtljud" om man ska tro på vad som sägs..... ;) Tror ni fortfrande att det blir en pojke? Jag börjar bli osäker, har ju varit helt inställd på att det är en lite pojke där inne jag också. Men nu börjar jag tveka. Ska som sagt lägga upp ett nytt magkort snart, så får vi se vad ni tror och om ni ändrar er. :)

Dags att försöka sova, ska ju trots allt jobba i morgon. 
Natt  

Boar!

Publicerad 2011-03-06 22:42:41 i Allmänt,

Hej på er! Saknat mig? ;)
Ska jag vara ärlig så har veckan mest gått till att jobba, sova och det absolut nödvändigaste som ska göras här hemma. Och tyvärr så hör inte bloggandet till det. Jag sover mest hela tiden, när jag kan. Dock inte på nätterna när jag ska, min inneboende håller mig vaken om man så säger :)
Köpte blutsaft i veckan och kan kanske ana en lite bättring, om inte annat får jag reda på mina järnvärden i morgon för då är det dags för ännu ett mvc-besök. Konstigt om dom inte stigit, för nu har jag kört både järntabletter och blutsaft som sagt.

Har ni tänkt på att vi är väldigt lika djur i många avseenden. Jag har senaste tiden kommit på mig själv med att ha ett stort begär av att inreda och fixa "inför när bebisen ska komma" Allt ska hinnas innan liksom. Det ska pysslas och donas, röjas och städas... och jag ska med handen på hjärtat säga er att det inte varit prio ett i mitt liv tidigare. Idag läste jag en bok om att vi fungerar precis som djuren när vi väntar barn/ungar. Vi boar! Precis som fåglarna bygger bon, som räven fixar i gryten mm. Det är vår instinkt sen urminnestider som säger åt oss att fixa inför våra ungars födelse. Just därför styrde min kära mor och jag kosan till Linköping igår. Babyproffsen och Ikea gicks igenom. Martin fick stanna hemma, det var bäst så. Han tycker inte det är lika spännande att slå ihjäl timmar i butiker som jag om man så säger. Ligger nog i killars instink antar jag ;)

Väl inne på babyproffsen upptäcktes en ny värld för mig. Visst har jag förstått att vi blivande föräldrar är en köpstark målgrupp, men herregud det finns ju helt sjuka saker som man säkert i vissa fall inte tror sig klara sig utan när man får barn. Som tex en "babysitter" som satt på en axel som gungades fram och tillbaka med hjälp av en inbyggd motor, man kunde även sätta på olika ljud på den som tex, hjärtljud som jag antar skulle likna mammans från tiden i magen, olika melodier, fågelkvitter mfl. Vibration fanns det också i stolen. OCH den kostade ca 3000 kr FÖR EN BABYSITTER! Visst var den häftig, och visst var jag impad av den, men någonstans så skrek hela jag NEEEEJ!
Jag tycker att det i dagens samhälle är alldeles för lätt att sätta barnen framför en tv/dator, ja elektronik överlag när dom ska aktiveras. Man leker inte med sina barn på samma sätt som förr. Dom får inte vara delaktiga i vår vuxenvärld på samma sätt som förr. Varför? För att vi är stressade, har prestationsångest och är bekväma??? Det är ju så enkelt att sätta den lilla babyn i en elektronisk babysitter med vibration, hjärtljud och gungfunktion ju. Istället för att tillsammans med barnet gurgla och tillsammans utforska världen.

När jag var liten fanns det inga dåliga väder, bara dåliga kläder! Vi byggde kojor, gjorde bondgårdar av kottar, stenar och gräs. Vi fick vara med redan från tidig ålder att "laga" mat, diska, städa. Jag tror att det är så man utvecklas och lär sig. Jag tror tex att det lilla barnet lär sig äta snabbare om hon/han får vara med och skära gurkan som ska serveras till middagen, att den FÅR äta själv och grisa hur mycket som helst vid middagen. Hur ska barnet annars lära sig att äta och kunna utforska? Man kan ju inte förvänta sig ett bordskick direkt....!! Jag blir uppriktigt chockad över hur vi föräldrar resonerar ibland, vi väljer hellre att mata vårat barn utan att låta den gojsa med maten själv först, för att det blir så skitigt och slabbigt. Och sen när barnet tröttnat på att inte få utforska eller försöka äta själv och med det vägarar äta så förstår vi ingenting... Givetvis ska man i viss mån mata så barnet får i sig någorlunda, men jag tror det är viktigt att barn får utforska och vara delaktiga för att kunna utvecklas. Att sjunga och prata mkt med sin bebis tror jag därför är jätteviktigt istället för att som sagt sätta den "elektrosittern" Jag ska ha en babysitter, kanske med en melodidosa, men det får räcka för mig :)  

Det som inhandlades till bebisen för min och den blivande mormoderns del (ni må tro att hon är helt lyrisk över att få bli mormor) blev ett "tummenpåslakanset" till vagnen, en tummenmobil till vagnen, madrass till vaggan och en jättefin muminmobil att ha över vaggan och en tummenminidocka (en sån måste man ha, enligt mormodern) ;)
Vidare på Ikea inhandlades mer inredning till vårt hem. Mormodern som skulle handla ENDAST servetter handlade ny skitsnygg inredning till vardagsrummet och en "bosse" och grodrock till bebisen :) Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder på inköpen till bebis under morgondagen. Det blev så himla verkligt att det snart kommer ytterligare en lite människa in i våra liv när man fick bädda ordning vagnen, montera vaggmobilen och höra melodin  som den spelades igår. Vet att jag sagt det innan, men det är nära nu. Och veckorna går faktiskt himla snabbt fortfarande. :)

Det var några glimtar från min vecka, imorgon börjar en ny.
Nu är det dags för sängen.
Natti!

Om

Min profilbild

Janky

En blogg som handlar om att vara en snart 29 årig (snart) tvåbarnsmor i den lilla staden Västervik. Mina reflektioner om att vara gravid och ha barn. Om att snart flytta till en gård, om att pussla ihop livet som mamma och även hitta ett sätt där jag är och får bara vara jag :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela