andradelenurjankys

En blogg som handlar om mig, mitt i mitt liv som snart tvåbarns mor, och en hel del åsikter och tankar. Och annat som kryddar min tillvaro :)

Som en gammal kärring!

Publicerad 2010-04-29 13:27:28 i Allmänt,

Tandläkarbesöket gick som förväntat, jag har ju sån grym skräck, blir ju livrädd så fort jag hör ordet tandläkare. Hursomhelst så diskuterades det att jag ska få titanskruvar i underkäken och implantat :( vilket i sin tur betyder bye bye pengar!!! Dessutom är jag i stort behov av glasögon och linser. Ser ju som en kratta!
Jag börjar helt enkelt bli gammal, tandlös och blind.. fy farao!

Beach 2010... Å tandvärk :(

Publicerad 2010-04-29 09:51:44 i Allmänt,

När jag skulle logga in på bloggen idag så såg jag ett blogginlägg som jag genast gick in och skådade. Det handlade om bästa beachkroppen 2010 och vilken kropp som anses snyggast att ha.
Alla vet vi att när det börjar närma sig sommar, dvs vi ska klä av oss kläderna och blotta våra kroppar för övriga allmänheten ;) Får dom flest lite halvt panik. Jag får det i alla fall. Känns inte bekvämt för fem öre!
Så min undran är nu.. vad är det vi eftersträvar? Och varför varför varför kan vi inte börja bli lite nöjda över hur vi är skapta? Jag vet det låter klyschigt.. men vem är det egentligen som sätter normerna för hur vi ska se ut? jag är precis lika "skadad" som alla andra vad det gäller detta. Och jag önskar jag kunde vara stark nog och säga att jag duger som jag är.
Snodde fyra bilder som jag tänkte lägga ut här för att se vad ni tycker är den perfekta kroppen för beach 2010.
Vilken anser ni är den snyggaste?
Nu ska jag bege mig till TANDLÄKAREN -min STORA skräck!
Klyvde nämligen en tand igår.... när jag tuggade på en läkerol. :(

ChaKlutt har blogg!!!

Publicerad 2010-04-28 16:12:45 i Allmänt,

Som av en händelse fick jag just reda på att en utav mina äldsta vänner har en blogg, som jag inte vetat om!
Och inte nog med det så har den lilla Prälan också direktlänkar till mig och min blogg!
Ett tips från cochen: besök Challes blogg! En mysig mammablogg helt enkelt.. me love!
fy fasen vad illa jag mår, är påväg att få min migrän.. tror jag :(
Måste kolla upp ögonen någon dag, det här funkar inte längre...
Var och handlade nya hudvårdsprodukter från biotherm förut. Och hittade en perfym som jag föll pladask för. LOLA hette den. Tips till födelsedagspresent Martin ;) samt så vill jag ha nya converse, vita, höga - Mamma ;) och en ny svart väska (påsmodell större) samt lite roliga berlocker till mitt Thomas sabo. -Brorsan ;) ta absolut inte detta som en hint det är bara lite önskningar ;)
Sen vet ni alla att högs upp står:
En bil
En transport
En solsemster
och en shoppingdag...
=)

Halva veckan

Publicerad 2010-04-28 11:23:14 i Allmänt,

Snart är halva veckan gången. Skönt att det går snabbt tycker jag!
Igårkväll spenderade jag största delen i stallet med Ac och min kärlekskranka marskattshäst. Hon är den första "pissmärren" rent utsagt som jag träffat på. Visst har jag träffat på ston i brunst men aldrig såhär. Hon är pervers, hon vill våldta mig och man kan knappt peta på henne förrän det står en fontän ut ur henne. I ridningen är hon istadig.. men någonstans tycker jag synd om henne. Så igår åkte jag och köpte dyra preparat för brunstiga pms ston. HOPPAS det hjälper, säger jag bara! =S Martin tyckte att jag kunde ta mig en slurk av det också ;)
Efter jobbet idag ska jag tömma det sista ur mitt gamla förråd på stationsgatan, hann ju inte det innan helgen eftersom jag själv åkte bort. Men snäll som jag är så fixades det så att min familj slog knut på sig själva och tömde lägenheten så  den nya hyresgästen flytta in en vecka tidigare, för att hon inte hade möjlighet att flytta in i helgen.
Tycker det bara är så grymt tråkigt när man gör såna saker, för någon man inte ens känner. För att sen inte ens få ett tack och nu ännu värre sura miner tillbaka när man ber om ersättning för den veckan jag faktiskt betalat i hyra. Men som nu brinner inne nu p.g.a att man bara ville vara snäll. Då man inte anser att jag har någon rätt att kräva den. Det hör väl till rent folkvett eller? Varför ska jag stå och betala närmare 800 spänn för någon jag inte ens känner, som jag dels vatt schysst och underlättat för, så personen kunnat flyttat in snabbare än sagt. Jag kunde lika gärna skitigt i det, inte behövt att stressa med min egen flytt och ha tillgång till lägenheten till det datumet jag själv skulle vara utflyttad.
Allt slutade igår med att jag, för att det inte ska bli någon grej av det hela erbjöd mig att vi skulle dela på det hela efter att jag fått höra bakvägen att det blivit sura miner efter att jag bett om hyran. Vilket mottogs positivt från den andra parten.. Dock känner jag att det egentligen inte känns rätt. Men vad gör man inte för husfriden liksom.
Tycker överlag att sånt här beteende är jäkligt dåligt ur alla aspekter, när personer runt omkring än tar saker och ting för givet, inte betalar för sig.. o.s.v. Sista dagarna har detta varit ett hett diskussionsämne hos Fam. Kling/Eilersen.  Och alla är vi rörande överens om att vi ogillar det stark. Detta har i sin tur lett till att jag och Martin börjat diskutera gemensamt mat/sparkonto. För att vi i vårt förhållande inte ska behöva känna att den andra någonsin betalar mer eller mindre.  Det som blir över av mat pengarna, sparas till en gemensam kassa som ska gå till gemensamma saker/resor mm. Måste erkänna att med en Karl som Martin vid min sida börjar jag (äntligen) få upp ögonen för hur man gör för att spara pengar istället för att bränna dom som jag annars är en expert på att göra. "Hej shopping liksom"
Därför så ger jag mig själv härmed ett köpstopp. Med undantag för ny hudvård då allt är så gott som slut. Och hudvården är enligt mig viktigare än sminket och kläderna. Med en fresch hy kommer du långt eftersom det första du ser hos en människa är ansiktet.
HJÄLP Magen hungrar efter föda! Alltid jobbigt med omställning ju, första tre dagarna är värst men vad gör man inte som sagt. Just precis... Janky går på diet... igen ;) Heja jojjobantare! Och jag säger som jag sagt innan ännu en gång. Den här gången ska jag inte gör misstaget att ge upp när jag väl är nere där jag ska vara, den här gången ska jag köra hela vägen ut. Det handlar ju om att ändra levnadssätt. Just därför kasserar jag nu mitt gymkort! Låter det dumt..? Det är det.. men vad fasen ska jag ha det för? Jag går ju bara dit i perioder, ska köpa mig en pilatesboll och gå ut och gå samt rida. Har inte tid med träning på gymet nu när jag skaffat häst och så är det!
Nu ska jag gå och köpa hudvård och ääääättttaaaaa!

Sälen bilder...

Publicerad 2010-04-26 14:09:15 i Allmänt,

Eftersom min dator inte vill som jag vill så lånar jag helt enkelt lite bilder från min kära vän Isons blogg


Det som står här över stämmer inte... men lyckades inte få bort det. :)

Tillbaka i verkligheten.

Publicerad 2010-04-26 12:27:29 i Allmänt,

När vi kom hem igår, möttes vi av en avlastningszon. Som jag nämde innan så har min familj tömt min lägenhet.... och ställt in allt i stugan på landet där vi numera bor. Jättesnällt att dom som sagt hjälpte till, men hatar att inte ha en aning om vart och i vilka påsar och kartonger som mina grejer är i. Just därför ska Martin och jag ikväll röja upp allt för att både jag och han... främst han ska få sinnesro ;)
Lilla babuschkan även kallad Waleska, var "glad" över att se mig igår hon formligen skrek av lycka när jag pussade henne på mulen haha, konstig  märr det där. Någon som inte var lika glad var lilla björnta :( han hade intagit ryggläge och såg ganska uppsväld och konstig ut. Dock levde han fortfarande så jag hade inte mage att spola ner han i toan. Sjukt att han ska gå och dö nu liksom.. Fast han kanske kände att jag börjar komma på fötter igen så att hans tid på jorden är liksom fullbordad på någe vis. Lilla Björn, fasen han har varit min vapendragare länge nu, är faktiskt lite ledsen över att han ska lämna mig för dom öppna haven i himlen redan. När alla andra hade pojkvänner och djur att slå ihjäl sin tid med så hade jag Björn -min vackra, dresserade GULDFISK! Han var allt man kunde önska sig, en redig vän, partyhöjare mm.
Har haft en Kanonhelg i övrigt, sjukt bra väder och bra backar under förmiddagen. För sedan blev dom uppkörda. Martin och jag har fått tid att bara njuta av varandra utan häst, hund och en massa andra måsten, såsom jobb. Varit lite mkt sista tiden och det har verkligen smittat av sig på oss. Man blir inte lika tolerant, ömsint och kärleksfull när det är mkt annat som tar ens energi.
nu lunch

Underbara morgon.

Publicerad 2010-04-23 07:55:08 i Allmänt,

Har precis käkat frukost, den stod på bordet när vi kom upp. Underbara älsklingen! :) Solen skiner och det är klarblå himmel, fy fasen vilken dag det här kommer bli. Resan upp igår gick kanon, mkt berodde nog på det tre filmerna jag och ison avverkade i baksätet. Måste nog nämna min familj i detta läge också. Medans jag är och rumlar runt i sälen över helgen så har min mamma, pappa och bror aggerat flyttjänst hemma i viken, så himla snälla ju! Tack, ni är bäst! nehepp nu är det dags för lite kläder på kroppen och borstning av gaddarna. Sen ut i BACKEN!!!!!

MORR

Publicerad 2010-04-21 08:28:09 i Allmänt,

Fy fasen vilken helvetesmorgon jag haft... Pms-kossan i mig vaknade till liv vid 06.45, av att min just då "kära" sambo befallde mig att gå upp. Med en djup suck och ett rejält bett i tungan (för att inte skrika det mest fasanfulla oangelägenheter) kravlade jag mig ur sängen. Och till min stora förvåning så märker jag att det SNÖAR ute????!!!!! Världen kunde lika gärna rasat samman känner jag. DET SNÖAR LIKSOM! OCH DET ÄR DEN 21:de APRIL!
Detta gjorde att jag förvandlades till ett argsint vilddjur och gick morrande genom hela stugan bort till min "garderob" (ett rum med alla min kläder)
Efter att fixat och donat lite med mig själv så hamnade slutligen jag vid frukostbordet. Där det utbröt en diskussion om någon som egentligen inte rörde oss, men det hela slutade med att jag inte kunde hålla tillbaka pms-koss-vilddjuret inom mig utan gick till attack. För att sen anta en femårings jag-vägrar-svara- på-tilltals attityd i stort sett hela vägen till jobbet i bilen.
Nu är jag på arbetet... Det finns fortfarande ingen lampa i mitt rum så jag sitter i mörkret, ute SNÖAR det fortfarande och jag funderar stark på att "ta livet av mig". Imorgon far vi till SÄLEN!!! Där verkar det iaf vara sol. Härligt! Ja jag vet att det är snö där med... men det är sol och det gör det hela så mkt bättre, dessutom ska vi åka skidor och det är KUL! Resan upp kommer bli soft, har redan packat ner en massa filmer som jag, Ison och någon utav dom stackars killarna ska sitta i baksätet och glo på. Det är dock mest kärleksfilmer, därav "någon utav dom STACKARS killarna" annars tror jag att vi kommer ha det ganska mysigt där bak i bilen. :)
Det komiska av allt är att halva Västervik ska åka upp till Sälen just denna helg. Hela viks hockeylag, en skolklass från gymnasiet och även några som Martin kände. Som sagt vi ses på after skin hörrni :) dags att få något vettigt gjort på denna menlösa dag.
bye bye

stress

Publicerad 2010-04-20 09:41:47 i Allmänt,

Viss stress mår jag bara bra av. Som tex när jag jobbar och vi har lite tidspress men det dock är under kontroll. Nu har jag bara jobbig stress som hänger över mig. Jag är stressad över mitt kontor/arbetsplats. Det är ingen ordning och struktur på saker och ting. Vi har ett jobb som ska vara klart om tre veckor och varken jag eller den andra säljaren har kommit igång. Jag är stressad över hur i hela fridens namn jag ska hinna flytta ur min lägenhet tills förste maj, hon som ska ta den ringde dessutom och frågade om det fanns möjlighet om jag kunde flytta ut tidigare. Och dumsnäll som jag är så blir mitt svar "jaaamen självklart det kan vi nog ordna" fast jag vet att jag redan är stressad över det. Martin blir skitirriterad när jag inte kan säga ifrån.
Och mitt upp i allt ska vi nu åka till sälen, det har jag iofs vetat ganska länge men som sagt allt runt omkring gör att man blir stressad av det med. Det ska hinnas handlas, måste ringa Erika och hämta skidorna, Martin åker stan runt för att försöka fixa takräcke till bilen. I morse sa han att han skulle åka och KÖPA ett!!! -Nej tack du, kommer inte på tal blev mitt svar. Samt så ska bilen städas så vi åker frescht. Och på detta ska jag under dessa dagar tisdag & Onsdag ha insläpp av hästar samt instruera Bästa Bea som ska vara min hästvakt under tiden jag är borta. Dessutom jobbar jag under dessa dagar 08.00 -17.00. Hemma ca 17.30 (om jag inte ska handla eller göra något annat inne i stan) laga mat, käka, stallet 19.00 insläpp, rida häst. Förhoppningsvis från stallet 20.30... och då ska jag förväntas städa bil, flytta ur lägenhet, samt packa upp allt i stugan, packa inför sälen.... wwwaaaaaaaaaaaa!!!!! Och det jag blir mest stressad över är människor som inte förstår varför man är stressad.
Haha Hej och välkommen till min klagoblogg idag!
Missförstå mig rätt, jag tycker det ska blir kul att åka iväg över helgen. Men det är lite mkt nu. Önskar mig en och en halv vecka fram i tiden. Då fyller jag år :)
På önskelistan står:
En bil
En hästtransport
En iphone
En solsemester
En heldags shopping med obegränsat med pengar
Tror det var allt... ;)
Lycka till med att få den önskelistan att slå in...
Bye

Strålande humör, strålande väder, strålande framtidsplaner.

Publicerad 2010-04-15 11:31:05 i Allmänt,

Solen skiner, fåglarna kvittar  och jag sitter inomhus!! men vad gör väl det? Känner att jag är på ganska bra humör idag. Har kommit fram till att jag är ganska nöjd med mitt liv just nu faktiskt. Jag har allt jag behöver för att vara lycklig liksom. Och jag måste säga att det är en väldigt skön känsla.
På tal om sol och att det börjar bli varmare ute. Jag har en fråga som jag funderade på i bilen påväg till jobbet idag. Martin sa nämligen att han börjar få ont i halsen och att han kände hur det började igår när han stod ute i kylan.
Min fråga är nu.. för alla säger olika. Är en förkylning en kontenta av att man har varit för tunt klädd och frusit eller beror det på något annat? Jag har alltid hört att "klä på dig ordentligt, annars blir du förkyld" under min uppväxt. Men stämmer verkligen det? Någon sjuksköterska/läkare som kan ge mig ett svar.

Jobbijobb..

Publicerad 2010-04-15 09:32:16 i Allmänt,

Börjar få struktur på grejerna nu. Så idag hoppas jag att det ramlar in lite pengar :)
Red igår igen, fasen hon är fin alltså :) masserade henne efter då jag fortfarande upplever att hon ömmar efter ridningen. Blir det inte bättre tar jag ut kiropraktorn.
Måste återgå..

Bilder..

Publicerad 2010-04-14 10:54:45 i Allmänt,

Här kommer lite bilder på lokalen som jag sitter i just nu samt på min lilla kicka. :)

Bättre sent än aldrig.

Publicerad 2010-04-14 10:16:39 i Allmänt,

Ska försöka undvika att detta blir till en ful ovana, men har inte haft tillgång till dator ordentligt på sista tiden vilket resulterat i mitt ickebloggande.
Mkt har hänt sen sist, vi åkte ju ner till Skåne i lördags för att kolla på hästen jag nämnt här innan. Det var i ärlighetens namn ingen vacker syns som mötte oss. Men ägaren proppsade på att jag skulle rida och att hon även skulle få visa hästen under ryttare för mig. Jag är idag tacksam över att hon var så bestämt angående det. För visst blev det en helt annan häst under ryttare och känslan jag fick när jag slutligen satt upp, var fantastisk. Så det hela slutade med att hon följde med hem på prov i 2 månader så att jag får chansen att känna lite mer på henne innan jag bestämmer mig.
Iförrgår hade vi vår första rediga kvalitetstid jag och Waleska som min fina kicka heter. Och efter ett par timmars trimning såg hon faktisk ganska rekordelig ut. Igår kom även hovslagaren,  så nu är hon klar för att jag ska kunna börja sätta igång henne.
Ia kom och gjorde mig sällis på första premiärturen igår. Det gick bra men tror hon var en aning öm i ryggen fortfarande.. bästa att vara aktsam med det.
Det händer som sagt mkt i mitt liv just nu.
Mitt upp i allt har jag ju som sagt bytt jobb och börjat på att flytta, just förnärvarande sitter jag i en näst intill tom lägenhet i häggbladska huset. Dom har inte hunnit flytta in ordentligt än och mina kollegor är kvar på gamla stället. Skapligt välkomnande kan man tycka. Men rätt skönt i början att i lugn och ro få jobba in sig i projekten. Dock lite frustrerande då saker och ting inte är installerat och fungerar. Jaja blir nog bättre imorgon. *Hoppas*
Lägenhetsflytten måste ske i helgen, fattar inte hur jag ska hinna allt?? Dock har jag inte hört något från hyresvärden än. Måste ringa henne  *påminnelse*
På ett sätt hoppas jag på att det blir lite framskjutet fram i nästa månad. Nästa helg åker vi dessutom till sälen... Snälla gode gud ge mig tid :)
Påtal om Gud så åkte min lilla mormor upp till honom i förrgår. Och visst är det ledsamt men samtidigt så får hon äntligen lugn och ro och förhoppningsvis funkar hennes hjärna som den ska igen.  I tre år har sakta tyna bort.. usch hemska sjukdom!
Dagen idag kommer gå till att jobba, hämta min tv och köra ut den till landet, stallet och kvalitetstid med mitt hjärta. Känns som om vi inte haft så mkt av sånt senaste tiden.
Dags att återgå.
Kram

Kirrat och klart.

Publicerad 2010-04-09 14:37:13 i Allmänt,

Nu blir det snabbloggning för min del, har precis pratat med hästens ägare. saker var inte redigt som förväntat vad som gällde hästen. Men vi har kommit fram till att jag ska ha henne i två månader, uppstår problem går hon tillbaka dirr. Dock tror jag att det här är hästen för mig.

Något jättetråkigt håller på och hända mitt i allt det roliga. Och jag vet inte hur jag ska förhålla mig till det... hur förhåller man sig till döden? :( Och någon som för mig är död för längesen men som nu verkligen är påväg till andra sidan.

Måste ila nu, mat, spån, foder, fixa boxen det sista för imorgon kommer det stå en häst där :)

Inget blogg från mig imorgon alltså.

Trevlig helg!

Överraskning!

Publicerad 2010-04-09 09:31:01 i Allmänt,

Igår gick så gott som hela dagen åt att rensa ur förådet på kläder och grejer. Kom en bit påväg men är ej klar än, det är helt sjukt så mkt grejer man samlar på sig med tiden.
Sen kom även Karin och lilla Nikki förbi och hälsade på. Lilla sötpajen då... blir ju helt lyriskt när jag får hålla så små barn i min famn. Om jag får barn någon gång så ska jag beställa en sån som Nikki, som  aldrig tjuter och är världens snällaste. Går det? ;)

Under dagen igår ringde också Martin och talade om att hans mormor hade bjudit oss på mat så jag var tvungen att vara klar strax efter fem. Trevligt då jag aldrig träffat hans mormor ju.
Sagt och gjort.. vid 16.15 hoppade jag in i duschen för lite fix. Jag hann och sminka mig, stryka kläder medans Martin tog hur lång tid på sig som helst. Tillslut så blev jag lite frustrerad när han hela tiden sinkade genom att bl.a. titta ut genom fönstret för att glo på arbetarna som vara utanför. Det hela slutade med att jag gick ner i tvättstugan för att fixa det sista med tvätten.
Och när jag står där nere och styr som bäst hör jag en mysko röst "haaaalllååå halllååå" Min första tanke var ju att nu kommer det nått psyko och ska ha ihjäl mig här nere. Poängtera att jag tycker det är lite otäckt att vara i tvättstugan, nere i källaren själv.
Men när Millis och även Jessi sticker fram huvudet bakom dörren, blev ju min första reaktion att jag inte behövde bli rädd så jag sa något i stil med "jaaaha var det bara du..." och fortsatte med tvätten. Det var först efter en stund som jag kopplade... Vad gjorde dom i min tvättstuga liksom? haha...
Millis förklarade att jag skulle följa med dom. Varpå jag sa att  jag inte kunde det, jag ska ju till Martins mormor och käka middag. (poängtera att hon bor på Rosa villa (älderboende) )
Martin hade alltså lurat mig med efter att Millis hade ringt och bett honom att se till att jag skulle vara hemma vid fem.
Vi drog vidare ut till Gränsö där det var uppdukat middag och vin :) Samt så väntade flera ur personalen. Det blev en hellyckad kväll, med god mat, ett par flaskor vin, jacuzzibad och bastubad. Tack alla för en super kväll, ni är helt klart dom bästa kollegorna man kan önska sig! Kommer sakna er!

För er som undrar varför jag är hemma och inte är och hämtar häst. Så undrar jag det med. Människan som äger hästen skulle höra av sig igår. Men jag har inte hört ett pip... Hoppas på att få göra det idag, så vi kan åka imorgon. Annars kommer jag förmodligen falla ihop en hög och tjuta av besvikelse.

Idag är det fredag, ska ägna dagen åt att fortsätta rensa så att mina älskade vänner äntligen får ta djupdykningen bland mina kläder.

på återseende.

//J

Bye bye Gränsö...

Publicerad 2010-04-08 07:10:58 i Allmänt,

Inget bloggande igår, jag vet. Det måste bli skärpning..
Sitter helt pigg i soffan, Martin sover fortfarande. Men jag har vänt och vridigt på mig sen 05.30. Tror allt att det är någon som börjar bli lite nervös inför helgen ;) Lite töntigt kanske. Men jag blir som ett barn, när något spännande ska hända. Vilket då b.la. brukar resultera i att jag inte kan sova. Var och hämtade trailern igårkväll. Nu är det nära nära tills jag kanske står med häst igen!!!! Så underbart! Hoppas och håller alla tår och tummar jag har på att allt stämmer så lilla rööötotten följer med hem! :)

Igår blev det som i filmen för mig, jag stegade ut ur Gränsös portar med min kartong. Precis så som dom gör i filmerna. Jag slutade alltså mitt jobb på Gränsö och visst kom det tårar när jag packade ihop mina grejer. Gud vad jag kommer sakna mina kollegor! Millis, Jessi, Lina, Emma, Tessa, Lotta, Cilla, Carina, Rasha, Hasse och Uffe -Jäklar vad tomt det kommer bli utan er. Men som sagt, man vet aldrig. Kanske återvänder jag en dag. :) Efter lite sentementalsnack och fika drog jag vidare ut till landet och mitt blivande hem fram till sommaren. Pappa kom också ut för att hjälpa oss med vattnet som inte funkar redigt som det ska. Men går allt enligt planerna så finns det vatten tills i helgen.

Dagen idag kommer gå till att fixa det sista i stallet. D.v.s köpa spån och foder. Samt gå igenom mitt föråd inför kommande flytt. Jag ska alltså ännu en gång gå igenom mina kläder och SLÄNGA! Jag har nämligen fått stränga order att endast ta med mig det som jag har behov av och använder. Allt annat i kläd -och pinalväg SKA slängas! Återkommer med resultat längre fram idag..

Nu är det dags för frulle.
Kram

Bye bye Stationroad..

Publicerad 2010-04-06 12:13:33 i Allmänt,

Min finfina lägenhet är ute på marknaden igen.. I endast ett halvår har den varit mitt krypin och jag har trivts mkt bra.  Men med utvckling följer också ordspråket "ut med det gamla och in med det nya" För hur härlig min lägenhet än är så måste jag erkänna att vi bor rätt trångt just nu, det har visserligen gått super hittills. Men vi skulle ha det bättre om det fanns mer plats. Och i väntan på att den andra lägenheten ska bli färdigrenoverad så har vi nu beslutat att vi packar vi ihop mina grejer ännu en gång och flyttar ut  till en stuga på landet = Mer plats, billigare och ur många aspekter smidigare.
Men som sagt det är med sorg i hjärtat jag lämnar stationroad.
För er som är i behov av en toppfresch lägenhet, med stora fönster och havsutsikt. Så är ni välkomna att kontakta mig. Inflyttning kan ordnas snarast möjligt!

Känner mig lite depp idag, av förklarliga själ antar jag. Idag är en såndär dag då inget känns skoj, det är grått och trist ute. urk...
Ne fy nu är det för mkt negativitet här...
Återkommer när jag är på bättre humör.

Hej! Jag lever...

Publicerad 2010-04-06 10:14:33 i Allmänt,

Så tro inget annat, det är bara det att jag inte haft tid till att blogga så mkt över helgen.
Påskhelgen 2010 har gått av stapeln och den har varit okej. Mkt trevlig kväll i lördags, dessvärre slutade den överraskande snabbt. Efter ett (enligt mig) moget övervägande så gick jag hem p.g.a. för mkt alkoholintag =S Är redigt besviken på mig själv såhär i efterhand men hellre att gå hem i sånt läge istället för att rumla runt ute ju. Söndagen spenderades ute på landet med Fam. Kling.
jag och isabell spenderade dagen i stallet, vi åkte bl.a. vagn efter lilla kalle. Gårdagen kunde inte bli annat än seg, då vädret var kasst. Mockade ur boxen, så den skulle vara klar inför nästa helg, samt vårstädade hundhuset. Så mkt mer blev inte gjort. Som sagt var hur seg som helst.

Sista dagen på jobbet idag då :( Känns vemodigt.. men kul att få börja på det nya på torsdag. Tror en och annan tår kommer fällas idag =S

Dags för sista 10.00 fikat....


Påsk ala afton

Publicerad 2010-04-03 11:21:21 i Allmänt,

vi ska alldeles strax ge oss ut på påskpromenad, min lilla skatt mår som han förtjänar idag. :) sen en sväng förbi lager157 och sen vidare ut för påskmiddag med släkten hos mor och far.

Just därför blir det ett kort inlägg idag.. Hoppas kunna skriva något lite senare. Innan min partyafton tar fart.

Glad Påsk!

Hua vilken pers...

Publicerad 2010-04-02 18:02:05 i Allmänt,

Är precis hemkommen efter dagens pers.. som ni vet så skjutsade jag ett gäng grabbar i förmiddag. Vilket då givetvis infattade hämtning nu i eftermiddags. :)

Har haft en superdag idag, åket en sväng ut till lager157 men hittade inget. Förutom en massa snygga killkläder. Grabbar åk dit! Finns hur mkt snyggt som helst där ute till er. Sen drog jag ut till Hummel för att röja... just precis, bland hästgrejerna. Har varit ute klippt hela dagen idag, härliga vårväder. Sen ringde mobilen, gissa vem? En himla lurig kille, vi kan också titulera honom som min pojkvän :) Bara att sätta sig i bilen och köra till... slagfältet ;) Vilken syn det var att skåda ca 40 män, den ena lite lurvigare än den andra. Några var leriga, några hade spräckt byxorna o.s.v... när dom kom gåendes utifrån skogen. Efter mkt om och med lyckades jag få in dom i bilen, lite var stans... haha. Förstår inte att det ska vara såå roligt att åka i bagagen liksom ;) resten av resan kan vi nämna någon annan gång. Jag fick mig i alla fall ett gott skratt. Nu sitter dom hela hiet och käkar plankstek på räken, skulle typ kunna döda för en sån just nu.
Kvällen vet jag inte hur jag ska spendera, jag känner mig trött. Men det skulle vara trevligt att hitta på något samtidigt ju. Verkar som jag kan räkna bort min andra hälft idag i varje fall. ;) hehe...

dags för powernap.

Älskade Karlar...

Publicerad 2010-04-02 10:15:33 i Allmänt,

Vad vore livet utan er? Tomt, tyst och tråkigt tror jag :) Min karl ringde nyss och sa att han och hans karlkompisar inte kunde komma igenom isen med båten... Måste jag säga "vad var det jag sa?"
Det är frisbeegolfen idag, d.v.s ett gäng grabbar åker ut och spelar frisbee och (kanske) och dricker alkohol ;) varje år tar man en utav karlarnas båt och givetvis skulle det göras även i år. Även att det låg ett tjockt istäcke på vattnet. varför bryta en tradition liksom? ;)
Tyvärr funkade ju inte detta...Givetvis! (vi kvinnor räknade ut det från början) så nu ska jag skjutsa alla små gossar i bil istället. Visst är dom söta? Poängtera dessutom att karlarna i detta fall är just karlar och inga pojkspolingar med mindre vett. vad kan vi kvinnor dra för slutsatser av detta typexempel? 
Jo, att män som har en tradition tillsammans måste göra den in i minsta detalj varje år annars blir det kaos för dom. Även att det vore helt självklart att man inte kan åka på sjön än p.g.a den kalla vintern än, så ska det gå bara för att det alltid gör det. :) Tycker som sagt att dom är redigt söta! Skrattade faktiskt lite förut när martin ringde och frågade om jag kunde skjutsa dom, för (jag citerar) "Det går inte"
Älskade Karlar! Puss på er!

Skärtorsdagen...

Publicerad 2010-04-01 23:45:28 i Allmänt,

Börjar lida mot sitt slut. Och har haft en superkväll med årets första grillning hemma hos Ison och Pellet. Det är något visst med den första grillade köttbiten för året, den liksom smälter i munnen.. mm redigt yummie var det. :) Erkänn att ni blir lite sugna i varje fall ;)

Idag for alla "kärringar" till blåkulla, kommer ihåg när man klädde ut sig ocg tiggde godis.. Undra vad folk skulle säga om man gjorde sånt nu i vuxen ålder haha Se hur reaktionen skulle bli liksom. Tycker det skulle vara rätt kul. ;)

Nehepp känner att jag har lite torka, ville bara lämna ett sista inlägg innan bingen. Imorgon väntar nya äventyr. På listan att göra inför morgondaegn står -RENSA OCH PLOCKA IORDNING ALLA HÄSTGREJER!
Ser faktiskt fram emot det :)

Godnatt mina vänner!

April April...

Publicerad 2010-04-01 13:18:36 i Allmänt,

Jag har totalt glömt bort att det är första April idag! Fasen också.. jag som ville luras ju. ;)
Hur skönt väder är det inte ute då? Var ute och gick en sväng på Gränsö förut. Vackra fina Gränsö, kommer sakna stället och mina kollegor något fruktansvärt. Men vem vet en dag kanske jag kommer tillbaka ;) Måste ju pröva mina vingar lite också.
Så alla påskladdade.. Vad händer till påsk? Själv ska man spendera påskaftonen på Sahara, kom dit ni med! Men köp Biljett först... hos bland annat Ison





Nu är det dags att jobba undan allt inför påsken, så jag kan sluta lite tidigare och hinna se lilla Isabelle och Melker som ska gå påskparaden.

GLAD PÅSK!

Händerna ljuger aldrig..

Publicerad 2010-04-01 12:25:17 i Allmänt,

För en tid sen mötte jag en väldigt klok kvinna, en kvinna som jag visade min händer för. Hon kan nämligen "spå i händer" Jag har väl alltid trott på att det finns något utanför vårat begrepp något som en del människor har lättare att greppa. Men samtidigt ska jag erkänna att  jag också kan vara skeptisk över om det funkar.
Hursomhelst så lät jag denna kvinna som sagt läsa mina händer. Vi var ett gäng tjejer, en aning berusade som hade lite personalkväll på jobbet. Dock var inte kvinnan ifråga detta.
Det hon kunde se i mina händer var att jag skulle vara med om ett uppbrott, att jag var tvungen att sköta min hälsa och att ödet låg mina händer. Några veckor efter detta så tog det slut med min dåvarande sambo/pojvän. Och min hälsa var allt annat än bra. Detta var en ganska kaotisk tid i mitt liv ur alla aspekter.
När allt kändes som värst så lät jag återigen kvinnan läsa i mina händer. Och det hon berättade för mig då har stämt in i punkt och pricka. Saken hör till den att spå i händer är en färskvara eftersom livet ständigt förändras och så också händerna, så man kan läsa ca 3-6 månader fram i tiden.

Hon berättade för mig att jag skulle träffa någon ganska snart, vilket för mig var helt obegripligt då. Att jag skulle ha ett  långt tryggt och kärleksfullt förhållande, få familj. Men att jag var tvungen att lämna allt gammalt bakom mig. Med det menade hon att jag inte fick dömma nästkommande för andras misstag.  Att jag skulle knyta an till ett barn som dock inte var mitt eget. Att jag aldrig skulle behöva oroa mig för jobb, för det skulle alltid lösa sig för mig. Att pengar inte skulle vara ett problem för mig, dock inte i överflöd men att jag skulle ha det medelmåttigt ställt. Och att jag var tvungen att se över min hälsa, den var hon fortfarande väldigt oroad över, och att jag var tvungen att ta tag i och "rensa upp" som hon uttryckte det. Att jag skulle börja sortera vilka som var viktiga att ha i mitt liv. Hon berättade också för mig hur jag var som person. Och ALLT stämde in i minsta detalj! Då ska också poängteras att vi aldrig pratat eller jag har berättat att något för henne om mig själv. Slutligen sa hon att jag har ödet i mina händer...

Så här står jag idag...
Jag har träffat Martin, vi har ett lugnt, tryckt, harmoniskt och kärleksfullt förhållande. Jag hoppas det varar livet ut.  Jag har lämnat det som var, för jag vet att han aldrig någosin skulle göra mig illa. Det är jag säker på! Vad beträffar barnet, så har Martin en syster som har en underbar dotter som heter Isabelle. Och vi har funnit varandra, någonstans känner jag igen mig själv i den lilla damen.
Som alla vet så bröt jag foten på nyårsnatten, bra start på nya året ;) Vad jag inte visste då var att det skulle medföra så mkt mer komplikationer både fysiskt och psykiskt för mig. Det var det som slutligen gjorde att jag kollapsade totalt, mentalt. Bägaren rann över... Jag kunde inte längre fly från allt jobbigt som varit innan, för nu stoppade foten mig. Jag kunde alltså inte begrava mig i aktiviteter med mina vänner, vara ute på krogen varje helg... vilket gjorde att allt kom ifatt mig. Samtidigt som jag hade ett jobb som krävde prestation ut i det yttersta. Du säljer dig själv till tusen. Och mår man inte bra är det i slutänden inte så himla lätt att prestera samtidigt som jag själv hade och har fortfarande, grymma krav på mig själv och som jag då kände att jag inte hade någon som helst kontroll över längre. 
Detta slog tillslut, ganska hårt tillbaka på mig. Såhär i efterhand så tror jag, att hade jag  lyssnat lite mer på mig själv och i detta fall kvinnan som faktiskt varnade mig, så hade det antagligen inte resluterade i en den sjukskrivning för psykiskt utmattning (utbrändhet) som blev till följd av detta. Men det är lätt att vara efterklok. När jag kom tillbaka till mitt arbete efter sjukskrivningen, så blev jag uppsagd p.g.a arbetsbrist. Men en vecka senare hade jag återigen ett nytt heltidsjobb och återigen så hade Kvinnan rätt. Jag förstår såhär i efterhand att hon var oroad över min hälsa. Hon såg ju det jag inte såg...

Så kommer vi nu till dagsläget, jag har bett om en ny tid för att få lite mer vägledning. För glöm inte att händerna ljuger aldrig...

Om

Min profilbild

Janky

En blogg som handlar om att vara en snart 29 årig (snart) tvåbarnsmor i den lilla staden Västervik. Mina reflektioner om att vara gravid och ha barn. Om att snart flytta till en gård, om att pussla ihop livet som mamma och även hitta ett sätt där jag är och får bara vara jag :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela