andradelenurjankys

En blogg som handlar om mig, mitt i mitt liv som snart tvåbarns mor, och en hel del åsikter och tankar. Och annat som kryddar min tillvaro :)

Ia en tjuv och glädjedödare! ;)

Publicerad 2010-03-31 18:48:02 i Allmänt,

Ser ni hennes falska leende, hur räven bakom örat kikar fram, hur hon törstar efter människoblod... eller neee hon är ju ingen vampyr!!! även om hon önskade. Men denna "tjuven" har stulit hela mitt tidigare inlägg och lagt upp på sin blogg. KOM PÅ NÅGOT EGET!!!! ;) Dessutom är hon en glädjedödare!!! Jag hann ju knappt lägga upp mitt förra inlägg om att min förra blogg var värd pengar! Förns hon är där å ska påpeka att det bara är ploj...
Trots det så älsker jag min lilla pirat....kopia *däääär fick jag till det* Haha

Kolla detta!

Publicerad 2010-03-31 17:11:22 i Allmänt,

Nu när jag har börjat att intressera mig för att tjäna pengar på min blogg så kollade jag runt lite på skoj mes, för att se hur min blogg låg till. Sen kollade jag även på min gamla blogg jankys.blogg.se Och gissa vad jag fann när jag sökte på det på google?! Min förra blogg var, om jag fattde detta rätt värd 3492 kr!
BloggVärde
Dela på Facebook
Pusha

Janky - -Det ordner sah med skridsko bare det blir is

Bloggen Janky - -Det ordner sah med skridsko bare det blir is är värd 3 492 kr

Adress: http://jankys.blogg.se

Kontakt | Om | © 2009 Triop AB | NamnInfo

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Publicerad 2010-03-31 15:37:36 i Allmänt,

Det är faktiskt möjligt för oss "simpla" bloggare som inte har samma framgång på sina bloggar som blondinbella, att tjäna pengar på sitt skrivande. Det som hindrat mig från att ta tag i saken är väl först och främst att jag inte har en aning om hur jag ska gå tillväga samt att grejen för mig och mitt bloggande har inte varit för att tjäna pengar, utan för att jag tycker det är redigt kul att skriva. Men visst vore det rätt schysst att få betalt för det man skriver, man ägnar ju trots allt en del av sin tid på det.

Nu är det såhär att jag har en otroligt vacker och smart vän, som heter Karin. Karin har i sin tur en snygg och smart kille, Jonas. Och med hjälp av dessa två ska jag ge mig på att försöka tjäna pengar på min blogg, och bli både snygg, vacker, smart OCH rik ;) Grejen är den att även DU, precis just Du också kan gör det. Dom kan nämligen hjälpa dig med. Givetvis får du ägna en tids läsning och lite tid, men den som vill tjäna pengar vet också att man oftast får jobba lite för det.
Jonas som för övrigt har ett företag som inriktar sig på just INTERNETMARKNADSFÖRING och som också specialiserat sig på att göra informationsprodukter om hur man Skapar Trafik till sina hemsidor/bloggar och tjänar pengar på det! Kommer nu gästblogga i min väns Karins blogg, vilket gör att DU också kan få de tips och knep som gör att DU också kan börja tjäna pengar på din blogg. Du kan också lämna direkta frågor till honom HÄR. Klicka på länken och fråga hur du blir rik på din blogg vett ja, Bra va? :) Så nu mina vänner är det bara att börja tjäna pengar!

Sorry!

Publicerad 2010-03-31 12:14:44 i Allmänt,

Förlåt för mitt ickebloggande igår. Hade lite och styra med mest hela dagen igår, därav fick ni inte ta del av så mkt från mig. Igår spenderades dagen som vanligt på jobbet, efter det drog jag och Martin ut till Stuverum för att leta rätt på mina hästgrejer. Hittade allt! Lycka över det eftersom jag varit lite rädd för att det slängts. Så på fredag är det en röjar, puts och tvättdag av alla grejer. Måste få koll på vad som går att använda eller rättare sagt vad det är jag har. Känns som om man vill ha allt sånt klart om det nu blir så att en lite hästflicka dyker upp i min ägo om ett tag. Martin sa idag att det ända som just nu rörde sig i mitt huvud är "HÄST"... Och jag är nog villig att erkänna att det stämmer. Är som ett förväntansfullt barn ;) Hoppas hoppas allt klaffar som det ska mellan mig och hästen, tänker aldrig vara med om det som var med Tristan en gång till. Även att jag, fast det låter helt sjukt kan sakna honom något enormt!
Många har sagt att det ej går att se bilderna på hästen jag lagt ut. Så jag gör ett nytt försök i dag.

Kvällen igår avslutades med handling och matlagning, älskar när man kan göra såna vardagliga saker ihop. Allt blir så mkt enklare. Dessutom får man tid tillsammans.... i vardagen. Om ni förstår vad jag menar? Tror sånt är viktigt, att man från början jobbar i ett team. Så att det inte slutar med att man får givna "arbetsuppgifter" i förhållandet, utan att man delar på det som ska göras och är viktigt. Vilket i sin tur resulterar i att man förhoppningsvis aldrig behöver känna att man blir tagen för givet när det gäller tex matlagning och hushållsnära tjänster. ;) Givetvis menar inte jag att man ska göra allt ihop jämt och att jag inte kan städa eller laga maten om det faller sig så att den andra inte har tid eller helt enklet inte har lust. Men tycker ändå att det ska vara lite bådas ansvar. Och visst förenklar det förhållandet och gör det trevligare att leva ihop om man slipper bråka om vem som diskade senast. Dessutom blir allt mkt roligare om man gör det tillsammans, inte sant?

Snart är det påsk, kan ni tänka er, PÅSK! Redan... det går så himla snabbt!
Påskaftonen kommer spenderas på sahara, det är abonnerat. Och tror inte det finns många biljetter kvar, så för er som inte köpt. Skynda och gör det! Ni köper dom utav bl.a Ia
Alltså väljer jag bort palladium denna gång, tror det kan bli trevligare på sahara just för att åldersnivån är lite högre och alla man känner kommer gå dit. Mkt bra initiativ Mia och Bäckis!

Nu är det dags för lurre!
Ha en fortsatt trevlig Onsdag mina vänner!



Ser ni dom nu?

Lunch och fettsugning.

Publicerad 2010-03-29 14:52:41 i Allmänt,

Martin ringde strax innan lunchen, han var hemma! Så vad kunde inte passa bättre än en lunchdejt :) Blev helt varm i hela kroppen när jag fick syn på honom i bilen. *KÄRLEK*
Under lunchen kollade jag även upp möjligheten till stallplats och den är nu kirrad. Så nu fattas det bara en häst som ska fylla boxen. Hoppas på att få svar så fort som möjligt och så måste ju såklart hjärtat kolla in kusen och godkänna den ;) haha tur att jag har honom, jag har ju en tendens att sväva iväg och bli helt lyrisk när det sker såna här saker. Medans han faktiskt är den som tänker lite med hjärnan i detta fall, säger kloka saker som "man ska inte ta första bästa"  o.s.v. Men om han nu som sagt tycker den ser okej ut efter att ha kollat lite bilder och läst "infon om den" så kanske vi kan åka ner redan på fredag.. och vad vet jag tillochmed hämta hem min blivande fyrbenta vän. Gud blir helt lycklig av bara tanken. =D
Vill bara hem och börja samla ihop all hästgrejer, putsa upp tränsen, stövlarna, se över täckena. Så himla skoj!

När jag kom tillbaka efter lunchen så var tjejerna helt lyriska ;) om det var för att försäljaren var sjukt snygg eller för att apparaten han visade tar bort fett och celluliter vet jag inte. Hursomhelst så fick vi oss en demostartion. Och det funkade! Omfånget på, i det här fallet testkanin Tessas lår minskade med 2 cm. Och på Jessikas mage hade det i försvunnit en hel del också. Detta är alltså det senaste inom hälsa. Att man med hjälp av laser löser upp fett som man senare efter behandlingen har lättare att motionera bort. 20 minuter behandling 40 minuters promenad direkt efter behandlingen för bästa resultat. Denna maskin reducerar också celluliter! Rekomenderar 8 behandlingstillfällen... och det sjukaste var att man verkligen såg resultat direkt efter. Och det bästa, att Vi förmodligen kommer få det till Gränsö Spa.
Jag vet inte om ni missade artikel i VT om att vi den 8-9 maj kommer anordna en wellnessmässa här ute på Gränsö. Med detta innebär det utställare inom allt som har med hälsa och välbefinnande att göra, föreläsningar av kända hälsoprofiler, prova-på-grejer. modevisningar mm. Allt detta för 150kr. På denna mässa är det heller inte helt osäkert att även denna maskin kommer visas upp, så kom ut då vett jag! :) Själv kommer jag bo här ute under dessa två dagar :)

Nehepp om man skulle at och slänga in det sista för dagen.
God fortsättning!

Nog den bästa Måndagen...

Publicerad 2010-03-29 10:33:40 i Allmänt,

Med vissa undantag. Att jag försov mig idag, poängtera att jag vid kvart i sju fick ett samtal som gjorde att jag var tvungen att masa mig ur sängen och gå ut!!! Fick en leverans kläder och smink som var kvarlämnat sen i lördags. Jag lade mig tillrätta (bara en liten stund till) i soffan och vips så somnade  jag om och vaknade vid halv igen -som tur var! Men en kvart att hinna allt på är inte katigt. ;) Så kommer vi till det som gör att hela den här dagen kommer bli bra även att det är måndag. Idag kommer hjärtat mitt hem! Har längtat massvis!

Sorry för att det inte blev så mkt bloggande igår, men var lite "svag" och kände att jag inte redigt hade fokuset till att skriva blogg ;)
Hursomhelst så hade jag en redig superkväll i lördags, sådär trevligt som man ska ha liksom! Och palladium höll också måttet, men det var kanske för att jag endast fokuserade på att dansa och skaka ruuumphaaan. Alltså inget häng i baren och toaletterna ignorerade jag. Fast jaaa, det såg ut som vanligt! Fattar inte hur svårt det kan vara?
Efter mkt om och men , och en hel del diskussion! ORKA! Kom jag slutligen hem. Käkade och somnade typ sittandes. Stabiilt! haha.. hua!

I övrigt har min helg gått till att hitta häst. Nu är det dags.. kan ju inte vara utan dom, finns alldeles för mkt tid som går till spillo till precis ingenting. I går hade jag fått svar på ett sto nere i skåne, en fuxtjej 167cm efter Bellini, som tävlat fälttävlan, hoppning 110 och LA dressyr. Håller tummarna för att vi kan komma iväg och provrida så snart som möjligt... Kanske redan innan helgen =D Vill det sig riktigt bra kanske man tillochmed tar med henne hem...






Fin Va? :)

Blir glad av att få respons för mitt bloggskrivande! I lördags kom det faktiskt fram en kille och sa att han läste min blogg :) Det var typ det enda han iofs sa, för sen bara gick han.. haha men ändå.

Nu ska jag ta mig en frukstund.
KRAM!

Lördag = Raj Raj..

Publicerad 2010-03-27 15:42:43 i Allmänt,

Det är helt sjukt hur peppad jag är inför kvällen, som ska spenderas ute hos min älskade tösing Erica. Jag och Ison kommer rulla ut dit framåt kvällen för lite jacuzzibad och rosé, fy tusan så gött! Efter det kommer vi dra in mot staden och göra gatorna osäkra...

Lunchen med Ison slutade i en rejäl shoppingrunda. Byxor, två linnen, två toppar, armband (delar av det är till kvällens outfit -såklart) min älskade foundation, ögonbrynspenna och slutligen nagelack och... en ny sminkväska. Nu är det köpstopp! nehepp om man skulle röja lite innan kvällen aktivitet.

Trevlig lördag!

Dagens fångst

VeroModa




VeroModa + Phe


Parelle och HM

Fredagsmys

Publicerad 2010-03-26 19:24:03 i Allmänt,

Med mig själv.. fy fasen vad jag saknar Martin. Har precis lagat middag och ätit, Kvällen till ära så blev det soltorkad tomat kyckling med avokadosalsa och pressad potatis, Redigt gott! funderar på att dra ihop en fruksallad sen och mumsa på till kvällens tv. Fick erbjudande om att dricka ett par öl ikväll med trevligt sällis men kände att jag inte var så social utan ville heller ligga i soffan ikväll. Men imorgon blir det att slå klackarna i taket, rosé och ett gäng tjejer -kan det blir bättre?

Om man skulle ta och lägga lite ansiktsmask och måla naglarna.. jag gört :)

Friday -I´m in love

Publicerad 2010-03-26 09:25:57 i Allmänt,



FREEEDAG! Skönt, solen skiner, och mitt humör är på topp. Påväg till jobbet idag såg jag en äkta moppekille, ni vet en sån med rutig skjorta, skinnpaj, uta hjälm, med en cigg i käften och en systemetpåse på styret. Det fick mig att tänka tillbaka på tiderna med Challe, min barndomsvän. Alltså 10 år sen! Jag var cool, jag körde nämligen en Yamaha DT, exakt en sån som är på bilden. Och bakom mig satt för det mesta min vapendragare Charlotte. Ojoj vilka resor vi gjorde på den maskinen, riktigt nära döden en gång faktiskt. Eftersom vi var rätt coola så hängde vi i ett garage med några killar som också åkte moped... haha Fasen challe minns du, det var tider det!

Som sagt så är det fredag idag... Frågan är vad som händer till kvällen? Ska gå och handla efter jobbet i varje fall, sen borde jag egentligen städa. Skönt när karln å bryackan är ute så man kan få göra det ifred. ;) Neee fyy så jag säger.. saknade dom något otroligt igår. Det var jättetomt att komma hem. =( Måtte tiden gå snabbt till måndag.

Kan ni tänka er att denna brutta....


Kört omkring på en sånhär....
SE HIT! Mycket bra Yamaha DT

Kvällsmys.

Publicerad 2010-03-25 22:23:00 i Allmänt,

Är precis hemkommen från en redig myskväll med tjejerna. Ison aggerade modell idag för blinka, är mkt stolt över henne! ;) Efter att hon gått klart gick vi till Tanten för att ta den obligatoriska kvällsfikan. För mig blev det tapastallriken, gud så himla gott! Dock inge glas vin den här gången. :) efter ett tag dök även Elli och Anky upp och gjorde oss sällis.
Sen var det dags för shopping, köpte en jättefin tröja på phe, men som vanligt provade jag inte. Vilket resulterade i att jag för en lite stund sen konstaterade att den inte satt bra. Bums tillbaka imorgon med den.


Sen en sväng förbi din sko och så slutligen Perelle, där det spenderades en hel del på nödvändigt ont. Dvs smink. Har blivit lite kräsen med tiden och kan inte längre lägga en bra make up med vad som helst. Tror jag har min kära vän Erica att tacka för det ;) Det blir inte samma resultat helt enkelt. Detta gör att mitt sminkkonto är rätt dyrt, MEN prudukterna är dryga och slår man ut det så blir det inte så dyrt i längden. Tyvärr hade jag lite otur denna gång, då allt nästan tog slut samtidigt.
Så idag hamnade ett kombinerat matt puder/solpuder från Dior, ett härligt  duorouge också från Dior i en en matt ljusrosa nyans samt en som var lite skimmer i, perfekt då man vill få dom där rosiga kinderna.  Ett hallonrött läppglans från juicy tubes och sist men inte minst en kolpenna från lancome. Tack och bock, bara att dra kortet och se glad ut :)




Nehepp om man skulle försöka få sig själv i säng nu, undrar just hur det kommer gå att sova ensam =S Skapligt tomt här utan Martin.

Natti

Tjejkväll

Publicerad 2010-03-25 12:45:06 i Allmänt,

Har nu på morgonen sagt adjö till mitt hjärta som far till england vid lunch, kommer sakna honom massvis! Så nu gäller det att sysselsätta mig med mkt annat för att få tiden att gå så det kan bli måndag igen :) Sjukt på ett sätt att längta till en måndag ju.
Kvällen igår spenderades med Lilla B, obligatoriska fikan på Sahara gick av stapeln. Och mkt snack snackades bl.a. om utestället Palladium. Det stället har all potensial att bli toppen men enligt mig och säkert många andra så börjar det gå lite över gränsen. Jag har absolut ingen erfarenhet av att driva nattklubb men jag som gäst och som även har erfaranhet av att jobba på nattklubb, samt att jag nu fått lära mig under min tid som säljare med hjälp av utvecklande utbildningar och föreläsningar av framgångsrika entreprenörer, ser vikten av hur viktigt det är att ha en fungerande verksamhet. Med personal/service och allt vad det innefattar. Allt räknas in! Kanske trampar jag någon på tårna nu men så som jag ser det, så finns det stora fel och brister i "vården av sina gäster" på Palladium. 

Kundern/gästerna är A och O för att få en verksamhet att kunna gå runt och slutligen generera pengar. Vårdar du dom inte blir dom missnöjda och slutar generera pengar. Enkel ekvation.
Många av dom flesta ungdomar som idag går på krogen har också varit utomlands någon gång. Oftast åker vi med tjej/killgänget. Och ni måste hålla med om att utomlands är det riktigt bra "tryck" i baren på uteställena. Bartendrarna showar,  jobbar snabbt, är energiska, ler, skrattar och är redigt serviceinriktade på... just det, Oss! Vilket gör att det är kul att stå i baren som gäst och hänga samtidigt som man kan beskåda skådespelet som försegår bakom den. Det gör inget att man får stå där i 10 min och vänta på att få beställa för det är trevligt och kul liksom. Sen vet vi alla att det finns lagar och regler och utomlands så "naggas" det på dom rätt rejält. Men jag är helt övertygad om att stämmningen går att fixa till i Sverige också och även på Palladium.
Det handlar alltså om vilken inställning bartendern har och givetvis lite kunskap.
Jag upplever att när man kommer till palladium som finns där inget tempo bakom baren. (Jag ska inte dra alla över en å samma kam) men marioiteten är rätt tråkiga. Med tråkiga menar jag ingen servicekänsla framförallt!

Tänk dig in i senariot:
Du kommer fram till en bar, vill beställa en ganska simpel drink. Bakom baren står det en kille/tjej (på palladium oftas en yngre) Det finns fler som vill beställa. Alla sträcker frenetiskt fram sin kort och pengar för att bartendern ska få upp ögonen för just dom. Bartendern undviker i största mån ögonkontakt och ser sammanbiten och besvärad ut. Hans/hennes bartenderkompis ser lika besvärad ut. Dom pratar knappt med varandra. Vad blir ditt intryck? Blir du frustrerad över att du får vänta på att få beställa? irritrar du dig på personen som står bakom baren? När det slutligen är din tur beställer du din simpla drink. Och får till svar "det har vi inte?" eller "vad är det?" Du försöker förklara vad som är i den, men att hänga halvvägs över baren för att överhuvudtaget kommunicera på grund av all musik, slutar oftas, iallafall för mig, med att man nöjer sig med en cider. Känner du dig nöjd? Känner du att du fick bra service?

Tänk dig in i detta senario istället:
Du kommer fram till en bar, vill betsälla en ganska simpel drink. Bakom baren står en tjej/kille. Det finns fler som vill beställa. Händerna med korten och pengarna vilar på bardisken, alla vet att det blir deras tur så småningom. Bartendern har sett alla från den stunden dom kom och ställde sig vid baren. En ögonkontakt, ett leende och en nick visar att du blivit sedd. Bartendrarna bakom baren LER! Skrattar, showar liten genom att dansa kanske kastas det lite med flaskorna. Han/Hon försöker prata med gästerna som står på andra sidan baren. Du får beställa din simpla drink, får den och kanske rent av vill stå kvar för att bartendern var trevlig, det var trevligt att stå där och se på när dom bjöd på sig själva. Eller så får du till svar " tyvärr vet jag inte vad det är i den, kanske du kan hjälpa mig?" Detta sägs ALLTID med ett leende. För visst är det svårt att vara arg och irriterad på någon som ler, är glad och vänlig. (tips till bartender) Kanske det hela slutar med att du slutligen står där med en cider, men att du ändå känner att bartendern gjorde sitt bästa för att serva just dig. Kanske det faller sig  så att bartendern föreslår något annat som du nappar på och får en  kalasgod drink istället, eller att du rent av får din simpla drink du från börja ville ha , för att bartendern visste vad det var i den. Oavsett vad är du nöjd.

Vilket föredrar man?
Jag kan iallafall tycka att har man en verksamhet som ska generera pengar så kan man åtminstone se till att man har alla förutsättningar för att göra det. Återigen det är slutligen kunden som gör dig rik. och en nöjd kund är en återkommande kund. Tänk om det fanns flera som ville ta den där extra drinken, bara för att det var trevligt att stå vid en "levande bar" istället för  en "begravningscermonin" Detta slutar ju med mer merköp, nöjda kunder, glada medarbetare och en skitbra stämmning...eller?

En annan sak som berört mig är hanteringen av toaletterna. Det är utan att ljuga det mest vidrigaste jag sett!!! I början av kvällen så är dom klinisk rena, men ju senare det blir desto äckligare blir det. Det är spyor i handfat, stopp i toan (pga spyor) Toapapper överallt, överfulla papperskorgar. Jag anser att det är personlens förbannade plikt att fixa undan allt eftersom under kvällen. Det är skitäckligt jag vet! Men hålls det efter så blir det absolut inte lika äckligt som jag kan tänka mig att det är när palladium är stängt 03.05. Plus att gästerna trivs i miljön och slipper minnas och också föra vidare hur groteskt äckligt det var på toaletterna (ingen bra marknadsföring)

Så vilka är det då som spyr? Och blir så jäkla fulla att man inte har någon som helst koll på om det är ett handfat eller en toalett. Jag har min teori av tidigare erfarenhet genom att jobba på just ett uteställe... men tänker inte nämna den här. Dock tror jag att det hela är början på ett problem. Att man står och väger för och emot. Proppfullt ställe, som går in gratis i entrén innan tolv, köper det man har råd med på kort tid för sen höjs priserna i baren, resultatet =FYLLA! Eller...
Höja åldern, få lite mindre folk, men som betalar fullpris i entrén, har råd att spendera lite mer i baren, och som tycker det är ett redigt schysst ställe. Svårt det där... Undrar som sagt vad som ger mest pengar i slutänden.


Nog talat om palladium. Ska förmodligen ge stället en chans på lördag, bara att gå därifrån om det inte passar ju. Tycker dock det är grymt tråk , eftersom jag som sagt tycker att det finns potensial.

Ikväll ska jag skena gata upp och gata ner.. det vankas tjejkväll i Västervik och något som blivit lite av en tradition är att jag och Ia kvällsfikar på "tanten" Så även kväll -givetvis ;)

Dags för krubb :)

FREEDOM!

Publicerad 2010-03-24 15:23:27 i Allmänt,

Har fastnat för en låt, vet inte vad det är som gör att jag gillar den riktigt. Måste vara trummorna ;) Det låter så POWER! Hursomhelst gillar jag den och delar gärna med mig. =D

Onsdagsmöte

Publicerad 2010-03-24 14:33:34 i Allmänt,

Hej nu är jag på plats igen. Jag är oskadd och vid väldigt gott mod, alltså ingen fara på torpet Ison ;) Lilla sötpajen hade hunnit bli orolig här under förmiddagen då jag inte skivit ett endaste inlägg. SÖT!
Förmiddagen har gått till möten om hur framtiden kommer se ut kan man säga, därav inga uppdateringar i bloggen.

Helgen börjar närma sig med stormsteg, planerna för den är lite vaga än så länge. Vet bara att det förmodligen kommer bli en utgång med ett, förmodar jag härligt gäng tjejer. Martin ska åka till England imorgon och är borta över helgen, så kommer för första gången sen vi blev tillsammans, vara utan honom en längre tid. Känns tomt av bara tanken på att  somna själv dom närmaste kvällarna :(

Kollade i min kalender igår och upptäckte att kommande helger april är alla uppbokade med diverse aktiviteter. Påskfirande, Göteborgstripp, Tyskland, och Sälen. Med andra ord kommer April swicha förbi. Alltså ett steg närmare sommaren, då jag för första gången på väldigt länge ska ha en ganska lång sammanhängande semester. Kommer blir super då vi i dagsläget står med påbörjandet av lägenhetsrenoveringen som förhoppningsvis ska stå klart till sommaren.
D.v.s att min semester kan gå till att i största mån  styla vårat finfina hem. :) Har redan börjat spåna hur inredningen ska se ut. Svårast blir nog vardagsrummet, då jag har en jägare till karl så finns det en vilja om att ha uppstoppade djur och älghorn i vardagsrummet. Älghorn har börjat komma tillbaka som en cool inredningdetaj så där kan jag ge med mig, tycker att det kan vara redigt snyggt. Om man använder det på rätt sätt. Men dom exotiska, uppstoppade bogmontagen från Afrika vet i tusan hur jag ska lyckas få in i det hela. Jag kan tycka att en uppstoppad älg eller liknande är rätt fult men just dessa djur är faktiskt väldigt vackra och unika. Men jag kan inte få ihop övriga inredningen med dom, utan att det känns som en jaktstuga. Tips och råd mottages därför gärna!!!




Tiden bara rinner iväg och det är snart dags att gå hem. Kvällen ska spenderas på ett trevligt fik med en väldigt trevlig tjej, dags för lite lattesnack med andra ord. Sen ska jag hem och laga iordning hemlagad grönsaksjocks med pasta = 4 points! Japp ni läste rätt, viktväktarna is the shit... efter många vändor på diverse dieter. Så har jag nu valt en där jag får 1, TRÄNA och 2, ÄTA.
Jag kan säga att jag har nog aldrig ätit såhär mkt i hela mitt liv, skillnaden är bara att det jag äter är bra och nyttigt och på fasta tider.
Vilket märks något kollosalt på mitt humör (blodsockret skenar inte upp och ner) Och min FÖRBRÄNNING ökar istället för att ställas in på svält. A och O i viktminskning. Jag och en vän till mig satt och jämförde cambridge och viktväktarna och i slutändan når man samma resultat. Bara det att jag nu får äta och må bra istället samt att det blir lättare för mig att fortsätta hålla vikten. 55 kilo viktnedgång på 5-6 månader låter det otroligt?! Det är det inte jag vet ett levande bevis som just körde viktväktarna. Dock ska jag inte gå ner 55 kilo. Men några kilo plus en massa träning skadar inte till beach 2010. Sen är jag nöjd.

Det bästa med detta är planeringen, veckohandling, matintag dag för dag, allt blir så mkt lättare när allt redan är färdigplanerat. Man slipper ångesten över att inte vet vad man ska laga till mat, man slipper att åka till affären efter jobbet vrålhungrig och handla (alla vet att det aldrig slutar speciellt bra) Och det hela är väldigt enkelt. Jag kan äta allt!! Men i måttliga mängder och efter ett noga beräknat system. Aldrig över 18 points per dag. Tycker faktiskt att det är rätt kul. Eftersom jag också tränar får jag bonuspoints, som ger min friheten att tex nu på lördag så kan jag dricka ett par glas vin utan att det förstör något. Det viktiga är att jag dagen efter återgår till det normala igen. Och hela tiden håller förbränningen vid liv.

Haha absolut inte menat att det skulle bli såna här rader om min pågående viktnedgång. Men ja, jag tycker det är redigt kul faktiskt. Samt att jag faktiskt känner att det gör skillnad på mig och mitt mående. Vilket gör att det inte ens är svårt! :)

NU måste jag återgå.
Hörs ikväll!

Grattis Brollan!

Publicerad 2010-03-23 16:02:00 i Allmänt,

För exakt 22 år sen föddes min lillebror, till en början var jag världens stoltaste syster. Min älskade lilla lillebror! Tyckte han passade alldeles utmärkt som levande docka. Tyvärr växten han ju upp snabbt och blev ganska tung och icke så medgörlig som innan, ja, rent av rätt jobbig när man som storasyster ville vara ifred med SINA vänner. Detta slutade ofta i lite slagsmål. Givetvis vann jag, men jag fick också mest skäll eftersom den lilla snorisen skvallrade på allt jag gjorde.
Idag har min lilla lillebror blivit ganska stor, hela 22 år! Lite svårt för mig som storasyster att acceptera att det nu är jag som blir nerslagen och att han nu också får göra samma saker som MIG!! Innan var det ju bara jag som fick för att jag var äldre och han så liten. Kommer ihåg första gången jag mötte honom på krogen... FULL!!  Jag ville rycka han i örat och släpa med honom hem. Dom som vet hur det är att ha småsyskon vet också att man absolut aldrig skulle vlija vara utan dom. För även om vi slogs en del som små så hade vi också sjukt roligt i varandras sällskap. Och nu när lilla lillebror vuxit upp och äntligen får göra allt som storasyster fick göra så mkt tidigare, blir storasyster som tidigare inte haft så mkt huvudbry (då hon vetat att lilla lillebror är hemma i tryckt förvar hos mamma och pappa) ybernervös varje gång hon vet att han ska ut (något kan hända) han ska sätta sig i en bil (något kan hända) Tjejer kommer in i bilden (hans hjärta kan bli krossat) osv osv...

Jag måste säga att det är med skräckblandad förtjusning då jag gratulerar min stora "lilla" lillebror på 22 årsdagen!
Ännu ett år äldre och mindre koll har syrran ;)

Grattis David!
Älskar dig!



Här går det undan!

Publicerad 2010-03-23 14:49:29 i Allmänt,

När man minst anar det så händer det grejer.. sånt gillas skarp från mitt håll! Min älskade Ia har gjort det igen! Min förre bloggdesign var dösnygg men funkade ju inte som den skulle. Just därför får ni nu istället njuta av en blogg med lite vårkänsla. Så vad tycker ni?
Får ännu en gång önska er välkomna till andradelenurjankys. Hoppas nu på redig bra respons med mkt inlägg och en hög besöksstatistik ;)

Ny frilla...

Publicerad 2010-03-23 14:33:50 i Allmänt,

Idag på lunchen var jag och min kollega på people och käka, kan förövrigt varmt rekomendera det som lunchställe! Goda och nyttiga alternativ. för ynka 59 kr!
För alla icke belevade-i-Västervik, så är people en kombination av hårstudio och café, himla storstadschickt sådär. Gillar dock konceptet och hoppas att det går bättre denna gång, om jag inte missminner mig så fick man slå igen caféverksamheten sist. Men tror det var andra ägare då också och idén lite för ny för lilla småstaden Västervik. Nu har det väl gått en tid sen sist och jag kan säga att jag kommer vara en av dom som förespråkar fika på Café people i forsättningen, om inte minst för att jag idag såg deras hembakade brownies ;) Meee Love Chocolate!

Nog talat om mat. Nu till det viktiga ämnet vårfrisyr. Klart man blev sugen på att förnya sig lite när man såg bl.a lilla Elli ligga i shamponeringen idag när vi kom in på Cafét. jag har ju tidigare haft page, vet att jag trivdes grymt bra i det men att jag i slutet tyckte det var lite opraktiskt då jag var i stallet mkt och ofta satte upp det (eller iallafall försökte) det är ju så mkt lättare med längre hår som man slänger upp i en boll mitt på huvudet ju.
Men nu står jag alltså i valet och kvalet om jag ska kapa igen.. För ca ett år sen var jag med i en mode/hårvisning på palladium. Där det slutade med att jag hade någon form av trappfrisyr på ena sidan, alltså ett hack klippt ända in till örat (väldigt markant) plus att mina surt sparade längder kapades lite kortare än till axeln. Cool frilla, absolut! Men inte på mig, konstaterade jag ganska snabbt.

Nu har jag som sagt sparat ut med hjälp av lite löshår under hösten och vintern och har mitt hår så långt (strax över tuttarna) att jag kan ha hästsvans, det är mörkbrunt och ganska tråkigt.
Men nu är ju då frågan... ska jag eller ska jag inte? Jag vill nog inte ha lika kort som sist men en lite längre page till axlarna och med en liten uppljusning mer chokladbrunt.
Vad tycker ni?


Typ såhär fast lite mörkare.
Frisyrer - Kvinna | Färg: Blont | Längd: Page | Form: Rakt

Teknik

Publicerad 2010-03-23 10:34:19 i Allmänt,

Teknik är för mig ett mysterium. Kära läsare det går tydlgen inte att kommentera i min blogg lovar att jag under handledning ;) ska åtgärda problemet ikväll.

SUUUUPERNÖJD!

Publicerad 2010-03-23 09:18:12 i Allmänt,

Gick in på bloggen nu och uppdaterade och allt såg ut som det skulle! Blev redigt nöjd! Tack snälla Ia för hjälpen...=D

Allt ser ut som det ska hos er andra också va?



VACKER SOM EN DAG!

Ny bloggdesign

Publicerad 2010-03-23 09:08:54 i Allmänt,

Tänk vilken tur jag  har som har en vän som kan det här med bloggdesign, när man själv är helt vilsen när det gäller ämnet. Kvällen igår gick till att över msn få direktiv över hur jag skulle slägga in stilmaller och kodmallar för att slutligen få en snygg design. Dock vet jag inte om det blev perfekt. På min kära väns dator såg min blogg toppen snygg ut, medans den på min var hmm.. "missbildad" Så därför frågar jag nu mina läsare. Hur ser min blogg ut på era datorer?
På min dator ligger mitt  presentationsfönstret med min pressbild, info och månadsanvisningarna för inläggen nerhalkade längs ner på sidan. Fältet där pressremsan egentligen ska ligga är dessutom lila. Så ska den alltså inte se ut!! Utan den ska vara svart med det gråa mönstret högs upp och min pressbild till vänster och i höjd med inläggen. Idag när jag kom till jobbet så var allt som det skulle förutom att min pressbild saknades. Så gott folk har ni lust och tala om för mig hur det ser ut på era skärmar?! Så att det aningen skumma problemet i så fall kan åtgärdas. Eller om det helt enkelt är så att det tar lite tid att uppdatera bloggdesignen bara.

Vill skänka ett stor tack till min kära vän för hjälpen igår, kika gärna in på hennes snyggingblogg ;)

Isons

Dags för dagens arbete..
OCH glöm inte skriva ett inlägg om hur min blogg ser ut på era datorer! ;)

Saknad.

Publicerad 2010-03-22 16:33:11 i Allmänt,

"Man sakner inte kon förns ho är ur båset"

Tänk vad härligt det är med vänskap som bara är....När det inte spelar någon roll hur längesen det var man hördes. Utan att man har samma känsla i kroppen sen sist liksom.

Jag minns för ett par år sen, jag var helt nerkraschad i en kille (tror närmare bestämt det var Martin) Dock ville han inte ha mig då :( (Den jäääveln..haha)
Hursomhelst så bestämdes det över internet (säkert efterfesten.se) Att jag och en fin brutta skulle ta en promenad och snacka lite om livet. Jag minns det som det var igår. Kände inte tjejen speciellt väl men tyckte hon verkade trevlig och därav vår promenad.
Vi gick ut till lögabergen, det var vår. Vi satte oss där och diskuterade allt mellan himmel och jord. Vet inte hur många timmar vi satt där ute men vet att det hann och bli mörkt innan vi slutligen begav oss in till stan igen.
Jag minns att vi diskuterad hur sommaren skulle bli, vilken kille som skulle bli sommarflörten, kommande fester, vis... osv osv. Vad vi inte visste då där för 3 år sen, var att vi två skulle komma att spendera sommaren 07 ihop, bli riktigt nära vänner. Och avsluta det hela med att åka till Agia Napa ihop på sensommaren.

Karin lämnade mig när hösten nalkades, hon skulle vidga sin vyer i Varberg. Jag hoppades att hon skulle komma på bättre tankar och komma hem igen... men ett år blev två och slutligen TRE! Nu sitter hon i Göteborg, har pluggat klart, fått toppbetyg, skaffat sambo, villa och BARN! 
Vi hördes lite sporadiskt under den här perioden, för att komma till att tillochmed rann ut i sanden.
Tills för en tid sen.... Och det jag bävade för mest blev sannerligen bevisat. Jag "sakner kon"

Kontakten hålls numera via telefon och det bästa av allt är att vi har lika mkt att prata om nu som för tre år sen.
Bästa Kakan, jag har saknat dig!

Äntligen

Publicerad 2010-03-22 11:32:16 i Allmänt,

Nu kan jag börja känna att humöret är påväg upp igen. Första latten för dagen är sänkt -precis vad jag behövde. Har lite dötid innan lunchen då jag väntar på min kära kollega som förhoppningsvis ska förse mig med lite jobb efter lunchen. Har jobbat undan allt som ska jobbas undan redan.
Härliga...vågar man säga vårväder? För innan man vet ordet av så kanske det snöar igen. I vilket fall är det härligt med solen i alla fall.. man blir fylld med energi. Och av någon anledning så infinner sig alltid (iallafall för mig) en känsla och ett behov av förnyelse. Ny frilla, nya vårkläder, en ansiktbehandling och mkt mkt mer känns nästan som ett måste för mig. Frågan är bara hur mkt jag behöver egentligen... i alla fall när det gäller kläder. Jag har så sjukt mkt kläder!! Ja, jag erkänner... men jag upplever inte att jag har ett sjukt shoppingbegär utan att jag är lite utav en samlare. Jag kan alltså inte göra mig av med mina grejer. Fick ett tips för lite sen, av en kär vän. Att för varje nytt plagg som kommer in i garderoben ska ett gammalt ut. Problemet för mig är att det skulle inte märkas någon skillnad, jag skulle behöva rensa minst tio plagg för varje nytt som kom in om jag skulle få någon sorts effekt. Jag skojar inte om jag säger att jag har minst tio "svartsäckar" med kläder som står i mitt föråd plus att jag vet att jag har ca 5 som står i min brors.

Men så idag fick jag den briljanta idén. SÄLJA! För mer normala människor så skulle det vara en självklarhet för längesen. Men det som hindrat mig är att det skulle ta sån tid att ta kort, lägga in på tradera, paketera och skicka. Just för att det är såna stora mängder kläder. Så min idé är att för vänner och bekanta ha öppet hus "lite VIP" där man kan få chansen att fynda för att sen.. håll i er nu ställa mig på loppis och kränga resten ;) Kanske snor jag idén av min vän Karin också, som lagt ut lite kläder och skor till salu på sin blogg.
Och vips kommer jag ha ett startbidrag att köpa ny garderob och fixa vårfrillan för. :)

http://www.gladjebubblan.se/images/valkommen/latte.jpg

Tänk vad en liten latte kan göra.. MER Latte åt folket!

Måndagförmiddag.

Publicerad 2010-03-22 09:48:07 i Allmänt,

Jag ljuger om jag säger att min morgon har börjat bra. Så just därför sitter jag nu efter mkt om och men på jobbet och försöker muntra upp mig själv med att det är fint väder ute, att jag alldeles strax ska få njuta av min morgonlatte och att jag inte ska hetsa upp mig över onödigheter. Fasen vilket temprament jag har, allra mest på morgonen dessutom då krävs det inte mkt för att jag ska brinna av.
Jag och min kollega har disskuterat att börja på yoga. Jag vill verkligen! Visste ni att det finns ett yogacenter under presentidé?! Jag vet! Inte jag heller.. Men ja ska helt klart besöka det någon gång :)


Nu är det dags för latte..





FrEEdAaaG!

Publicerad 2010-03-19 13:45:32 i Allmänt,

För att komma i lite fredagsstämmning, kände jag att queen skulle få låta sin ljuva stämma förgylla lite. Tror dock inte att det är lika populärt att jag skrålar i högansky här inne på kontoret. Tur att vi just förnärvarande inte har några gäster utan endast fotografen som är här få njuta av min "vackra" stämma ;) Eh.. vad gör väl det? Det är ju FREDAG! ;D

Nya tag...

Publicerad 2010-03-19 10:30:38 i Allmänt,










Först vill jag be om ursäkt för den urtråkiga looken på min blogg. Är ju inget esse i bloggdesign direkt - med andra ord, jag vet inte hur man gör för att lägga in något annat och har inte ro att läsa mig igenom om hur man gör det heller. Så ni får hålla till godo i den mån det går.

Har fått många undringar om varför jag lade ner den gamla bloggen. Och svaret är enkelt, de påminde helt enkelt om för mkt tråkigheter och det stod helt ärligt väldigt mkt skit i den. Den hade blivit lite av en soptunna där jag öste ur mig all aggro, ingen spännande läsning (eller jo... kanske för dom som var nyfikna) Men det var inte det som som var syftet med min blogg från början. Tyvärr kom också bloggen att bli ett kommunikationssätt, självklart ska man skriva om vad man vill i sin blogg. Men man ska inte gömma sig bakom orden i den, när man tycker något/om någon ute i verkliga livet. Det anser jag är fel. Jag föredrar ärliga och raka relationer. Och just därför valde jag att bryta det dåliga mönster som var i den förra bloggen. Jag kände att jag som människa inte kom till min rätt i min egen blogg, den var destruktiv, arg och som sagt full med skit. Den stod för allt som jag i själva verket inte står för och efter att ha läst igenom alla inlägg så valde jag att ta bort allt helt.

Mkt har hänt i mitt liv senaste tiden, MYCKET! Och på kort tid dessutom.. jag lade mig själv på förvaring någon annanstans för en tid. Och jag kan med facit i hand säga att jag gjorde det för att det blev för jobbigt att möta allt det jobbiga, jag la bena på ryggen och flydde istället. Jag lade allt på hög istället och utaggerade när jag helst behagade det. STORT MISSTAG! Alla vet att det inte går att fly.... Men när det ena avlöste det andra och det tredje och fjärde.. Så tappade jag mig själv totalt. Och den känslan och det måendet som infann sig då, önskar jag inte någon.

Nu är den tiden förbi, jag har börjat att resa mig upp igen. Jag kan se klarare på allt som skett hur saker faktiskt påverkat varandra och i slutänden påverkat mig. Jag har börjat hitta mig själv, återgått till en liknande vardag som jag levde innan för lite mer än ett halvår sen och jag har förlikat mig med den. Jag känner mig trygg. Mycket finns fortfarande att jobba med, men jag känner att jag för första gången på väldigt länge kan dra i dom rätta trådarna för att nysta upp garnet, en förmåga som för en tid sen var ett minne blott.
När jag pratar med mina nära om allt som hänt så märker jag att jag glömt massor, jag har blandat ihop saker då sista tiden känns bara som en ända röra. Det är otäckt när man märker att kroppen och huvudet inte funkat. Men när jag var mitt uppe i det så tyckte jag att jag hade järnkoll.

Allt ont föder något gott med sig, OCH det stämmer! Jag ska väl inte säga att jag är glad att allt som hänt hände, men samtidigt så kan jag ju inte styra över det utan istället se det som att jag har utvecklats som människa av det. Hade inte det hänt hade inte jag börjat rannsaka mig själv och börjat se hur viktigt det är att man mår bra i det innersta för att kunna vara den människa jag vill vara mot mina medmänniskor t.e.x.
Jag har många som jag kan tacka för att jag står där jag är idag. Tyvärr har man också på köpet insett vilka som är äkta. Men tror någonstans att det hör till... och nu vet man ju hur man ska förhålla sig till det.

Just nu står jag på en ny språngbräda, jag har fått gåvan i form av en helt fantastisk och underbar människa att ha vi min sida. Martin kom in i mitt liv som en räddande ängel. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna känna så som jag gör idag. Men genom mkt kommunikation och en respekt och lyhördhet så flyttade han in i mitt hjärta. Allt känns så självklart, och vi är nog rörande överens om att det känns som om vi levt i ett förhållande i 10 år redan. Alla bitar faller liksom på plats så naturligt.

Mkt händer som sagt, dock är det bara positivt. Men jag kommer vara lite tyst om det tills vidare då alla bitar är på plats. Känns som om allt bara ljusnar nu ur alla aspekter. Varför är det så? När något händer, händer allt på en och samma gång under en period ur både positiv och negativ vinkel. Någon som har något bra svar?

Ack att förglömma är ju att det är FREDAG idag! Vi är bjudna på födelsedagkalas på "tre rum" ikväll. Äntligen ska jag få dra på mig min fiiina paljettklänning, som jag väntat. Den har bara hängt i garderoben sen jag köpte den. Har liksom inte hittat något bra tillfälle till att använda den på. Men nu så... Ikväll ska jag glimma som stjärnorna ;)
Imorgon kommer jag nog förmodligen vara rätt dåsig men planerna styrs ut mot landet ändå. Skönt med total avkoppling!

Så trevlig helg på er!


Om

Min profilbild

Janky

En blogg som handlar om att vara en snart 29 årig (snart) tvåbarnsmor i den lilla staden Västervik. Mina reflektioner om att vara gravid och ha barn. Om att snart flytta till en gård, om att pussla ihop livet som mamma och även hitta ett sätt där jag är och får bara vara jag :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela