andradelenurjankys

En blogg som handlar om mig, mitt i mitt liv som snart tvåbarns mor, och en hel del åsikter och tankar. Och annat som kryddar min tillvaro :)

Födelsedagskalas!

Publicerad 2010-05-27 10:05:09 i Allmänt,

Idag fyller Martins syster år, Grattis till henne! Detta innebär att vi ska dit på middag vid fyra i eftermiddag, vilket i sin tur innebär att jag efter mkt mickel och nickel har lycktas ändra klipptiden tills på tisdag. Det är då mitt hår ska kapas och göras snyggt! Dessvärre stod jag i morse och insåg att jag hade väldigt långt hår och blev sådär velig igen. Man kan säga att jag har en bra hårdag idag. Det är precis som om håret känner på sig att det ska kapas och nu gör sitt  yttersta för att ligga snyggt och se välmående ut. Återigen beslutsångest!
Jag hoppas Beccis har stake nog att säga till mig att mitt hår ser förjävligt ut på tisdag. För egentligen gör det de, det är bara jag som är en mes. Det är så mkt lättare om någon annan säger hur jag ska göra liksom. Då kan jag ju skylla på den sen om det blir fult ;) haha ne skämt och sido.
Har ni kollat in min Vän Ias nya blogg eller? Isons.se
Tror närmare bestämt att den nu är lite mer nischad åt inredningshållet. Önskar henne lycka till med den, medans jag gnider mina kugghjul rostiga för att komma på vad min blogg skulle kunna nischas in på. Så jag också kan skaffa ett domän namn och bli en berömd bloggerska ;)
Nehepp dags att jobba sig svettig! eller inte..

Nervsammanbrott!

Publicerad 2010-05-26 22:58:41 i Allmänt,

När jag började skirva var klockan 20.30.....
Idag kom han, som jag lever ihop med, på att han skulle jaga... det var något i stil med att det var bra att få in en fot. Inte mig emot tänkte jag, då jag tänkte spendera kvällen i stallet först och sen få bestämma precis vilket program jag ska se på tv... Eller nu ska jag väl inte ta i, eftersom min boxer vägrar att förstå att vi gjort allt i vår makt för att den ska fungera, vilket innebär köpt antenn som man har på taket. Inte ens då får jag ta del av ALLA mina kanaler som jag betalar 350 kr i månaden för. Och det i sin tur innebär att jag får nöja mig så gott med 1,2,4,6, och ibland några andra kanaler.. men det är bara ibland!
Nog talat om det, jag hade som sagt inget emot att han skulle vara borta ikväll om det inte vore för byrackan som just nu håller på att förstöra heeela min kväll, som han lämnade kvar här hemma!
För en tid sen tog Martin in Terriern Timon i vårt hem. Hans ursprungliga hem har varit i hundhuset. Men för att befästa ledarskap inför jaktinlärningen så fick alltså terroristen flytta in till oss i huset!
Jag har alltid haft svårt för terrier, jag tycker inte det är trevliga hundar. Mkt beror det nog på deras storlek och att dom ofta p.g.a den blir bortklemade av sina ägare som inte behandlar dom som hundar utan som små bebisar. Visserligen finns det dom som gör detta med större hundar också, men just med en liten hund blir nog det dåliga beteendet, som ofta blir en följd, mer "lätthanterligt"  just för att det är en liten hund. Men dom kan vara ack så enerverande ändå.
Små hundar har dessutom av någon anledning en tro om att dom är större än vad dom är. Och därför är dom oftast helt jobbiga mot andra hundar. Jag drar inte alla över en och samma kamm, men dom jag har träffat är såna. 
Självklart var Timon sån, tills Arrack (min gosegris) tillslut blev vansinng och satte honom på plats. Sen dess håller han sig på mattan vad det gäller andra hundar.
Som ni förstår så är det Martin som tar hela biten med Timon, jag tycker han mest är jobbig och skulle aldrig erkänna att jag emellanåt kan tycka att han är rätt söt och charmig.
Nej nej nej... har han tagit in terriern får han temja terriern. SJÄLV!
Vilket han lyckats alldeles utmärkt med. Timon är lydig nu. Han vet att han ska gå och lägga sig när vi går och lägger oss, dock har han inte redigt fattat att man sover fram till 07.00 MINST! Han kan gå lös på tomten utan att sticka, han kommer när man ropar och fattar vad stanna, nej och sitt betyder.
MEN då ska det tilläggas att han sköter sig såhär bra när Martin är med...ENDAST!
Vi (timon och jag) har våran första ensamma kväll idag utan husse. Timon har inlett operation hjärnblödning på matte, han formligen sitter och ylar vid dörren! Jag har försökt med allt! Vi har varit ute och gått, jag har kastat boll, gett han ben, krypit runt på alla fyra och försökt efterlikna en hundkompis, sagt till honom att vara tyst, övat ligg (då var han tyst i några min) men jag lyckas endast få hans uppmärksamhet i några få minuter. Sen återgår han till sin klagosång.

............................................................................................................................................................................................
Nu är klockan 22.22 vid halv tio gjorde jag ett snabbt stopp i skrivandet för att kvällsrasta Timon lös (som han alltid annars får gå). Det gick...mindre bra.
Han gick ett par varv på planen utanför stugan sen drog han som en avlöning, och kvar stod jag och ropade som en besatt. Han kom inte tillbaka.... Jag gick däremot efter åt det håll han stuckit och hittade honom vid hundgården, på andra sidan staketet stod Martins andra hanhund och jag tackar gud för att det var staket emellan kan jag säga. Den tidigare så lugna och lydiga terriern var som förbytt han sprang som en besatt längs med staketet... och hur ska jag uttrycka det? skrek...
Det spelde ingen roll hur mkt jag försökte ställa mig ivägen, skälla på han. Jag existerade inte. Detta resulterade i att mina svärföräldrar kom ut och i sin tur också föröskte få tag på den lilla zzzGGtHdmk!!! Tillslut lyckades svärfar locka in honom i boningshuset.
Så nu sitter jag här igen, Timon fick gå i koppel  BAKOM mig ner till vår stuga, jag klappade om och var lite gullig mot honom när vi kom ner och gissa vem som nu ligger tyst vid mina fötter och sover 22.35 . Precis byrackan. Det tog bara en hel kväll för att få honom att förstå att jag är en utav flockledarna i den här familjen. Vilket gjort att jag har insett att jag är så illa tvungen att gilla den här jycken, en terrier! Om vi ska kunna vistas under samma tak. Detta är helt emot mina principer! Och jag kan ge mig fasen på att det var precis det här Martin hade räknat ut när han kom på den briljanta idén att lämna oss två ensamma ikväll.
När han märkte att jag efter två veckors tid inte tänkte befatta mig under några som helst omständigheter med Timon så såg han till att jag blev så illa tvungen att börja tycka om honom nu ikväll.
Hämnden är ljuv älskling!
Godnatt!

Hoho Sommaren?

Publicerad 2010-05-26 08:46:43 i Allmänt,

Gör ni som jag och letar efter sommaren idag?
Det är inte klokt hur kallt och ruggigt det är ute. Kan man tro att vi i nästa vecka går in i Juni månad?
Jag har ett STOOORT problem och det är hur jag i morgon alternativt i nästa vecka ska klipp och färga mitt hår. Jag vet att den frågan varit uppe innan men nu ska jag verkligen slå slag i saken. MEN jag har som vanligt inte bara två alternativ utan TRE. Det ena är att sätta i sjukt mkt löshår och då endast klippa topparna på mitt nu ganska långa men sönderfärgade hår. Nackdelarna med löshåret är att det förmodligen kommer slita mer på mitt hår och att det kommer bli grymt varmt i sommar. Dock är det redigt snyggt!
Alternativ två är att klippa och färga mig ala Nicole Richie, hon är sjuuukt snygg och har snyggt hår!
Alternativ tre, är att låta beccis få fria tyglar.
Så kom gärna med förslag till andra frisyrer alternativ vilket av mina alternativ ni skulle tagit. Jag Har som sagt lite beslutsångest.

Nagelannons!

Publicerad 2010-05-25 10:37:32 i Allmänt,

Många har berömt mina naglar och undrat vem den här fantastiskt duktiga Maria är :)
Hon utför både förlängning och förstärkning av redan långa naglar. Hon kommer hem till dig och utför detta och för allt betalar du ENDAST 350 kr! Vill du ha dekoration så tillkommer det. :)
Hon är utbildad och personligen är jag supernöjd!
Vill du ha kontakt med henne, kontakta mig :)

Godmorgon!

Publicerad 2010-05-25 08:37:58 i Allmänt,

Igår var den tröttaste dagen på länge. Jag åkte hem och formligen kastade mig i soffan och där låg jag klippt hela kvällen med undantag för att gå bort till sommarhagen och kolla Waleska. Idag har jag nattmössan på fortfarande, vad i hela fridens namn är jag sååå himla trött för?
Lön idag... gött! Sen måste jag försöka se över mina kläder.... IGEN! Så jag kan få ihop en liten extrapeng till semestern. Längtar till Juli jag behöver en lååååång semester.
Idag ska jag gå och kika på sommarskor på lurren. För utav någon anledning så är alla mina borta. Jag vill ha ett par sandaler och ett par ballerina, förmodligen kommer det slinka ner ett tredje par  ;)
Drömde en såndär dröm som man tar med sig när man vaknar, i natt. Jag har fortfarande känslan kvar i kroppen och den är grymt jobbig ska jag erkänna. Försöker verkligen slå bort dom tankarna men ändå ska dom lyckas förfölja mig i drömmarna. Jag blir arg över att hela tiden behöva bli påmind liksom.
Idag ska finaLina följa med mig ut till stallet, kanske får jag upp henne på wella :)
Men nu är det dags att göra något vettigt med mitt liv.
Tjing

Wuuunderbaara helg!

Publicerad 2010-05-24 14:01:52 i Allmänt,

Helgen blev som väntat, helt kanon. I fredags grillades det hemma hos fam. Eilersen/Kling!Hlet underbart gott var det! Somnade hyfsat tidigt för att orka upp 06.30 dagen efter och rida pållan innan det bar iväg det grönt veckoslut med Ison. Visste ni att det fanns något så härligt som KOutställning??!! Då man alltså ställer ut kor precis likadant som man gör med hundar. Att man sprayar dom med glitter och grejer?? Jag blev iallafall helt chockad över att det fanns :)
Väl hemma så svirades det om till partystassen och vi for in till stan igen för att möta upp Karin och Jonas som var på besök från Götet. Helt gött det var och se bäste Kakan igen må jag säga. Vi avnjöt en middag på Räken i kvällssolen, för att sen traska upp till Jennie innan modevisningen. Några jellyshots senare var hela drösen påväg ner till stan igen för lite modeshow. Jc & people körde vip visning.*flasch*
Efter lite mingel där vankades det ännu en gång hem till jennie för vidare party tills vi slutligen hamnade på palle.
Gårdagen var slö, trots det fick jag mina naglar fixade av Maria. Så nu sitter jag med värsta fina sommarhänderna, det är bara lite färg på huden som fattas. ;)
Bild kommer under dagen.
vi ses människor.

Härliga fredag!

Publicerad 2010-05-21 11:37:25 i Allmänt,

Vädret är underbart, jag har sjuk mensvärk -värsta på länge! Fåglarna kvittrar och jag är trots omständigheterna på topp. Alla negkänslor och tankar är som bortblåsta, jag är den jag vill vara. Fy tusan för pms!!
På lunchen idag ska jag hinna med och sola, samt hitta en fin klänning tills på lördag.
Igår hoppade jag finaste Wella för första gången, hon är som en dröm att rida! För varje dag lär jag mig något nytt av henne. Vilket är redigt bra då jag är ringrostig framförallt i hoppningen. Första språnget vi gjorde igår, blev ett helikoptersprång, wella blev vansinnig på mig för att jag råkade slita henne i munnen. Detta visade hon tydligt med att vägra på lillkrysset jag hade satt upp. Efter att galopperat ett par varv och få henne att acceptera mig och bettet igen så gick allt som en dans. Det är det som är så bra med henne. Hon visar verkligen när jag gör fel eller när hon inte förstår. Absolut inte genom att vara dum på något sätt, men det märks så väl på henne när hon är missnöjd med mig ,likaväl så märks det  när hon är nöjd, med andra ord är hon förlåtande. Vilket gör att vi jobbar redigt bra ihop när vi kommer underfund med varandra. Idag släps den lilla pärlan på bete, me jag är lite osäker på om jag ska låta henne gå där dygnet runt än då hon faktiskt ska börja med håsträningen snart.  D.v.s hoppträning. :)
Snart dags för lunch.
Trevlig helg alla!

Glömde upplysa om..

Publicerad 2010-05-20 13:31:50 i Allmänt,

eller det kanske inte är någon som bryr sig egentligen.. mene mina glajjer kom igår. Så Ia, nu kan du inte bara kalla mig mongis utan även brillismongis ;)
Även om skenet bedrar en aning så ser jag skapligt smart ut, alltid kan man ju lura nån ju ;)
tjing!

Härliga bloggar!

Publicerad 2010-05-20 13:27:12 i Allmänt,

Jag gillar inte bara att skriva blogg utan även att läsa andras också, så därför jag tänkte faktiskt dela med mig av en del av mina  "kollegors" bloggar som jag faktiskt läser.
  • Isons.blogg.se.... Såklart!  Vet inte hur många besökare från Västervik det är, men en hel del kan jag tro, som besöker denna blogg. Här skrivs det om allt från kaninhoppning,bantingskurer,helgens bravader, tankar och värderingar, och den innehåller mkt fina bilder. Bloggen tillhör min vän Ia, en 26 årig tjej boende i  Västervik. Som lever tillsammans med sin sambo Pelle och kaninen Linus-ida. Om dagarna flippar hon dom godaste burgarna i viken och är en dam med mkt skin på näsan men ett hjärta av guld.
  • KarinLund.com är en "mammablogg" men som jag gillar och läsa. Då allt i den inte handlar om just barn utan också kloka värderingar, matupplägg och en del träning. Den tillhör min saknade vän Karin, som "övergav" mig ;) för studierna i Varberg. Tänkte att hon skulle komma hem igen. Men så blev dock inte fallet utan hon träffade sin blivande man Jonas och tillsammans skapade dom lilla Lily och är nu bosatta i Göteborg. Karin är en ide´spruta i mina ögon. En tjej med många gärn i elden och en entusiasm som få människor jag känner har. Trots att hon är mammaledig så har hunnit med att skriva en bok (eller är det fler) skapat en framgångsrik blogg,  samt ännu en som handlar om hälsa, träning o.s.v. som jag ska börja följa slaviskt.
  • Jumpingjempa.blogspot.com är en utav dom roligaste bloggarna jag läst. Här driver verkligen Jennie med sig själv, sin familj och allt hon utsätts för i sitt liv som mammaledig trebarnsmor. Det är många gånger som jag legat dubbelvikt då hon har en känsla för att kunna beskriva situationer och få läsaren att se humorn i det hela.
  • fiktiiiv.blogg.se är Martinas blogg som jag på senare tid fått upp ögonen för. Martina skriver härligt och mkt av henne själv (tror jag) speglas i hennes blogg. Inget lämnas osagt. I denna blogg får man också mkt modetips, vilket gillas från min sida. Då jag tycker Martina själv har en skön stil.
  • cljungberg.blogspot.com tillhör min barndomsvän Charlott, bosatt i vimmerby med sin hockeyhunk Simon som hon i dödagar suktade efter och tillslut vann hjärtat på. Tillsammans har dom producerat sin två små flickor Nelly och Thilde. Challe skriver en blogg som handlar om hennes liv som mamma, barn och sin renovering av villan i Vimmerby.
Nu på lurren har jag också roat mig med att beställa mina bikinis,
NU blir det lite latte :)

kokossmörjd

Publicerad 2010-05-20 08:39:24 i Allmänt,

Jag fullkomligt älskar doften av kokos, det är sommar för mig. Så när man börjar smörja in sig i hawaiian tropic produkter då är det sommar, idag var det 16 grader varmt hemma klockan 07.00!! Och jag smörjde in mig med den här raringen efter duschen
Hawaiian Tropic Lime Coolada Body Butter
Jag fick den i födelsedagspresent av min älskade pingla Erika. Den luktar hur gott som helst!
Och gissa om den ger mig sommarfeeling! Skulle kunna ge precis vad som helt för en utlandssemester nu. Precis vad som helst! Ho ho Martin ;)
För att föreviga denna känsla i kroppen ska jag idag beställa inte en utan TVÅ bikinis. Beslutsångest ni vet..
Dagen igår var super, Martin och bestämde oss att ha lite kvalitetstid tillsammans.
Var längesen vi gjorde något bara vi, då jobb jobb jobb och åter jobb har kommit i vägen.
Så igår gjorde vi en favorit i repris, dock kändes det lite motigt att entra biosalongen när solen äntligen kommit fram, när jag slutat jobbet. Men vad gör man inte?
Kändes faktiskt som den gamla goa tiden då jag inte kunde göra så mkt annat än glo på bio, då jag hade brutit foten. Kul dejt jag måste varit för Martin, tror dock han tyckte om att ta hand om stackars, ynkliga mig ;)
Helgen har börjat närma sig med stormsteg vilket jag gillar oootroligt mkt. Bäste Kakan med man och barn styr nämligen kosan mot viken. -Härligt! Så på lördag blir det modevisning och några öl på en uteservering. HOPPAS på bra väder!
Något som också händer på lördag, som gör mig helt nostalgisk är att GRÖNT VECKOSLUT! Ja, jag vet att det är mest  mindre barn och familjer som det är till för.  Men jag tycker att det ska bli hur mysigt som helst. Lilla I tror jag är minst lika förväntansfull?? ;) Dom har kaniner....
På söndag ska jag först fixa det sista ur mormors bouppdelning, hoppas inte jag och min bror slår ihjäl varandra. Tror inte det, vi brukar komma överens såhär på äldre dagar. :)
Sen ska jag åka in till min syster och fixa naglarna... Vilket lyx va? Känns som om det kommer bli mkt farande i helgen, med det är det värt. Då det är mkt skoj som händer!
Måste boka in två soltider idag med så man är lite fresch till helgen, går ju inte och se ut som en förstoppad likmask ju. ;)
Trevlig Torsdag mina vänner!

Tjurhuvud

Publicerad 2010-05-19 10:36:26 i Allmänt,

Idag är jag ett äkta tjurhuvud med hängläpp. Ingenting är kul, allt är grått och trist. Jag stör mig på väldigt mkt.. på typ allt och det är absolut inte läge att fråga mig om det är något! För jag kan inte svara på vad det är och då blir jag ännu mer tjurig.
Såg på Isons att hon fått sin lya värderad, gött mos tjejen! ;) Själv bor man i en stuga fullt med döda djur på väggarna. Jag trivs på landet men inte med inredningen. Känner mig inte hemma och börjar fundera på hur länge "sålänge" betyder? Innan lägenheten i stan ska börjar ta form????? Vet att det är mycket annat som kommer i vägen och har gjort sista tiden också. Andra saker som är "viktigare" .. Jag förstår att det är det. Men det känns lite som om det börjar bli väldigt bekvämt att ha det som det är nu, dock är jag inte lika positiv till det.
Från ena saken till den andra... drog nyss på mungiporna en aning, Jill -min kollega visade mig att om man söker på "ostkusten pärla se" på google så är det första som kommer upp ANALBLEKNNG! Det var ROLIGT! haha...
Dags att jobba vidare.

Etapp 2 = check!

Publicerad 2010-05-18 12:48:55 i Allmänt,

Hej...
Jag lever, men armen värker... Jag hade tydligen en komplicerad stav som satt djupt. Vilket innebar smärta för mig. Kändes som om dom var upp i armhålan och grävde. Gjorde även ett besök i "stolen"  Det finns nog ingen mer situation för en kvinna där hon kan känna sig mer utsatt än den där hon iklädd strumpor och tröja ska kravla sig upp i den där stolen, med rumpan bar och få en lampa riktad mot det heligaste samt en vilt främmande människa som ska "studera" dig. Jag herre... som vanligt i dessa situationer så försöker jag liva upp stämningen.  Vilket innebär att jag börjar driva med mig själv och situationen. Fäller en del sarkastiska kommentarer, fast med glimten i ögat. Detta uppskattas oftast men inte alltid. Idag var ett sånt tillfälle. Damen tyckte inte jag var speciellt rolig när jag kommenterade hur ooootroligt smidig man är när man ska upp i stolen och när jag imiterade den vanliga frasen "och så hoppar du fram lite och ligger tungt ner på stjärten" till mig själv. Samt när hon drog fram "skohornet" (ni tjejer vet vad det är) och jag utbrister "och där kommer lilla skohornet också, det är inte klokt vad det här är trevligt"
Hon drog inte ens  på ena mungipan...
Utan sa bara till mig att slappna av och inte knipa sådant. Tacka tusan för att jag knep, jag var ju nervös...
nu är det iallafall över... och det kommer dröja mkt länge, om inget förutsatt händer vill säga, innan jag ska tillbaka till det där stället.
Phuuu... vilken pers..

Etapp 1 = check!

Publicerad 2010-05-18 11:17:30 i Allmänt,

Är precis tillbaka efter att fått lite salva påsmörjt på armen. Så snart ska det köttas ;) d.v.s staven ska tas ut. Jag är som alltid lite scary när det gäller sjukvård och sjukhusinrättningar. Det är något fasansfullt över det helt enkelt. Kan inte redigt förstå vart jag fått min sjukhus fobi från? Kanske för att jag förknippar det med tråkigheter. Dom flesta gångerna jag varit där har det ju varit något knas med mig och jag blivit inlagd. Det är ju iofs det som sjukhus är till för ;)
Jag har en stark undran över vad det är som gör att vi den 18 maj 2010 har skyfall och bara 15 grader varmt? Eller ännu värre att jag i söndags fick plocka fram vinterstalljackan?? Håller vi på att förstöra vårt klimat kanske? Om två veckor brukar det sägas att sommaren börjar. Tycker inte ens vi haft någon vår.
Dock sa någon att det skulle bli fint till helgen. Härligt då jag ska slå ihjäl lördagen på grönt veckoslut. Där har jag inte varit sen jag var barn och jag kan redigt längta tills jag får hålla dom små raringkycklingarna och grisbebbarna.
Till kvällen blir det visning ala Jc, då ska jag hejjas och tjoa på Johan. :) Jag har fått äran att stå på "listan" hehe.. Tack J! :)
Idag väntar ett hårt träningspass för min dam och mig. Vi ska hoppa. Och jag är en aning nervös, var så längesen jag hoppade ju och det är fösta gången på Wella. Martin kommer vara med på backen så jag får väl lita på att han lotsar mig genom detta pass. :)
Wella har förövrigt gått och börjat få muskler. Tycker hon rundat på sig en del över ryggen och baken. Så Jenna och Ia ni som såg henne när hon kom, det är dags för er att komma ut och se om ni ser någon skillnad. :)
Nu är det dags för nästa etapp....

Lattemorsa... utan barn!

Publicerad 2010-05-17 15:25:57 i Allmänt,

Idag har jag levt på en macka, en shake och KAFFELATTE! Min underbara kollega uppmärksammade min förkärlek för kaffelatte förra veckan. Och gissa vad hon kom konkandes med till jobbet idag?! En kaffemaskin!!! (hon säljer såna) Vilket innebär att jag har en alldeles "egen" lattemaker på jobbet -Mycket lyxigt! ;) det är nästan så jag överväger att stanna över natten på jobbet, jag kanske rent av bo här.... fast bara kanske.
Jag kommer utan tvekan bli en förste lattemorsa när jag så småningom får barn. För att ursäkta mitt enorma intag av kaffe idag så gick jag faktiskt en promenad på lunchen. Ännu ett tecken på att jag skulle bli en lattemorsa.. väl? Känns som att dom går promenader med frölådan och dricker kaffelatte mkt. Eller har jag helt missuppfattat det? I vilket fall tycker jag det verkar rätt soft :)
Har också upptäckt till min förfäran att den finfina kalendern jag köpte i helgen börjar gälla först den 1 juli! Mindre bra då jag faktiskt behöver ha ordning på saker och ting innan. Hjärnan blandar ihop saker liksom. Så nu består kalendern av egengjorda lappar med viktiga datum och tider på, fram tills den 1 juli. Allt går att lösa liksom :) Måste bara ha för vana att läsa den varje kväll/morgon så man har koll på om det händer något. Hoppas jag kan komma ihåg det :)
Efter regn kommer solsken.. och det stämmer ju. Och jag har all anledning att vara glad över mitt liv. Men varför blir man aldrig nöjd? Jag är nog en person som ständigt vill ha förnyelse. Saker får inte bli tråkiga för då tröttnar jag snabbt. Tyvärr så är jag nog lite av en "allt eller inget person" I vissa fall är det skitbra, men i andra fall mindre bra.  Lagom är för mig är ett konstigt ord.
Just för tillfället vill jag göra något helt nytt med min "karriär" då jag är mindre nöjd med som det är nu. Jobb är visserligen alltid jobb och jag är glad över att ha ett. Men jag vill utvecklas. NU kommer dock ett problem, tänk om jag tröttnar? Då vore det slöseri med pengar och framförallt tid. Och hur i hela fridens namn ska jag kunna veta om jag kommer tröttna liksom?
YES! Jag är en fegpropp! :)

ärlighet.

Publicerad 2010-05-17 09:19:11 i Allmänt,

Förra helgen så blev jag av med min plånbok på palladium. Igår fick jag ett sms från en tjej som hade hittat den, den hade legat under sofforna på palladium. LYCKA! Och tänk att det finns så ärliga människor känner jag.
Det blir helt klart en dagen ros :)
Helgen har varit kanon. I lördags for vi till dom djupaset skogarna i småland tror jag. Ola hade inflyttningsfest i sitt fina lilla hus. Det bjöds på grillat och mutscho alkohååål. Så mkt så jag köpte två lamm. Japp det stämmer två fina, små, vita, lamm, av någon väldigt ovanlig ras.
Dagen igår avverkades i lugnets tecken. Vi åkte upp till frösvi för att se på när Isabelle hade avslutning på sitt ridläger. Det är ju så man smälter när man ser dom små hoppa runt på minihästarna ju. Sååå söta.
Måste passa på att tacka alla eller dom som orkade svara på inlägget om pms. Imorgon gäller det. Vi får väl se om jag lyckas får någon mirakelkur.
Dags att återgå.

Blir det en skitvecka månne? PMS

Publicerad 2010-05-12 11:35:17 i Allmänt,

Dagen igår slutade efter mkt om och men bra. Jag fick vara i stallet hela kvällen och då löser sig allt.
Tänkte ta upp ett ganska känsligt och för mig jobbigt ämne i dagens blogg. I hopp om att någon kanske har lite mer kött på benen angående ämnet.... PMS
Mkt går att skylla på PMS just nu men inte allt.  Jag har nu förtiden blivit mkt noga med att tala om när jag tycker saker och ting är fel eller om jag blir sårad över något. Varför ska jag vara andra till lags och vara tyst och beskedlig? Kan inte personer ta mig för den jag är så behöver dom liksom inte. Det är ju upp till var och än.
Trots det så har jag mkt kvar att lära. Bl.a. att inte känna skuldkänslor för att jag står upp för mig själv.
Tror det är en kontenta av att vissa människor  runt omkring mig har en tendens till att spela mkt på ens samvete, när man kommer till heta diskussioner. Det är lågt tycker jag, då det oftast inte har med saken att göra. Och jag tycker det är ganska uppenbart att det tyder på en stor osäkerhet, när man väljer att trycka ner istället för att bara köra en rak kommunikation. Samtidigt så vill jag vara alla till lags och det slår ofta tillbaka på mig själv. Då jag t.e.x inte kan vara på hundra ställen samtidigt även om jag försöker. Allt detta gör att jag blir stressad, mår dåligt, känner mig otillräcklig och när jag sen har PMS blir det hela ännu värre.
Jag har kommit fram till att jag lider av ganska svår pms, den påverkar nämligen mitt liv och gör så att jag två veckor i månaden mår redigt dåligt och blir "som förbytt" Jag trivs verkligen inte med den personen jag blir, för det är inte jag. Men när man är mitt uppe i "det" så är det väldigt svårt att skilja på vad som är pms och inte. D.v.s. vad jag har "rätt" att reagera på och inte. Eftrsom jag just i det tillfället känner att jag mår dåligt över det.
Tänk er själva, om ni sätts i en situation som gör er t.e.x. förbannad. Men att ni varje gång det händer måste ifrågasätta er om ni har rätt att bli förbannade eller om det är hormonerna som blir förbannade. När du just i det ögonblicket är precis vansinnig och det du känner då är ju faktiskt det du just för stunden känner och inget annat. Som ni kan förstå är det väldigt lätt att det kan bli fel då. Och oftast kommer man på det när det gått en tid och man lugnat ner sig, alternativt när man fått mens och återgått till normal hormonhalt i kroppen. Tänk er att ha detta i två veckor per månad. Allt du känner måste du, själv ifrågasätta dig, om det är du som person som känner  eller om det möjligtvis är hormonerna. Detta gör att man börjar tvivla en aning på sig själv.
Personligen blir jag  lite paranoid och ifrågasätter gärna personer i min närhet om dom tex älskar mig o.s.v. Fast att jag någonstans vet att dom gör det...
Pms är väldigt svårt att erkänna att man har. I alla fall för mig. För jag upplever att för minst lilla reaktion som jag ger.. så får man alltid frågan "har du pms?" detta gör att jag känner att  min rätt till mina känslor tas ifrån mig. För att alla mina känslor blir automatiskt pms i andras ögon om jag skulle råka bli vansinnig, ledsen o.s.v. Det är ju inte så att man blir lyckligare när man får en sån fråga liksom.
Anledningen till att jag just i denna stund funderar över min pms är att jag just i denna stund vet med mig att det är Pms-vecka. Men att jag också hamnat i en situation som gjort mig redigt besviken. Som vanligt så handlar det om att försöka komma åt mitt samvete. Men idag köper jag inte det snacket. Saken hör till den att jag vill att saker och ting bara ska skötas rätt. Tycker det är grymt tråkigt att så fort det blir tal om pengar så blir folk som förbytta. Jag unnar dom jag älskar mest det bästa, då spelar inga pengar i världen någon roll. Men när jag upptäcker att saker inte blivit rätt, omedvetet eller medvetet vet jag inte, och jag då försöker påvisa det och reaktionen blir att man försöker "tygla mig" genom att ge mig dåligt samvete och påstå saker som inte ens har med saken att göra. Ja då har jag banne mig rätt att blir både arg, ledsen och besviken med eller utan pms.
Dock vet jag som sagt att detta är något som jag lider av. Och jag ska snart  (förhoppningsvis) få bukt på det. Men jag tänkte som sagt fråga om någon mer känner igen sig, har erfarenhet av hjälpmedel o.s.v...??
//PMS-KOSSAN!

Skitdag!

Publicerad 2010-05-11 15:38:39 i Allmänt,

Idag lyser solen, det är riktigt härligt väder, fåglarna kvittrar men vad tusan gör det när man är på redigt dåligt humör?
Det jag känner för nu är att få åka till stallet, ta Wella och sen jobba igenom henne så svetten flödar på mig. Så jag får ur mig all aggro. Hon var så himla fin igår! Galoppen är helt underbar och det går att korta henne hur mkt som helst, hon gör skitfina byten och då ska tilläggas att hon inte är i kondition än. Hon är så fin lilla skruttan, fick tag på kiropraktorn idag så om tre veckor ska hon gås igenom. Hoppas och håller alla tummar jag har att det är något enkelt och lättbearbetat i ryggen på henne. Blir inte klok på det där. Ena dagen verkar hon ha jätteont för att nästa inte ens reagera och gå jättefint i ridningen.
MÅSTE skaffa mig en filofax.. hade alltid en jag skrev i förr om åren så man skulle ha lite koll. Och jag känner verkligen att hjärnan inte är med mig längre. Om det beror på att jag börjar bli gammal eller om jag fortfarande har lite sviter från utbrändheten vet jag inte. Men det händer allt mer ofta att jag inte kommer ihåg saker, jag glömmer vad jag pratat med människor om i jobbet och även i privatlivet. Det är skrämmande för det får mig att känna att jag inte har kontroll. Vilket jag inte riktigt vågar erkänna för mig själv eller någon annan (gör det dock nu). Då jag är fast besluten att köra på som vanligt och komma tillbaka till det jag en gång var "innan allt". Kanske borde jag ta tag i detta nu innan det barkar iväg igen. Men vart vänder man sig? Det är sjukt men jag kommer inte redigt ihåg hur jag gick till väga sist, den tiden är som i en dimma.

När är man redo!?

Publicerad 2010-05-11 09:01:37 i Allmänt,

Kan någon förklara för mig när man blir redo att skaffa barn? Jag är arg, frustrerad och ledsen. För jag anses inte vara redo, enligt någon annan!! 

Så mina frågor blir.

1. När anses man vara redo att skaffa barn? (av allmänheten)
2. Har någon rätt att ens yttra sig om det? Jag vet väl det bäst själv eller?
3. Finns det överhuvudtaget något rätt tillfälle? Det skapar man väl?

Just nu skulle jag i ren trots kunna skaffa barn, bara för att bevisa att jag kommer klara det galant. Sen om jag gör det imorgon eller om ett par år det återstår och se. Men visst fasen är jag mogen för det!!! 


Det här blir jag glad av :)

Publicerad 2010-05-10 16:32:40 i Allmänt,

Som ni vet hade vi lite födelsedagsfest hemma hos mig i lördgas, och detta var bl.a. vad vi sysselsatte oss med. Blir hur glad som helst av att titta på det. Massvis med kärlek till er mina brudar, Ni är för goa, vi är för goa och tillsammans kan vi utföra storhetsdåd.  ;) Länken är hämtat från Isons. 

Usel

Publicerad 2010-05-10 15:02:12 i Allmänt,

-DU är USEL Janni, U.S.E.L!!! Uppdateringarna lyser med sin frånvaro och jag kan ärligt säga att det är för att jag varit för lat för att uppdatera. En god vän till mig sa för lite sen att hon tänker på sin blogg flera gånger om dagen, vad hon ska skriva i den o.s.v. Så är inte fallet för mig. Jag är helt enkelt en usel bloggare. Dock så har jag konstigt nog en del besökare kvar. Ni är mig trogen ni. Tack :) 

Helgen har varit ledsam men också rolig. I fredags begravdes lilla mormor. Oj vad jag grät, trodde jag var klar över att hon gått bort för länge sen. Men det var som om ett och annat verkligen slog sig till rot nu och jag insåg plötsligt att hon nu är borta för evigt, även att hon i sinnet varit det i några år. Vilket gjort att jag redan förlikat mig med att hon är "död". Så var dock inte fallet...
I lördags var det födelsedags firande hemma hos mig. Jag bjöd på middag och efter det så blev det hålligång med bl.a. areobics!! Haha Ia har filmat och jag kan knappt berga mig tills jag får se det hela.
Vidare till sahara och palladium begav vi oss senare. Och som alltid (att jag aldrig lär mig) så blev jag en aning besviken.

Söndagen var sjukt jobbigt, den var precis som alla andra söndagar efter en utekväll. Jag mådde skit fram till klockan 12.30. Men sen så drog ison med mig ut till Wellness mässan. Dessvärre jag upptäckte jag i samband med detta att jag förlorat min plånbok. Japp, härligt med utekvällar som slutar så ju. Detta resulterade givetvis i ännu mer söndagsångest. Så idag har jag polisanmält, ringt försäkringsbolaget och transportstyrelsen och när jag ändå var i farten så slog jag en signal till mödravården. Urk, murk, purk, lurk vad jag hatar det alltås. MEN jag måste då min kära P-stav är en aning föråldrad. Tror helt ärligt att personen som svarade höll på att slå i backen når hon såg hur lång tid jag har gått med den. haha :) Dock har den ju ändå fungerat kanon. och när jag ändå var i farten så beslutade jag mig att gör min "rutin kontroll" D.v.s kolla så allt står rätt till med Fiffi. Även då tror jag att personen jag pratade med tyckte jag var lite mysko. vårt samtal löd;

  • Jag: Och så vill jag göra en liten koll också.
  • Personalen: Eh, okej? vadå för koll.
  • J: En såndär som man gör för att kolla så allt står rätt till liksom.
  • P: En gynikologisk hälsokontroll?
  • J: Ja, precis... med lite tester också.
  • P: Tester?
  • J: Ja.. Jag vill testa mig mot allt som går att få.
  • P: Misstänker du att du är smittad av något?
  • J: Njaaee.. det hoppas jag ju inte. Men det är skönt och vara på säkra sidan och se så fiffi mår bra (försökte skämta till det lite).
  • P: *tystnad..* Fiffi?
  • J: *jag sjönk genom jorden* hrm... min VAGINA! (fattar ni att jag tog det ordet i min mun???!!)
  • P: Eh jaha... jag bokar in en tid i samband med det andra.
  • J: Okej.. tack hej. (jag la på utan att få veta vilken tid jag skulle dit)



Så jag fick ringa upp igen och säga att det bröts.... Fy farao så himla pinsamt!! Är en aning nervös för detta besök som ni kanske märker. Jag fullkomligt hater´t!!!


Lyckad födelsedag!

Publicerad 2010-05-05 13:23:26 i Allmänt,

Sitter på jobbet, det är lagom segt ska jag erkänna. och jag tänker mest på att få åka hem och rida ;)
Ska prova mina fin fina shortchaps som jag fick av mitt hjärta igår. Fick även smycken- me love thomas sabo , en redigt fin jacka, mateus tallrikar från bohaget och lite annat smått och gott.
Familjen anlände runt sju tiden och vi avnjöt en kanongod middag som Martin lagat, vad skulle jag göra utan honom?
Vill åka utomlands.. och funderar starkt på att dra. Någon som ska med? Måste få lite sol på min bleka hy.
Just det, vill tacka alla mina vänner och fejsvänner.  Blev ganska chockad över att så många ville säga grattis faktiskt :) Väldigt trevligt och kul tycker jag. Känner mig laddad inför fredag då lite galej ska gå av stapeln. Hoppas på att alla kan sluta opp :)
Dags att återgå.

26 År... Vilket innebär P.R.E.S.E.N.T.E.R :)

Publicerad 2010-05-04 15:10:09 i Allmänt,

Alltså närmare 30 än 20 :S JAG börjar bli gammal! brr..
Dagen började bra med att Älsklingen väckte mig och jag fick stiga ut till ett dukat frukostbord som bestod av Tårta och te :) Yummie! Givetvis fick jag presenter också. Har världens bästa pojkvän helt klart! :D
Sen kom svärmor och svärfar på besök mitt i "frukosten" även dom hade med sig presenter.
Måste medge att jag blir väldigt bortskämd :) För dom som inte känner mig så ska jag berätta att jag fullkomligt älskar överraskningar och presenter!!
Kvällen kommer avnjutas hemma på landet med familjen som kommer på födelsedagsmiddag och förhoppningsvis får jag mer presenter ;)
Nu ska jag upp till andra kontoret och käka middag!

God Måndag

Publicerad 2010-05-03 10:47:44 i Allmänt,

Har inte vaknat än, helt slut efter helgens bravader. Är ju van när jag nu förtiden går och lägger mig runt 22.00 i vanliga fall ;)
Valborg gick av stapeln i fredags, men hade ingen ork eller lust att supa mig full. Så det blev stallet och en helkväll framför tvn istället. I lördags åkte jag in till stan och lagade tanden ännu en gång då lagningen hade släppt ÄNNU en gång -klåp! Men innan det fick jag upp min karl på hästryggen! Vi var ute och red i skogen samt red lite markarbete på banan. Och jisses vad stol jag blev. "Ränderna går aldrig ur" Som det heter och även att han ej suttit i sadeln på så pass många år som det faktiskt är, så syntes det att han vet precis vad han ska göra när han kommer upp på hästryggen. Detta resulterade i att han fick mersmak och satte sig upp i sadeln även i söndags och HOPPADE!!! :D
Bäst att hålla i hästen nu så att han inte tar den ifrån mig ;)
Lördagen spenderades i Gamleby på 40 års fest. Mkt trevligt var det! Men oj så trött jag var igår.  Heeeela dagen igår spenderades utomhus i det vackra vädret. Barnen och Pernilla var på besök och det reds, mockades, kördes vatten mm. Såg min första orm igår med. Wella blev precis tokig när den kom ringlandes över vägen. Så det är bäst att du håller koll på vart du sätter fötterna nu Ison ;)
Jag har sån beslutsångest över vad och i vilken ordning jag ska göra vissa grejer, men tror att efter denna helg så har det börjat klarna lite. Tror att framtidsplanerna är rätt utstakade nu. :) Jag har nog som sagt världens bästa pojkvän!
Imorgon fyller jag hela 26 år. vart tog tiden vägen? Först nu börjar jag känna mig lite stressad över vad jag ska göra och jag har börjat inse att jag börjar få ont om tid för att hinna göra det. Eller tid finns det väl, men det är jag som i vanlig ordning sätter press på mig själv hur jag vill att det ska vara, vilket innebär barn och kärriär färdigt innan jag är 30. Puh kan bli lite knivigt.
Dags att jobba på lite innan lurren, ska sluta lite tidigare idag. Då jag ska ta ett sista farväl av min lilla mormor. :( Sen ska jag sälja säng och handla så man har något att bjuda på imorgon :)
Tjing

Om

Min profilbild

Janky

En blogg som handlar om att vara en snart 29 årig (snart) tvåbarnsmor i den lilla staden Västervik. Mina reflektioner om att vara gravid och ha barn. Om att snart flytta till en gård, om att pussla ihop livet som mamma och även hitta ett sätt där jag är och får bara vara jag :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela