andradelenurjankys

En blogg som handlar om mig, mitt i mitt liv som snart tvåbarns mor, och en hel del åsikter och tankar. Och annat som kryddar min tillvaro :)

PH här...

Publicerad 2011-01-29 23:01:07 i Allmänt,

Hej på er finaste Janni läsare.
Jennie PH här. Nu vet ju ni säkert att jag määääää har en bloggg. MEN fär tillfället är den nedlagd så därför så gästbloggar jag här. Janni är gravid och kan inte dricka alkohol, men de kan jag och dricker för henne med. Sååååå skål!

Redo..

Publicerad 2011-01-29 16:29:06 i Allmänt,

Nja inte redigt än, men jag har iallafall lyckats att skrapa fram en outfit till kvällen, sen om den är så cocktail vet jag inte, och inte heller känner jag någon panik över om den inte skulle vara det. Det viktiga är att jag känner mig någorlunda ok i den. 

Dagen spenderades i sängen tills långt in på förmiddagen. Sov ju inte så bra i natt... Sen for jag ner på stan för att möta upp Jessi för lunch. Gick en sväng till Systemet också, skapligt längesen  man var där ;) Och jag måste erkänna att jag var rätt obekväm i att gå och handla alkohol gravid. Kändes som om  folk stirrade och trodde att jag skulle supa mig full ikväll ;) haha... Därför åkte påsen ner i väska på direkten för att inte skapa något sorts rykte, man vet ju inte med den här stan :)
 
NU är det dags för lite piffning, hoppas jag inte får ett utbrott! 
Trevlig kväll! <3

Ps. Tack alla ni gullisar som skrivit snälla och uppmuntrande ord angående förra inlägget, det värmer även om man som sagt har lite svårt att ta in det. Kram till er!  

Godmorgon BLÄ

Publicerad 2011-01-29 06:54:25 i Allmänt,

För er som inte vill starta dagen eller överhuvudtaget få in någon sorts negativitet i ert sinne, sluta läs NU!
Det här inlägget kommer bestå av en massa negativ ordbajs, just för att jag är så less, omotiverad, tråkad jag allt negativt du kan tänka dig. Kan man bli gravideprimerad så ÄR jag det nu.

Klockan ca: 04.00 vaknade jag i vanlig ordning idag, sen dess har jag legat och malt en massa skit i min hjärna. Det hela började nog redan igår, kände mig off, trött liksom. Igår kväll skulle hela familjen Eilersen samlas för ännu mer firande av min far. Vi gick ut och åt... När man går ut och äter så vill man ha fina kläder på sig. Just nu spelar det ingen roll vad jag tar på mig för jag ser ut som "dunderklumpen" Jag är fet, svullen och stoooor! Vi åt på stadt igår, något som heter Black rock. Det innebär att man får in en 500 gradig sten framför dig med en köttbit på som du sen tillagar själv vid bordet. Till den har du diverse tillbehör, jättgott verkligen MEN efter att ha haft den stenen framför mig, bävat för att jag skulle bränna ihjäl mig och suttit i stekosångorna ett tag (varmt var det med) och käkat, så fick jag plötsligt en "fetkänsla" över mig. Jag kände mig som ett äkta svullo, ni vet en såndär man ser på tv från USA som vräker i sig alla form av fet mat. Ni vet när man får se närbilderna på deras munnar när dom proppar i sig feta dressingar och annat skit. Där satt jag och kände mig precis så, hur magen var stor som en ballong, ont i ryggen hade jag, klänningen stramade, tuttarna höll på och hoppa ur bhn, svettig och mätt. FY FAN säger jag bara!! Inte nog med det, när jag senare på kvällen besöker toaletten och tittar mig i spegeln samtidigt som strumpbyxorna ska korvas upp så upptäcker jag dom... eller jag tror det iallafall... på min magen tycks jag skymta början till två streck!!!!!! Just  vid det tillfället skulle jag kunnat skjutit mig själv i huvudet. Trots peeling och frenetiskt smörjande så tror jag att dom kan vara här nu... bristningarna.  Men jag är inte hundra säker, tänker att jag ska studera det närmare idag. Det kan ha varit streck efter att jag suttit ner och mina kläder bildat streckfåror på magen,  HOPPAS! Väl hemma massrades magen in med 100 liter olja och sen slocknade jag i soffan. Kul liv! 

Det hela som gör detta ännu jobbigare är att jag får så grymt dåligt samvete över att känna såhär, fy fan vad barnsligt larvig jag är, så ytlig! Här går jag och har lyckan av att vara gravid, jag väntar mitt första barn och borde ju vara världens lyckligaste, hoppa runt på rosa moln o.s.v.  Inget annat ska ju spela någon roll, vad fan är bristningar egentligen?? De ska ju inte spela någon roll med tanke på vad man får för dom, ett litet barn! Huvudsaken är ju att h*n mår bra och är frisk och kry. Jag älskar ju det lilla knytet något fruktansvärt mkt redan nu och skulle bli helt förkrossad om något skulle gå fel. Så hur kan jag ens ha mage att sitta och klaga??!!!
Just nu tänker jag bara på att få komma igång och träna, och få ta kontrollen över min kropp igen. Jag menar hur  normalt är det??? Vad är det för fel på mig? Finns det någon annan som känt såhär?

Ikväll är det party, man ska ha cocktailklänning på sig. Man ska vara snygg, det hör inte redigt till min vardag just nu. Men jag ska gå dit för jag vill träffa folk och umgås, skratta och ha kul! Jag ska försöka jobba bort neggokänslorna under dagen, hitta ett tält och ta på mig och bli "snygg"   

//SVULLO! 

Pipet och trippet gör mig gaaaaaalen!

Publicerad 2011-01-26 23:14:11 i Allmänt,

Fast jag är så frustrerad så jag håller på att dö just nu. Och dom två som orsakat så det fullkomligt kryper i heeela min kropp är våra djur... just nu odjur, vi kan kalla dom "pipet" och "trippet" Sen dom kom hem idag har det pipits och trippats omkring på parketten utan avbrott för att gå och lägga sig och varva ner. VARFÖR???!!! Vad är det för fel?? Släpper man ut dom så hoppar ARRACK över staketet??!! Han är kåt på granntiken, Jizza tar sats från hallen för att trippa in på parketten fram till altandörren för att där slutligen stå och psyka dörren, för att sen gå tillbaka ut i hallen och ta sats och göra samma sak tills vi uppmärksammar henne (går visserligen inte att undgå eftersom hon passerar framför våra ögon varje gång hon gör det. När man väl reser sig upp och släpper ut henne tar det utan att jag ljuger nu ca 5 sek så skäller hon igen och ska in. PSYKBRYT! Är precis vad jag får på sånt här...

Offer! SE SÅ OSKYLDIGA DOM SER UT, ELLLERHUR LIKSOM!
ARRACK "pipet" far till
JIZZA "trippet"







Eftermiddagen spenderades på stan. Det fikades/lunchades och present kirrades till födelsedagsbarnet på lördag. Helgen som kommer bjuder på festlighet. På fredag ska vi äta middag för att återigen fira pappa, på lördag ska vi hem till Jennie på cocktailfest/födelsedagsfest och på Söndag firar vi min systerdotter.
Efter stan åkte jag och systrarna Jonsson för att lookilooka nya huset. Det ligger ett stenkast ifrån vårat, fågelvägen. Spännande att se när allt är klart, kommer bli finnemang tror jag! :)

Har även inhandlat vagnen...... taaadadadaddada!!! :) Det blir en Urban Jungle... håll i er nu, en chiliröd. Japp bryter trenden från alla som har svarta, jag vill ha en röd sittdel och en grå liggdel.

Jobb imorgon, men först lite träning.
GODNATT!

Kreativ Tjutberit

Publicerad 2011-01-26 09:34:53 i Allmänt,

... Det är precis vad jag har startat dagen med att vara idag. Gud vad jag tjuter alltså, hela tiden, för allt! Igår hade jag och min älskade sambo ett långt samtal om framtiden, förväntningarna, känslorna, det praktiska o.s.v som det faktiskt innebär att bilda en familj. Jag vill att båda ska vara lika delaktiga, det vill Martin med. Men det är rent omöjligt att han ska förstå det som händer med mig och min kropp just nu. Att han ska känna som jag. Jag har alltid haft lång stubin (på gott och ont) jag sväljer ganska mkt, för att tillslut formligen explodera. Det brukar för det mest inte sluta så bra, för när jag väl gör det kan det som utlöst det hela, fått bägaren att rinna över, vara lite av en bagatell. Fast det oftast ligger så mkt mer i bakgrunden och maler som tillslut bara formligen sprutar ur mig.  Då blir det fel, för oftast så förstår inte personen ifråga, som det gäller, vad det är som jag egentligen blir precis skogstokig över. För allt kommer på en och samma gång, gammalt som nytt liksom. Det är lite av min svaghet känner jag och själv blir jag ganska förvirrad av det också.

Martin och jag har alltid sagt att vi ska kommunicera med varandra, att det ska vara lite som ett mantra i vårt förhållande. Och jag håller stenhårt fast vid det! Det är fasen det viktigaste. Men just nu när jag befinner mig i det "tillståndet" jag är i så blir allt så mkt större och viktigare på något sätt. Martin tar mer saker med ro, så som killar i allmänhet gör tror jag. Han är praktiskt lagd, vilket är super! Stöter han på ett problem löser han det oftast direkt och sen släpper det. Stöter jag på ett problem, biter jag ihop, tänker på hur jag ska lösa det, stressar upp mig, börjar tjuta och rer runt i det. Sen löser jag det... igår var en typisk sån dag. Och givetvis så tyckte jag att Martin skulle förstå mig även om jag inte hade sagt något... hoho kommunikationen Janni??!!! Kan inte bli annat än frontalkrock eller?
Detta resulterade i tjutBERIT! Idag har jag också tjutit, det började när jag vaknade och inte kunde somna om och insåg vilken helt underbar kille jag har egentligen. Då blev jag sentemental och klamrade fast mig som en apunge och snorade lite på han. Sen gjorde vi upp hur vi ska lösa det jag var bekymrad över, och då började jag ju tjuta över det för att jag blev lättad. Sen skulle vi säga hejdå, då började tjuta med... fråga mig inte varför?  Sen skrev jag ett sms och började tjuta för att jag tyckte själv att det var så vackert skrivet... haha

Så var kommer det kreativa in här på morgonkvisten då? JO, jag har nu planerat och strukturerat upp vad som ska göras innan bebis anländer, alltså vad jag ska sysselsätta mig med. Mkt handlar om homstyling, och jag ska göra allt själv. D.v.s måla om möbler, göra nya fina tavlor, klä om möbler, tillverka en boj, sälja av en massa grejer på tradera, rensa upp garderoben EN GÅNG FÖR ALLA! Detta ska jag sysselsätta mig med för att få tiden att gå. Alltså upp senast 08.00 på morgonen, varje morgon! Träna, och sen börja styra med allt. Målet är att allt ska vara klart tills i maj.  

Dags att sätta fart! Tjing!

Bloggtorka..

Publicerad 2011-01-25 15:41:35 i Allmänt,

Som alltid efter en smärre bloggtorka måste jag ju be om ursäkt för det inträffade. Jag vet inte riktigt vad jag ska skylla på förutom lusten.. jag har helt enkelt inte haft lust att blogga på ett tag.

Så vad har hänt sen sist, helgen som var averkades i lugnets tecken. Firade min älskade far som fyllde 60 år, skaplig gubbstrutt ;) I fredags jobbade jag min sista rediga dag på jobbet, kanske därför jag inte känt någon större lust till någe just därför, då jag tycker det är grymt tråkigt! :( Jag är ju lite lättpåverkad sådär även om man försöker bita ihop. Har dock varit där både igår och idag och jobbat och ska även dit på torsdag och fredag.

Krabban i magen växer och frodas som bara den. Den har lagt sig till med att lägga sin lilla stjärt eller huvud.. ja, eller vad det nu är som ligger och trycker under min vänstra sidan om revbenen. I vilket fall gör det sjukt ont och när man försöker buffa ner henne/honom som blir h*n precis vansinnig och sparkar vilt i protest, så mkt temperament verkar det vara att vänta. Även på nätterna har den blivit mer aktiv, det bådar inte gott då jag gärna ser att man sover på nätterna ;)  
Vagnen ska förhoppningsvis beställas idag om allt går som jag vill, gör det inte det kommer jag lägga mig ner och tjuta, bete mig som en 5 åring och vägra svara på tilltal. Som ni förstår är vi inte redigt ense här hemma. Men samtidigt så kan jag kanske förstå lite resonemanget ändå. 
Kommer dock bli så grymt besviken om jag inte får som jag vill..... ni lär väl märka hur det hela kommer sluta. ;)

Kom och tänka på en sak idag, det är nästan så jag måste lägga in det  där inlägget här igen. Kommer ni ihåg inlägget då jag berättade om kvinnan som spått mig i mina händer? Tror det var någon gång i sommras jag skrev det. Nu är alla pusselbitar på plats.. Allt hon sa om mig stämde. När jag skrev det inlägget var jag inte med barn och det var det ända om inte stämde på det hon talade om för mig. Hon sa att jag skulle bli gravid och att det skulle komma ett barn väldigt snart. Och här står jag idag! Dags att göra en ny spåning tror jag  och uppdatera sig lite ;)


Lite magbilder V. 26 Kan upplysa om att det inte är lätt att ta bilderna med webbkameran samtidigt som man ska lägga till med en pose. Sista bilden illustrerar hur uppblåst jag känner mig! Vet ni att jag inte ser "fiffi" längre ;) i´m BIIIIG!



Borta bra men hemma bäst...

Publicerad 2011-01-16 21:52:24 i Allmänt,

Eller är iofs rätt hemma i hummel också, så i detta fall är det rätt lika. Men visst är det skönt att komma hem till sitt eget när man har varit borta såhär. Tycker dock det är rätt kallt här hemma, Maaaaartin kom hem och fixa!!! ;) Sitter hursom i soffan med en filt och ett extra element i form av Jizza vid fötterna och dricker te, kollar på tv och har tänt ljus. Bara en sak som fattas... Martin.

Något som jag märkt sen jag blev gravid är att min immunförsvar är ----0. I förra veckan blev jag smittad av kräksjuka, trota att barnet i fråga hade varit hemma under så lång tid som det är ordinerat för att inte smitta. Vem åkte på skiten... Jo jag, i onsdags gick min kollega hem för att hon var förkyld vem sitter med hosta och snorig näsa nu... jo jag. Kan för tusan inte vistas i samma rum som en sjuk längre. Och när jag tänker efter så under den här hösten har jag faktiskt varit ovanligt mkt förkyld, visst har det med alla barnbaciller att göra på jobbet men jag tycker man så småningom borde bli härdad liksom.

Imorgon är det jobb igen, skönt att få tiden att gå lite.
Måste också under veckan informera dom som jag fått säga nej till under en tid att jag är tillgänglig som vikarie igen.

Snart dags för sängen, men först en dusch.
Godnatt mina vänner!

Helgen

Publicerad 2011-01-16 17:45:42 i Allmänt,

I fredags eftermiddag åkte jag med broren ut till mammi och pappi. Har varit här klippt hela helgen och gjort.... NADA. Förutom att spendera pengar. Sjukt att man sitter mitt ute i skogen och kan göra det ju ;)
Så veckan som kommer nu kommer bestå av paketleveranser (och jobb givetvis), hela tre stycken! Och ALLT är till bebis :)
För 800 kr ink frakt har jag fått:

21 bodys (kort och lång arm)
21 byxor
2 bodysuits
4 pyjamser
4 tjocktröjor
2 overaller (tunn och tjock)
19 par strumpor/sockar
 4 par tossor
2 par vantar
8 mössor
1 vårjacka

Det mesta från polarn o. pyret, lundemyr of Sweden, nanoou, molo och flera andra fina märken!
Jag är sjukt nöjd över mina inköp och väntar med spänning på att dom kommer i veckan, så man kan börja sortera vad man vill ha och det som ska läggs ut igen för försäljning. Har jag tur är allt perfekt och då har jag kläder så det räcker känner jag :)

Sen fick jag även ett meddelande från tre nu ikväll om att min Iphone är skickad!!!! Så även den anländer i veckan!

Sen har även "mormor" som sagt gått lös här i helgen så en hel del smått och gott är även att vänta därifrån. :)


Längtar något kollosalt efter Martin, han försvann i torsdagskväll med ryk och drag (livrädd för att bli smittad av magsjukan) Och kommer hem först i morgonkväll. Jakt min vänner.. jakt.
Den här veckan är också sista veckan jag är på dagiset, kommer gråta blod på fredag. Och kommer sakna barnen något enromt! Men har en del bollar i luften så jag tror det löser sig med jobb fram tills jag ska gå hem och vara mammaledig i vilket fall.
Har kommit på hur jag ska räkna för att få tiden att gå snabbare. Man tar det i 5 veckors stötar, nästa vecka är jag i vecka 25. Bara 5 veckor kvar till 30 veckorstrecket och därifrån kan man säga att det lika gärna bara kan vara  7 veckor kvar eftersom man kan räkna att bebisen kommer någonstans från vecka 37-41. Nu kommer det givetvis inte bli så för min del eftersom jag med största sannolikhet kommer gå över tiden. Men i princip kan man alltså säga att om ca tre månader är det fullt möjligt att vi har en bebis hemma... Det är sjukt och känns redigt overkligt!

Dags för köttfärslimpa ala Mammi. Senare ikväll blir det givetvis SOLSIDAN, ååå som jag längtat!

Kosta vad det kosta vill...Tydligen ;)

Publicerad 2011-01-15 22:47:06 i Allmänt,

Tror nog att min mor har gjort den sämsta av sina traderaaffärer någonsin. Bodyn slutade på 195!
Hör på det här... Strax efter att jag skrev det förra inlägget så fick jag ett sms av en kompis som varit på stan tidigare idag, hon var även på lindex. Gissa vad? Samma body fanns där! Haha... Efter lite priskollande nu så fick vi också veta att den långarmade bodyn ligger på 99:- den kortarmade på 59.90:- DET HÄR ÄR SJUKT KUL! Haha

Men bebis får sin kanelbullsbody av mormor, RAMENSTAIN är besegrad... Slutet gott allting gott!
GODNATT!

Kanelbulle

Publicerad 2011-01-15 21:36:25 i Allmänt,

Det fullkommligt galet här!! Mamma och blivande mormor går loss i en kamp om en stackars kanelbullebody.. haha! det står mellan RAMENSTAIN och henne, RAMENSTAIN vägrar släppa greppet och mamma är fast besluten att hon bara ska ha bodyn... Det roligaste av allt är att bodyn är en lindexbody som typ kostat 60 :- nypris. Mamma är uppe på närmare det tredubbla i budgivningen. Inte så bra affär med andra ord ;) MEN UNGEN SKA HA EN KANELBULLEBODY!! Och så är det... ;) KOmmer ju aldrig kunna göra mig av med denna body som ni förstår, den kommer förbli helig och säkert ramas in ;)


Skapligt lördagsnöje! :)

Babyboom och traderamaraton

Publicerad 2011-01-15 16:07:16 i Allmänt,

Det här meddelandet fick jag av Ia Linde som väntar barn och ska snat ploppa ut en liten tös

"det ska bli såå roligt med alla som sa ha små kids. Vi var på sista föräldrar grupps mötet igår på förlossningen då vi skulle fått sett ett förlossningsrum, men ack.. kan du tänka dig att hela förlossningen var full. Vilket aldrig nästan händer. haha :)"


Faktum är att jag pratade med min mor om att det är så otroligt många bebisar nu som man vet om som kommer födas i vår/sommar eller överhuvudtaget under 2011. Mamma berättade att året då jag föddes (84) så var det en babyboom i västervik. Kan det vara så att vi i ungefärlig ålder nu kommer igen och skapar en ny babyboom? Jag tror´t :)



Dagen har mest gått i slapphetens tecken, mamma och jag har kört ett duktigt tradera maraton. Fångsten har resulterat i hur mkt fina märkeskläder till bebben som helst. Känns som om man kommer få mkt sånt första tiden så det jag själv köpt är från tradera, dom växer ju så det kankar i början så jag ser det helt onödigt att köpa sprillans, när man kan hitta knappt använda/nytt på tradera. Satsar man också på märkeskläder så får man igen det sen när man i sin tur säljer. :)



Mot bättringsvägen

Publicerad 2011-01-14 10:31:17 i Allmänt,

Jag har sovit obehindrat i natt :)

Är hemma ifrån jobbet idag med då jag fortfarande kan smitta.
Förmiddagen ska gå till homespa ala Janky, måste göra mig fri från alla bakterier! Vilket då innefattar lång dusch med skrubb, hårinpackning och rakning. Följt av peeling, ansiktmask, manikyr, pedikyr.




Fick ett jättetråkigt samtal igår, som fick mig att tänka till. Tänk så orättvist livet är egentligen. Jag bestämde mig igår för att vara glad över det jag har, att jag är frisk och har en familj och vänner som älskar mig så som jag älskar dom, och också vara noga med att tala om och visa det. En dag kan det vara försent och man kan aldrig veta vilken.     

4 Torra skorpor och vatten

Publicerad 2011-01-13 19:31:23 i Allmänt,

 Trodde det hela skulle ge med sig, men toalettbesöken består! Dock inte lika ofta men dom existerar och allt jag har fått i mig idag är 4 torra skorpor och vatten, lite blåbärssoppa (fick ge mig med den för jag fick halsbränna) 
Magen värker, om det beror på magsjukan eller att jag är hungrig vet jag inte men jag har ingen aptit så risken är att jag får upp det lika snabbt som jag stoppar i mig det. *SUCK*

Martin har flytt fältet, dags för jakt. Så Jizza är hemma och är sympatisjuk med mig, det är konstigt hur hundar påverkas av oss. Hon märkte direkt att det inte var läge att vara sitt "vanliga" jag idag. Utan ligger lugnt och tyst i sin korg och sover. Min älskade lilla vovva!

Halvåtta hos mig ska avnjutas nu, får se om jag får lite aptit ;)

Vinterkräksjukan.

Publicerad 2011-01-13 15:00:12 i Allmänt,

Kunde ju givetvis inte få undgå den. Det började igår med att jag började få ont i magen under kvällen. Efter att jag gått och lagt mig vaknade jag igen runt 00.30, med att hela magen vändes ut och in. Fort till toan, där jag har spenderat natten bland handdukar och täcken. Hann ju liksom inte dit i tid, så därför blev det att spendera natten där istället. Det här är nog det värsta jag varit med om, jag ljuger inte om jag säger att, var tionde minut så har det formligen sköljt ur mig ur ena eller andra änden. Tillslut var det bara det ynka vattnet som jag lyckade få i mig som kom.   Bebisen var precis galen, har aldrig varit med om att den sparkat så mkt. Förmodligen i ren protest =S

Nu sitter jag här, har sovit en stund. Sista vändan på toan var runt 11.00. Har druckit avslagen cola och har sjukt ont i magen. Tror det kan vara hunger men vågar inte pröva.
Ni som vet, bebisen far inte illa av det här va?



Lite bebisnytt...
För att kunna förgylla lite i all bedrövelse ;)
Bebisen sparkar mer och mer för varje dag, igår kunde tillochmed Martin se hur den rörde sig i magen. Märkte att jag kunde pressa ut någon form av vätska ur brösten idag, någon som vet vad det är? (har inte orkat att googla) Nästa vecka är jag i vecka 25! Vilket innebär endast 15 veckor kvar! Herre min skapare vad snabbt det går, måste beställa vagnen snart. Men hörrni, det är sjukt många som ska ha barn i vår/sommar. Gud vilket gäng vi kommer bli -härligt! Eller överlag så himla många 2011 bebisar som redan kommit och kommer komma. Det här blir ett bra år <3
Har börjat längta något enormt tills i maj, vill att du ska vara här nu min lill* "krabba" <3 <3 <3

Ho Ho Iphonen??!!

Publicerad 2011-01-10 19:36:00 i Allmänt,

Nu har jag väntat i ett X antal veckor på min telefon! Jag har ringt 1 gång varje vecka de senaste 3 veckorna och frågat vart den är, och jag har hela tiden fått samma svar "den kommer i början på nästa vecka" NU kommer jag vänta till på onsdag, har inte mobilen kommit så ska dom på TRE få sig en rejäl skopa. Nu börjar jag bli irriterad...

Efter jobbet idag så åkte jag och tränade med Karin, min personliga tränare ;) Gud så skönt det är alltså längtar tills jag får ta i så svetten sprutar och man kan ge gärnet igen. Magen var lite smått ivägen idag och tog man i för mkt så spände det rejält. Imorgon blir det simning efter jobbet, känslan av att vara viktlös kommer göra mig gott ;)

   



Nehepp om man skulle ta sig en titt på tv4play.. Tvn har barikaderats av min pappa och Martin dom tittar på något discoveryprogram. Vi har käkat kasslergratäng ala Janky och haft det mys. Bra start på veckan med andra ord... 

Bye Bye Julen 2010

Publicerad 2011-01-09 20:34:14 i Allmänt,

Nu är glada julen slut, slut, slut. Julegranen kastas ut ut ut..... Eller i vårt fall så eldades den upp, i kaminen. Men borta är den och julen 2010 är nu över för den här gången. 
Nu är vardagen tillbaka och alla möbler står på snarlika platser igen. Eller jag har faltislt justerat om lite här hemma med lampor växter osv. Plus att älghornet hängts upp på väggen. Japp ni läste rätt och vet ni vad? Det är RIKTIGT SNYGGT! :)

Har massor projekt på gång i inredningsväg. Ska skapa lite nya tavlor bl.a. i shabby chic stil, måla om våra möbler, samt så väntar jag med spänning på vaggan som farsgubben håller på att renoverar. Ska nämligen skriva fina ord på den.

Bebisnytt..
Bebisen är förhållandevis lugn och varit i ett par dagar nu. Känt någon spark emellanåt bara men har lovat mig själv att inte hispa upp över det utan bara accepterat att det är så just nu. Går in i vecka 24 imorgon och måste säga att det börjar gå rätt snabbt det här, hinner ju knappt med längre! Halsbrännan gör sig påmind typ hela tiden, men i det stora hela mår jag bra. Har dock lite ångest över vikten, men kan inte göra så mkt åt det just nu vilket är rätt frustrerande.... bara att gilla läget antar jag.




Dagen bestod av grillning och fikis samt bortstädning av julen som sagt. Nu ligger vi här, jag med datorn på magen, martin sovtittandes på något vetenskapsprogram, hundarna i varsin korg och älghornet på väggen :) Det är Söndag och imorgon är det jobbdag igen för mig... som jag längtat!

Trötthetsdvala..

Publicerad 2011-01-08 12:24:07 i Allmänt,

Jag är konstant trött! Om jag fick skulle jag kunna sova bort hela dagarna... jag tvingar mig ska ni veta. Om inte annat så måste jag dra mig själv i örat för om två dagar börjar jobbet igen. SÅ SÖNT! Hatar att bara gå hemma, blir så jäkla förslappad.

I skrivandes stund så är jag och "besten" hemma. Hon roar sig med att bita sönder sitt andra gose/pipdjur sen igår kväll, det första är redan dött kan man säga. Jag tog motvilligt fram dom ur skåpet igår, där dom har legat i några månader just för att hon inte kunde hantera dom sist. Jag läste i någon smart hundpsykologibok att det är bra för unghundar att ha något att pyssla (läs disikera i detta fall) då ger dom oftast fasen i andra saker som dom absolut INTE ska disikera! Jizza har ju haft en dum ovana att bita sönder saker när hon är borta. Hemma rör hon ingenting... eller jo den fina kundpläden bet hon sönder när jag låste in henne i köket för att åka och handla. I boken stod det att detta görs för att hunden känner sig övergiven, ängslig och inte trygg. 
Så nu kommer "tax-apan" och "pelikanen" följa med överallt för att skapa trygghet. 
Det stod också att anledningen till att sakerna till varje pris ska bitas sönder är för att det är ett "byte" och att hundjur i alla tider först har tömt sitt byte på innehållet d.v.s termarna och maginnehållet och sen gått på köttet.

Just därför ligger det vitt stoppningsludd, sönder trasade pipare, ett pelikan huvud mm i heeeela vårt hem.  Eller pipare fanns det hela 8 st totalt på djuren hon fick, 3 funkar fortfarande och Jizza har en turboteknik i att tugga på dom. Alltså dras vi numera med ett frenetiskt pippipppipiipiPIIIIPipip heeeeela tiden!
Men jag biter ihop, hon får göra det. Jizza är i himmelriket hon bokstavligen ligger raklång på rygg och slänger, biter piper med sina nya vänner. Martin började plocka ludd från första djuret från golvet igår.... jag sa åt honom att sluta. "Låt henne hållas" sa jag...
TÄnK att jag sa det??!! Är stolt över mig själv. Gud så psykologisk jag är just nu... hahaha
Men jag får hejda mig många gånger ska ni veta, från att bryta ihop, skrika i, ta leksakerna ifrån henne mm. Just nu ligger hon med Vildsvinet, pelikanen och tax-apan i en ända röra runt sig. Allt har burits in i sovrummet där jag sitter, hon gör allt för att jag ska se henne och berömma vilka fina djur hon har.  Jag kan inte annat än  tycka att hon är världens sötaste lilla hund :)





Ultramegasnabbt....

Publicerad 2011-01-05 18:39:32 i Allmänt,

inlägg blir det idag.
Hej.
Stressad är precis vad jag är just nu, vet inte ens varför jag sitter här. Ska egentligen sitta i bilen påväg till mor och far, middag. Blir en övernattning där i natt också.
Dagen har varit lugn, vill göra om här hemma! Nya kuddar, plädar, gardiner och lampor. Tradera är redigt bra skit mina vänner!
Är också på jakt efter två fina tavlor till vardagsrummet.... i marin alt. new england stil. Inget som faller mig i smaken dock.

Mina söta svärföräldrar var förbi här förut med en förlovningspresent. Kastruller! Det bästa vi kunde få känner jag, då våra eller iallafall mina är spårlöst borta. TACK! Sen fick vi även en diskmaskin... SUPER!

Nu lastas Jyckarna in i bilen...
Tjing!

Maaaat!

Publicerad 2011-01-04 22:51:27 i Allmänt,

Idag känns det som om jag bara ätit och pratat. :) Mycket trevligt iofs. Dagen började med att fixa iordning Cv:t som skulle vara inlämnat idag, jag vet!!! Ute i sista sekund som vanligt ;)
Sen drog jag ner till stan för en lunch med Josse och hennes mor på "Tanten" Personalen skrattade åt oss när vi kom idag igen. Slog ju ihjäl nästan 4 timmar där igår :) Blev väl ca 2 idag... så mkt att prata om ju. 

Efter det gick vi och köpte semlor som vi skulle sluka över en kopp kaffe hemma hos Josses föräldrar. 
men innan det skulle jag fixa ut mitt cv lite snabbt på biblioteket *tänkte jag* 
Så blev dock inte fallet, då varenda studieledig student satt och pluggade på alla datorerna. Och när jag väl fick tag på en dator så gick det inte att skriva ut mitt dokument som var skrivet i word 2007 för dom hade endast word 2003....
Då fick jag den briljanta idén att ta hjälp av Arbetsförmedlingen.. ELLERHUR!!!!!
Människor med dåligare attityd och servicehjärna får man leta efter, varför göra något enkelt när det kan vara svårt liksom. Tanten (jag får kalla henne det, då hon i sanningens namn var en äkta tjurkärring, som borde bytt jobb för länge sen) som stod i "kassan/mottagningsbåset" var precis omöjlig att resonera med. ALLT var jobbigt!! Jag bet mig många gånger i läppen må ni tro. Tills jag tillslut insåg att det här inte skulle leda någon vart, när hon bokstavligen säger till mig att hon inte har tid med mig. "Det var det här som var arbetsförmedlingen va??" utbrast jag och tittade undrande på henne precis som om jag hade kommit fel och det skett ett missförstånd. "Ja" svarade hon. "Tänkte väl det" sa jag och vände på klacken och gick...
Jag har aldrig någonsin tagit hjälp, eller ens behövt deras hjälp för att hitta jobb. Det har jag ALLTID fixat själv. Enligt mig är arbetsförmedlingen ett nödvändigt ont för att få igång akassan och för att man då måste gå genom dom. 
Idag behövde jag låna en dator som jag skulle skriva ut mitt cv ifrån till en jobbansökan.... Gick där ifrån utan cv och med ett ytterligare kvitto på att Arbetsförmedlingen är ett ställe som jag ogillar skarpt!!!

Det hela slutade med att jag åkte till jobbet och lyckades få ut min ansökan....

Sen for jag slutligen vidare till Stationsgatan och Fam. Bäckmark för att mumsa upp semlorna vi köpt. Där blev jag även kvar på middag och kom hem 21.00 någonting. Så himla trevligt var det! Och man inser hur mkt man saknar "kon i båset" när hon är borta. I detta fall Josse... Systra mi. <3 Det är som att slussas tillbaka i tiden ca 20 år, vår vänskap förändras aldrig, relationen till våra respektive famlijer förändras inte heller. Trygghet är var jag känner över det.     
<3 <3 <3

FORTSÄTT!

Publicerad 2011-01-04 09:41:48 i Allmänt,

Vad roligt det är att så många kommenterat angående tävlingen! Dom flesta tror på pojke :) Vill ha in mer förslag, så kom igen nu. Det är ingen uppmaning utan mer ett tvång ;)

Dagen idag ska gå att skriva lite cv, sen ska jag ner på stan och ta premiär semlan med Josse och Katarina. MYS!

Ny läsvärd blogg!

Publicerad 2011-01-03 20:22:25 i Allmänt,

Fick precis reda på en ny bloggis. Och det roligaste av allt är att Hon ska ha barn samtidigt som mig.. eller nästan i varje fall, skiljer fem dagar!
En ny gravidbloggare är född, kolla in Linneas blogg ni med :)

Gymnasiefika och TÄVLING!

Publicerad 2011-01-03 19:14:32 i Allmänt,



Med den här underbara människan har jag slagit ihjäl hela eftermiddagen på Tant Grön. Vi startade med en sallad, efter det en kaffe/te och efter ytterligare ett par timmar latte och gottiga kakor.
Josse är en utav mina äldsta vänner, vi har känt varandra sen 3 års åldern.  Och det är som igår när vi träffas, villkorslös vänskap <3



Tack alla gullisar för kommentarerna på facebook och här angående föregående inlägg. Linnea -Gud vad kul med ännu en som ska ha majbebis! Vi är många som kommer köra frölåda till våren/sommaren. HÄRLIGT! :) Och skönt att jag inte är ensam om att vara ett klagande neggo ;) Men som sagt man biter ihop när man tänker å hur underbart det kommer bli sen ;)
Karin - Gumman det ingen panik, men tyckte dom var så himla fina, så när du får tid, ork och lust kan du ju tänka på´t ;)


Fick just en idé om att starta en liten tävling här på bloggen, har ju aldrig haft någe sådant. Den är mest på kul och ni vinner inget förutom äran och om ni har en blogg länkar jag till den om ni vinner. :)

Tävlingen går ut på att gissa datum för födelse, kön, vikt och längd på min bebis.
Jag är beräknad till 10 maj.
Har halsbränna.
Graviditetscravings: Julmust, apelsiner
(Tips som kan vara till hjälp) ;)
Har ingen aning om könet, men för mig känns det som en Han.

Skriv era gissningar i kommentarsfältet. Så publicerar vinnaren så fort jag fått svaret om några månader.

Tjockis v.23

Publicerad 2011-01-03 10:47:48 i Allmänt,





Jepp så är det, jag är en äkta tjockis! Vart ska det här sluta? Jag vet inte...
Varför ser man inte själv hur man ser ut i spegeln? Utan enbart på kort. Jag vet inte...
Ska erkänna att jag har lite panik! Just nu vill jag bara starta en diet, träna som aldrig förr och få bort allt!!!!! 
Positiva tankar nu Janni, mamma sa till mig igår att jag var väldigt negativ. Och det stämmer nog, jag klagar en hel del. Men som jag sagt innan jag kan inte för mitt liv förstå alla dom som säger att det är såååå mysigt att vara gravid.
Jag kan enbart känna så när jag känner bebisen sparka, annars känns det mest olustfyllt. Men nu är det nog snackat med negativitet. Vill ju inte upplevas som någon tjuris som bara klagar. Och självklart är jag superlycklig över att vänta barn och få bli mamma.

Vaknade av en kramp i magen i natt igen, men nu har det lugnat ner sig. Avvaktar lite till..

Idag blir det städning och en lunch med finaste Josse. Längesen man träffade den pärlan.

Goder afton

Publicerad 2011-01-02 22:33:00 i Allmänt,

Dagen har varit ok med underbart väder. Vi åkte ut till mamma och pappa för en fika och för att hämta våra doggisar. Gissa om du blev hur glada som helst av att se oss igen, det är nog det bästa med hundar -villkorslös kärlek!
Anledningen till att dagen bara varit ok är för att jag i natt vaknade av en kramp utav dess like i magen. Och hela dagen idag har det molnat och värkt på högersida i både mage och rygg. Samt att jag har haft oregelbunda kramper. Förmodligen inget allvarligt, utan bara ligamenten som tänjs och början till foglossning *Jippi* 
Martin ringde till sin kompis vars fru är barnmorska nu ikväll så vi fick rådfråga lite, vi fick rådet att ringa till förlossningen... för att få höra deras bedömning. 
Vi har tagit beslutet här hemma att vi avvaktar och blir det värre ringer vi. Känns så pinsamt om man får åka in och det inte är något utan bara vanlig foglossning. Men man är inte stor i dessa lägen måste jag säga... har ju ingen aning om hur det ska kännas om det är normalt. För mig känns det ju obehagligt liksom...

Efter att vi varit hos mor och far for vi ut till tyftet och Martins föräldrar, käkade lite middag och umgicks.
Nu sitter vi här, Martin har gjort klart för mig att han inte är redo att bli pappa just nu (han blev lite nervös när han kom underfund med att det kan vara så att bebisen vill ut) haha.... Kollar på arn och myser mest. Hundran ligger på golvet och sover och imorgon är det jobbdag för dom flesta. Själv ska jag städa, och träffa Josse :)

Kollat vagn har jag gjort idag med, på nätet. Har kommit på den brilljanta idén att köpa från Amerika. Mkt billigare! MEN vågar man?

Dags för sängen.
Natti

2011

Publicerad 2011-01-01 12:25:22 i Allmänt,

Första dagen på 2011! Och jag lever, är hemma, välbehållen. ;) Alltså inget sjukhus för mig det här året.
Nerbäddade i soffan ligger vi och avverkar den ena filmen efter den andra. Just nu handlar det om en liten gris som blir bästa kompis med en spindel som heter Charlotte. :)
Jag är trött men vid gott mod, Martin är nog lite bakis ;)

Kvällen igår var super rakt igenom! Det bjöds på buffé, efterätt dans och trevliga människor. Vid tolvslaget smällde Elli och jag vår vinbärs-fejk-champagne och skålade i.
Vid 02.00 for vi hem, skjutsade hem Elli och Mackan och hämtade Martins syster med familj. Att få taxi på nyår verkar precis omöjligt, tror det var kö igår på två timmar. 
Var hemma runt 03.00 och stupade ganska strax därpå. 

Summan av kardemumman -firade ett fantastiskt nyår med fina människor!  2011 kommer bli en helt underbart år, mitt liv kommer aldrig bli det samma igen. Jag ska bli mamma och det är nog det största som kan hända. 

Jag vill också säga till du "anonyma" Att det värmer att få såna komplimanger! Tack :)

God fortsättning
 

Om

Min profilbild

Janky

En blogg som handlar om att vara en snart 29 årig (snart) tvåbarnsmor i den lilla staden Västervik. Mina reflektioner om att vara gravid och ha barn. Om att snart flytta till en gård, om att pussla ihop livet som mamma och även hitta ett sätt där jag är och får bara vara jag :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela