andradelenurjankys

En blogg som handlar om mig, mitt i mitt liv som snart tvåbarns mor, och en hel del åsikter och tankar. Och annat som kryddar min tillvaro :)

Planering SEMESTER!

Publicerad 2010-06-30 10:49:26 i Allmänt,

Juli närmar sig med stormsteg och för första gången har jag en plan över semestern. Kanske för att jag för första gången på väldigt många år ska ha en längre sammanhållande semester.

Går på semester nu på fredag och i helgen vankas det 30 års fest. Sen kommer det ena avslösa det andra fram till Augusti.

  • Nästa torsdag åker jag och Martin med husbilen ner till Falsterbo och Falsterbohorseshow, jag har alltid velat åka dit och vi ska nu göra det. På fredagen är det jubileumsfest för besökare, ryttare och kändisar, med tre rättersmiddag och underhållning av självaste Joy Labero. Kommer stanna där tills söndag för att sen åka hem över ett par dagar och fira Visfestivalen bl.a.

  • För att veckan efter det åka till Öland där jag fixat överraskning till Martin. :) vi kommer dock inte stanna där hela veckan, utan bara ett par dagar.
  • Givetvis kommer dagarna mellan detta spenderas (förhoppningsvis) i solen, på en klippa/strand, uteservering, skogen mm. Jag ska NJUTA för fulla muggar med andra ord :)

Tröttast!

Publicerad 2010-06-30 09:29:19 i Allmänt,

Igår spenderades natten  med Edward och dom andra i Twilight. Fy tusan vilken karaktär han är! Han gör mig knäsvag av bara sin uppsyn.
Kvällen började med en middag på Sahara med Ia, vi slog ihjäl några timmar med babbel för att sen slutligen bege oss på ett mission. *håller tummarna*
Efter ett JÄTTEroligt skämt om att bion skulle vara inställd (fick panik) så träffades vi alla utanför slutligen för att i nästakommande 2 timmar dregla oss blöta över skönheterna i Twilight, min största favvo är givetvis Edward mene igår tyckte jag att både Jasper och Emmett (stavar han så?) visade upp sidor man inte lagt märke till tidigare. *YUMMIE* ;)
Efter bion var det dags att köra hem till tyftingemar och givetvis höll jag på att krocka med en Älg. Men både jag och den klarade oss.... Bilen med ;)
Ska bli så skönt när vi flyttar in till stan igen, allt blir så mkt smidigare även fast då blir det att åka till stallet istället. Eller... fasen jag trivs ju där ute, men man kan inte få allt antar jag. Tror inte grannarna skulle uppskatta att jag slog upp ett stall och hade hästar inne i stan ;)

Nu är det dags för frulle, hoppas på att få lite mer energi. Har sovit 3 timmar i natt =S 

Tortyr...

Publicerad 2010-06-29 09:12:09 i Allmänt,

det är precis vad det är när man måste vistas inomhus en sånhär dag... Hoppas hoppas detta väder håller i sig till helgen och nästa vecka och veckan efter det och två veckor efter det, SEMESTER! Sen kan det gärna få regna.  

Igår spenderades kvällen ute hos Kakan, Jonas och lilla Lily på Grönö. Så himla trevligt! Påväg hem hade jag terapi med Ia, vi kollade på döda ormar från bilen, jag gick ut och fotograferade dom mm. så hon kunde ha lite bilder att titta på. ;) Det är sjukt hur man kan vara så rädd för något egentligen. Hur kommer det sig att man får fobier liksom. Jag är höjdrädd, men det är inte så att jag blir hysterisk om jag är på en höjd jag tycker mest bara det är obehagligt.

Ser fram emot kvällen något enormt. Först ska jag  spendera lite kvalletid med Ison, vi ska käka middag på en uteservering.. tror vi behöver det ;) och sen.. är det Eclipsepremiär!!!!!!!!!! HÄRLIGT! 

För mkt av det goda...

Publicerad 2010-06-28 11:14:13 i Allmänt,

För några månader sen flyttade jag och Martin ut på landet, närmare besämt till hans föräldragård Tyftingemar. Vi kände att min lilla etta var för liten och jag kände att hans lägenhet behövdes fixas till för att jag inte skulle få krupp ;) samt så hämtade jag hem min häst i samma veva och den placerades ute i Tyftingemar. Så då föll det sig naturligt att vi bosatte oss där i jaktstugan på gården. Till en början trivdes jag som fisken i vattnet, så lugnt och skönt. Dagarna gick till att jobba och sen hem och spendera kvällen i stallet. Jag kunde inte få annat än lugn och ro. Och efter en ganska tuff höst och vinter var det precis det jag behövde. Egentid och ett avbrott från allt.

MEN... nu kan kan jag villigt erkänna att jag börjar bli rejält mättad av lantlivet. Det liksom kryper lite i kroppen på mig, jag måste ha civilisation igen. Jag vill ha båttur, vin på en uteservering, sommarfest, bad på någon av västerviks badställen. Man kan säga att det börjat rycka lite i Västerviks termen och jag börjar bli rastlös.  
I Augusti flyttar vi in till stan igen, dock inte till lägenheten på storgatan utan till vårt nya boende, huset på Fredriksdals gatan :) Japp.. ni läste rätt. Vi är husägare! Inget nytt för Martin men megastort för mig! Har redan planerat inredning och rabattdesign. Dock blir det ju inte förens nästa sommar jag får sätta klorna i trädgården. Men planera kan man ju alltid.

Midsommar blev okej, trevlig liksom. Jag blev ju sjuk i mitten på förra veckan, samt så krockade planerna totalt inför midsommarfirandet. Detta resulterade i midsommarfirande på tyftingemar med ett mindre sällskap, vin, middag, jordgubbstårta (självklart) krocket mm.
Hela helgen har gått i lugnets tecken... vi har bara softat. Igår åkte vi ut till hummel för lite tid med mina päron. Första doppet i kogaren avverkades, skönt och behagligt.
Idag ska jag och Ison dra en veva till kakan ute på Grönö efter jobbet.
Och IMORGON... Ja, imorgon är det en alldeles speciell och fantastisk dag. Som vi har längtat. IMorgon går premiären av stapeln för ECLIPSE och vi alla i tjej -och biogänget kommer samlas ännu en gång och dregla över Edward Cullen och dom andra vampyrpuddingarna i Twilightsagan. Jag är heltaggad och exalterad! 



Vacker som en dag, söt som socker och sjuuukt sexig! ;)

Schjuvk

Publicerad 2010-06-23 11:31:25 i Allmänt,

Tänkte jag skjulle fortsätta min klagosång som tidigare dagar och verkligen poängtera att jag nu är dödssjuk och hemma från jobbet idag. Ute strålar solen, men det finns inte en plan på att jag kan masa mig från soffan och gå ut och njuta av den, har feber =(

Igår var det personalmys med jobbet, vi åkte först till saltis och käkade en helt underbar lunch sen vidare ut till lysingsbadet för att spela GOLF! japp långgolf, du läste rätt. Jag har aldrig någonsin spelat långgolf, men det var rätt kul när man fick in dom få bra slagen annars hamnade jag endast några meter utan för utslagsplanen?? heter det det?
Efter golfen blev det middag på skärgårdsvillan och sen bar det hem. Jag kände redan vid middagen att det skulle sluta illa för mig, väl hemma blev jag till en kraxande snorgärs... och nu ligger jag här..... skakandes, rädd och bedrövlig.. HELVETE!

Midsommar har blivit ändrat helt och hållet. Jag är lite besviken måste jag säga..... men vad gör man liksom. Dessutom är jag dygnsjuk så det känns som det spelar kvitta i vilket fall.  

"jag saknar dig!"

Klackarna i taket.... eller inte

Publicerad 2010-06-22 10:07:02 i Allmänt,

Mår sämre idag, kan knappt svälja och huvudet värker. Jag hoppas verkligen jag kan hålla mig kry över midsommar.
Red min  fina wellis igår, hon är verkligen min bästa vän. Fy tusan vad jag tycker om den hästen. Låter säkert jättelarvigt för dom flesta men hon är så mänsklig på något vis. Fina Wella!

Vid tolv idag ska hela personlastyrkan trampa iväg på sina cyklar. Fråga mig inte vart, men jag tror det har med en båt att göra. ;) Känner mig sådär upplagd för det. Ska bli jättekul, men är som sagt inte kry och vädret är inte det bästa ju.
Framåt kvällen ska jag lägga om mina nails så dom blir midsommarfina.

Urk, känner att jag har idetorka på vad jag ska skriva, så jag återkommer imorgon. Vi ses!

Ausch....KLAGOSÅNG

Publicerad 2010-06-21 15:07:41 i Allmänt,

Halsen värker, jag frustar och nyser.. Jävla förkylning!
Jag vill hem och slänga mig i sängen, känner mig helt mojsig i hela nyllet. Blääää!

Det är fruktansvärt synd om mig, jag ligger nästan inför döden. HJÄLP!

Kraxhals

Publicerad 2010-06-21 10:52:49 i Allmänt,

Min hals känns som ett rivgärn, vet inte om det beror på helgens aktiviteter men jag håller med största sannolikhet på att få jordens förkylning, om jag inte minns helt fel så var jag dunderförkyld över förra midsommar.

I fredags var det som sagt student, blev en sväng förbi Bea och även Beccis. Mer hanns det inte med då jag jobbade. Var även en sväng på simson, att inte den båten sjunker med allt folk alltså. Kul var det i vilket fall men det blev en hyfsad tidig hemgång ändå. Jag är helt klart för gammal  =S
Lördagen spenderades ute i målserum med Kim, vi kollade på hoppningarna och bättrade på brännan. Eftermiddagen och kvällen spenderades framför tvn och BRÖLLOPET! Och blödig som jag är så tjöt jag som en besatt..haha. Vackra vackra Victoria och vilken man hon fått tag i, jag tror att orden "det största av allt är kärleken" kommer vara ord som i framtiden kommer förknippas med vår nya Prins. 
Och visst har han rätt, det är det största som finns. Och efter att ha blvit matad av deras lycka så börjar man ju fundera på sitt eget (förhoppningsvis) giftermål. Jag vill ha ett stort bröllop, men när jag och Martin pratade om hur vårt bröllop skulle se ut för ett tag sen så slutade vi ganska snabbt att drömma då vi insåg att vi skulle få leva på vatten och bröd i resten av vårt liv om vi skulle bjuda alla vi känner.. Det skulle bli en bra bit över hundra gäster! Det där kommer nog bli det svåraste av allt tror jag, att "välja" ut vilka som får komma och inte. Får ont i huvudet av bara tanken haha.
Igår var en redigt soft dag sov till 11.00!!! Åkte till västrum på någon bonnadag samt till hummel och hälsade på martins farbro. Sen drog vi en sväng förbi stan och hyrde film, Hachiko, tempelriddaren och nån romantisk som jag inte kommer ihåg namnet på.

Hachiko kan jag rekommendera varmt, gud vilken fin, sann berättelse. Jag tjöt i stort sett hela filmen. Det handlade om en hund som hette Hachiko som blev upphittad av sin blivande husse på en tågstation, och det bandet som uppstod mellan dom är helt obeskrivligt! Se den!
Tempelriddaren såg jag bara första avsnittet på, sen var det dags för sängen. Men den höll helt klart måttet. Blir sista avsnittet idag.

Kort vecka väntar. Plus att vi imorgon ska på "sommarfest" med jobbet med start 12.00. Onsdag blir vanligt och Torsdag halvdag. Sen tar jag semester i fyra veckor! Midsommar är än så länge oviss, men hur det än bli så kommer jag iallafall garanterat vara i skärgården. Så jag är nöjd :) Ge mig hav, en gnutta sol, nubbe och sill samt jordgubbstårta så är jag nöjd! Ja och så Martin, en midsommarkrans och skön stämning förstås ;) hehe... 

Vi ses kära vänner, trevlig måndag!

14 dagar kvar!

Publicerad 2010-06-18 11:41:28 i Allmänt,

Det slog mig just att jag har 14 dagar kvar att jobba och sen har jag semester! Kolmården är inbokat samt Falsterbo horseshow, camping på hög nivå med andra ord. Och jag kan känna än viss mysighet över det, då jag ska spendera den med min kärlek. Mkt står utanför dörren och väntar inom kommande framtid. Och jag känner att det är skönt med lite tid tillsammans innan allt sätter igång. 

Snart lunch och den ska spenderas med Lilla Linafisen! Det är en sjukt bra tjej det.... lite halvstörd men det är det fina med henne :) Hon får mig alltid på bra humör.  *Kärlek*   

Sjung om studentens lyckliga dar...

Publicerad 2010-06-18 11:16:24 i Allmänt,

Idag tar ett ex antal (kan man kalla dom ungdomar? Eller framstår jag som jättegammal då??) Studenten.
Kommer ihåg hur förväntasfull jag själv var och hur upprymd jag blev när jag väl sprungit ut och fick en hel uppsjö av blommor och lyckönskningar från alla möjliga människor. Jag kommer ihåg hur jag tillslut föll i gråt av lycka. Det var nog den bästa dagen i mitt liv, än så länge. Dock kommer jag ihåg dagen efter, hur tom man kände sig. Och hur konstigt det kändes att helt plötsligt när hösten kom inte ha någon skola att gå till. Allt det trygga som man var van vid var borta och nu förväntades det av än att man skulle stå på egna ben och börja ta rediga beslut om framtiden. Mkt har jag hunnit med sen jag gick ut skolan. Jag har inte pluggat vidare... men jag har nog (utan att klappa mig själv på huvudet) förvånansvärd stor arbetslivserfarenhet för att bara var 26 år. Restaurangbranschen, personlig assistent, jobbat på gruppboende/behandlingshem, säljare av alla dess slag/ jobb i 3 klädesbutiker, pool/bad vakt mm.   Och jag är stolt och nöjd över det jag hittills åstakommit. Dock kan man sakna skolan och gemenskapen ibland... men jag kan nog inte annat än att välkomna ut alla studenter i det verkliga livet idag. Det är nu det börjar :)

Nacken och huvudet har börjat värka något kollosalt sen i onsdags, då jag ramlade av. Blir det inte bättre under morgondagen blir det nog en sväng till sjukan *suck*
Eftermiddagen/kvällen kommer spenderas på lite studentskivor, får se hur kvällen tar sig och vad min onda nacke tilllåter mig att hållas med.

i övrigt får jag önska alla trevlig helg! Sköna Fredag -äntligen är du här! :)

Jag är skakad och berörd...

Publicerad 2010-06-17 17:00:40 i Allmänt,

..hjärtat slår så hårt, och jag faller mer och mer HÅÅÅÅLLLOOOMMM MIG! som nane grönwall ylar.

Igår var det som sagt hoppträning. Wella skötte sig galant, jag var ringrostig och en fegis. Vilket resulterade i en blåsvullen tumme och en lätt schake schake av hjärnan min ;) Som alltid så ramlade jag av. haha...
Allt hade gått så bra ju, så jag blev lite övermodig och skulle givetvis hoppa högre när Vickan frågade mig om jag ville. Dock insåg jag innan hindret att jag inte alls ville och började tveka vilket resulterade i en krasch... Dumma dumma mig!!! Så nu ska här tränas självförtroende så jag kan bli mer "ihopriden" med min fina pärla.

Student imorgon då.. blir att besöka ett par stycken. och kanske lite utgång på det. den som lever får se.

Nu ska jag hem och rida med Bea! :)

 

BYE BYE

Vad är rätt och vad är fel.

Publicerad 2010-06-15 12:22:32 i Allmänt,

Tur att alla människor är olika annars vore världen rätt tråkig tror jag. Men ändå kan man inte sluta fundera över hur folk resonerar, såklart är vi inte bara är olika vi tycker olika också. Men vad är rätt och vad är fel att tycka undrar jag? Jag har nog mkt oskrivna reglar för vad jag tycker är okej och inte... oftast så delar ens vänner samma ideologi tänker jag. Men så helt plötsligt stöter man på något som man inte tycker är okej och som för andra inte är någon grej och kanske rent av helt normalt men som för mig är rena grekiskan. Hur gör man då? Vad är rätt och vad är fel? Helt plötsligt blir någon som man kände väl lite av en främmling... Sånt skrämmer mig.

Mkt tankar och funderingar, mkt frågeställningar utan svar. Pms-kanske... eller så är det helt enkelt som det är.
Vem vet inte du, vem vet inte jag, vi vet ingenting nu, vi vet inget idag!

Tisdag och hormonsting.

Publicerad 2010-06-15 09:32:16 i Allmänt,

Hej världen...
det var ett tag sen. Men det är för att det varit mkt saker som hänt och för att jag har helt enkelt inte haft lust eller ork att blogga.
Hursomhelst så var lördagen alldeles super, började dagen med en ridtur, sen bar det av till Tovehult med min kärlek och årets första tovehultare klipptes. Dom är magiska! 40årsfest/maskerad för Fredrick Lindström på kvällen. Alla var utklädda till punkare ;) Vidare en sväng på stan och sen ropade sängen så glatt efter mig.
I söndags var en mysdag, vi åkte hem tidigt till landet. Myste med lilla isabelle och Melker, tog en söndgadstripp i rymdskeppet (husbilen)  Och bara var...

Som alltid den här tiden på månaden så blir jag en tänkare, hormonerna sprutar ut genom öronen på mig. Jag blir ledsen, arg, likgiltig och tycker att allt och alla i allmänhet är jobbiga. osv osv.
Igår var en tjutdag, världen rasade samman. Allt var världelöst, jag var värdelös. Vilka är ens vänner? Hur ska allt gå? Kommer vi fixa det? Som tur är så har jag min Älskade Martin i dom lägena, han leder in mig på rätt väg igen, plockar ihop spillrorna av mig och hjälper mig att sortera alla känslor. Gud vad glad jag är att han finns, min älskade fina Martin! Även att han är kille så är han så himla klok och förstående. ;)
Idag känns det klart bättre, efter att ha legat i soffan och sängen klippt hela kvällen igår och snyftat, diskuterat, snörvlat, varit den ynkligaste i hela världen. (Även då hade jag en superman till karl! Han lagade maten, befallde mig att vila och serverade mig på soffan) så känns det idag...ok.
Bära eller brista är mitt motto just nu. Jag har Martin och det är viktigast.
imorgon bär det av på hoppträning för första gången och jag är nervös. Många år sen jag var på en organiserad hoppträning liksom. Wella är ringrostig, jag likaså. Vi får hoppas och hålla tummarna att detta inte slutar i katastrof. :)


Nu frukost!

Gammal vänskap rostar aldrig!

Publicerad 2010-06-10 09:08:40 i Allmänt,

Igår efter jobbet blev vi bjudna på middag i Gamleby hemma hos Anna, Martin och lilla Agnes. Anna är min barndomsvän och vi har alltid hängt ihop, mer eller mindre. Hon är nästan som min syster vilket många trodde när vi var yngre. Hon är även kusin till Martin. 
Över middagen blev det mkt snack, vet inte redigt vad som händer när vi kommer ihop vi kan lätt slå ihjäl flera timmar genom att bara prata, om allt.  Tillslut gick martin och la sig på soffan och vi fortsatte prata...
När vi åkte därifrån runt 23.00 igår så var jag upprymd! Lilla Anna, min Anna, gud vad jag tycker om henne!

Någon som vet eller har en transport som ni kan tänka er att låna ut på tisdag? Jag ska på hoppträning då. Men har lite svårt att få tag på transportmedel till min Pålla :)

Dagen kommer slås ihjäl på jobbet, sen ska jag, ia och martin ge oss ut och kolla nytillskotten i Gagersrum! jag kommer ju bli helt knäsvag! :)

Trevlig dag!

Rättelser..

Publicerad 2010-06-09 14:37:50 i Allmänt,

Skjuta stavas SKJuta och inte Skuta.. och om det är kväll och klockan är halv tolv så ska det stå 23.30 och INTE 11.30.... Sen fick jag stränga order att rätta tiden för hur länge Arrak jagade Älgen, det var ca tre timmar och vi var inte hemma innan 03.30 ;) Ber om ursäkt för dessa missar och hoppas ni andra kan ha överseende med detta ;) 

Dagen börjar lida mot sitt slut och jag hoppas att Bea kommer ut i dag så vi kan rida lite, börjar bli lite långtråkigt att rida ensam jämt.  Idag kommer också mina svärföräldrars ny "hem" på fyra hjul. Japp dom har köpt en husbil! Martin har redan börjat att planera in en campingsemester i sommar... ohhh gosch! ;) För mig är camping = likadana träningsoveraller, grillat, öl och lite chabbi. Han menar att det inte kommer bli så i denna husbil :)

Nu fika....

STOLT!

Publicerad 2010-06-09 09:12:19 i Allmänt,

Igår var jag och min karl på mission efter jobbet, jag är redigt spänd över hur närmsta framtiden kommer se ut planerna fick liksom en helt annan vändning på bara över en dag.
En annan rolig sak som hände igår var att jag hoppade Wella!
Underbara fina Wella, min vän Ia kom ut och fotade och filmade alltsammans också.
Det var andra gången som Wella hoppades. Jag vet att jag tyckte hon var rätt obehaglig första gången jag hoppade henne, då hon inte hade en tillstymmelse till att taxera själv, speciellt inte i traven! Då hon aggerade som om hon var precis livrädd för att jag skulle rycka henne i munnen över hindren, så hon sänkte ryggen och hoppade rakt upp med halsen i vädret utan att jag knappt tog i henne. Lite svårt att få till bra språng då.
Men efter ett par grodhopp igår så gick vi över att hoppa i galopp vilket gick mkt bättre och efter ett par språng kändes hon jättefin. Hon är duktig min Wella!

Lånade bilden från isons.se (Ias blogg)
samt videoklippet ;) Tack snuttan!

Snart kommer vi upp på högre höjder ;)
är rätt stolt ändå!

Efter att ha styrt klart med kvällens bestyr så var det dags att sova. Känns som om det är så jag lever mitt liv i veckorna. Går upp på morgonen, åker till jobbet, hem efter jobbet, stallet, rida, äta, någon timmes mys med Martin och sen sängen. Men det är rätt okej må jag säga.
Klockan 23.30 ringde Martins mobil. Någon hade kört på en älgtjur mellan Dagsbo och Tyftingemar. Älgen hade tydligen sprungit in i sidan på bilen och fastnat med hornen. Men lyckats att ta sig loss och försvunnit in i skogen. Det är vid såna tillfällen som Martin bl.a. kallas in med vår bebis (okej min) Arrak för att få tag på Älgen och skuta den om den ev. blivit skadad. Sagt och gjort, och givetvis ville jag följa med och få lite spänning i vardagen. Har ju inga jaktkläder så det fick duga bra med ridbyxor och gummistövlar ;)
Väl framme släpptes arrak med en sändare på sig så vi kunde följa honom på en gps. Efter 400 meter in i skogen hittade han älgen. Sen var jakten i full gång.
Martins och min (främst Martins) uppgift var att först vänta ut så vi såg på gps vart det bar iväg samt hur skadat djuret var. (Rör det sig mkt är det inte specillet skadat och står det mest still är det skadat) Det läser man av på gps, man kunde alltså se när Arrak rörde sig och när han stod still samt på hans skall. Klockan var nog 11.50 när vi kom till olycksplatsen, 5 min senare hade Arrak hittat älgen. Han är duktig han!
Efter att ha pejlat in, så bar det av in i skogen även för oss. Och ni må tro att det var ganska svårt för en orutinerad att hänga med i tempot bland de snårigaste buskagen och den täta terrängen, iklädd gummistövlar och en ynka liten lampa som skulle lysa upp vägen för mig i mörkret. Martin bad mig dessutom att inte trampa onödigt mkt på grenar och att sätta ner fötterna tyst. Hmm... lättare sagt än gjort för en klumpedunsa som jag ;)
Efter ca 1tim travande i skogen så var vi väldigt när inpå älgen och Arrak. Både jag och Martin drypte av svett och var redigt anfådda. Trodde aldrig det kunde vara så jobbigt att "jaga" men jäklarnas alltså det vvar sjukt jobbigt och terrängen var "ner för berg, upp för berg, genom ett kärr (fastna med mina förstora stövlar), genom buskar och täta passager.
Nu fick vi endast röra oss medans Arrak skällde,så att älgen inte skulle höra oss och dra.
Dessvärre drog älgen igen och Arrak efter och givetvis vi med.
Ytterligare en halvtimme avverkades för att komma tillräckligt nära. 
Men efter ett tag slutade Arrak skälla och vi kunde se på gpsen att det gick i full spetta hemåt. Så det var inte så mkt mer för Martin och mig att göra än att börja traska tillbaka mot bilen. Nu behövdes knappt lamporna längre för det hade börjat ljusna. Ingen älg blev det, men det var redigt spännande måste jag medge. Och det bästa av allt var nog att vi slutligen kunde dra slutsatsen att älgen inte var skadad för då hade den aldrig sprungit så länge utan gett upp efter ett tag, samt så hade Arrak aldrig släppt den om den tex var blodig. 
När vi kom hem till gården stod Arrak glad ihågen på trappan och väntade på oss. 
Efter att ha varavat ner igen, så var det dags att sova.... 03.00. Om jag är trött idag? Eh ja :)

Myggbett som svider och gyllene tider...

Publicerad 2010-06-07 11:30:20 i Allmänt,

Hej Hej Hallå...
Så var måndagsförmiddagen här igen. Helgen har varit super! I fredags grillades det i vanlig ordning hos fam Kling/Eilersen. Svärmor och svärfar kom på besök. 
I lördags solades det mest hela dagen, en redig softisdag med andra ord. Framåt eftermiddagen bar det av in mot stan, där millis "födelsedagsbåt" väntade i hamnen. Vi for ut på bölja blå, drack champagne och rosé, njöt av solen sista strålar och hade det hur trevligt som helst. Lite runda under fötterna gick vi senare i land på gränsö för att avnjuta en buffé och ett dopp i badbaljan. Sen drog alla hem till millis place för den stundande överraskningen. Nämligen "UFFE BALLA BALLA" som dagen till ära var inbjuden enbart för Millis skull ;) Ni må tro att hon vart exalterad när hon hittade honom sittandes bakom en madrass, iförd motorcykelhjälm  (maries förtjänst) i hennes garage! Mohahahaha....
Sen bjöds det på underhållning av klass (sär) om ni frågar mig ;) Ska försöka får in videoklippen här på bloggen under kvällen. 
Efter att Uffe spelat klart fortsatte vi ner till stan och harrys, där det sveptes en drink. Vidare till sahara och en cider senare beslutade jag mig för att avrunda kvällen. 
Väl hemma upptäckte jag till min fasa att Andy "trillat av pinn" Martin berättade att han under kvällen hade varit hängig. Och där låg han den lilla körven stel som en pinne. Stackarn... men försöka gick ju :( 
På morgonen packade vi ihop oss hyfsat skapligt och styrde kosan ut mot landet, väl hemma byttes det om och vi gick dagens första långpromenad! (STORT) Efter det placerade jag mig på terassen med näsan i vädret medans martin började snickra på ridhuset. 
Red även Wella igår, efter att hon stått några dagar och hon går mot klarhet till klarthet. Kan väl inte säga så mkt mer om henne än att hon är jättefin! Sen blev det grillning och ÄNNU en långpromenad.  Och efter det somnade jag i soffan. :) med andra ord har jag haft en superhelg! 
Veckan som kommer har än så länge inga större planer för sig. Imorgon ska wella få nya skor. På fredag har vi sommarfest på jobbet och på lördag är det ännu ett galej som går av stapeln. 
Det är många helger som är uppbokade framöver, vilket är jättekul men ack så snabbt dom går då. 
Min kollega har skaffat sig en hund, Charlie som är en cavalier king charles på 9 mån. Huuur söt som helst! Han är med här på jobbet och sköter sig exemplarisk. Det är nästan så man blir lite sugen på att skaffa sig en egen dog, vet inte redigt vad jag vill ha för något bara. Frågan är ju också om det är godtagbart att skaffa mig något annat än en jakthund.... ;)
Något som jag också skulle vilja skaffa mig är ett hus. Någon som vet något bra? :)
Dags för nytta....

    Just det... för att återkomma till min rubrik. Jag har svinmycket myggbett som jag aldrig tidigare varit överkänslig mot, men just nu kliar det över hela kroppen!!! Igår när vi var ute och gick så hade jag klätt på mig just för att jag skulle slippa myggen, Martin däremot hade kortarmat på sig. vem tror ni blev myggbiten... jo JAG! hade Martin ett enda myggbett? Svar nej!

Första natten avklarad

Publicerad 2010-06-04 10:44:37 i Allmänt,

Första natten är avklarad som ankmorsa ;)
Igår, efter jobbet packades Andy ner i en kartong för att transporteras hem till Tyftingemar. Hon/han vägrade att sitta i den, och började hoppa upp och ner och pipa i högan sky. Så jag tog han/hon i knät men det dög inte heller utan hon kravlade upp för bröstet på mig medans jag körde och satt sig tillrätta på sin favvopltas -min axel under håret. Tur att ingen såg mig då när jag kom körandes med min ankbebbe på axeln :)
När vi kom hem var det dags att öva simkunskaper. Mina svärföräldrar har en stor badbalja på tomten där jag la i Andy, som stormstrivdes. Han simmade omkring och hoppade i och från sin flytbrygga, solade i solen och åt allt som kom i hans väg. Efter det var det dags för matstund. Jag stannade till på hemvägen för att köpa röda mygglarver och gissa om han gillade det.
Sen var det klippt omöjligt att få lugn på han och att sätta honom i buren var det inte på tal om. Utan han satt och sov på min axel hela kvällen. Han är beroende av att få närhet verkar det som.
Detta gjorde att det blev en aning jobbigt att sätta ner han i buren och få honom att känna sig trygg. Han skrek ett tag men sen gick han och la sig i filten jag gjort ett bo av.
Imorse sov han när jag skulle servera honom frulle.
Imorse så fick han mygglarver och ett morgonbad, det finns nog inget sötare än när han plaskar omkring i sin innepool.
Jag hoppas och ber till gud att han lever och mår bra när jag kommer hem i eftermiddag!
då blir det plask i utepoolen och ny mat i form av kornkross.

Idag är det fredag, solen skiner och jag är på topp! Så skönt att det är helg. Imorgon vankas det 30 års galej för Millis, tror det kommer bli en toppenkväll. Vi kommer starta med en båttripp, för att sen käka buffe ute på Gränsö samt bubbla och relaxa. Vädret förväntas bli bra... så jag tror vi kommer få det toppen!
Åter till arbetet...



Andy el Andi

Publicerad 2010-06-03 14:19:50 i Allmänt,

Alla som känner mig vet att jag är en sann djurvän. Den här lilla krabaten sprang omkring ute på strandvägen bland människor och bilar helt ensam när jag skulle gå på lunch förut. Eftr att kollat läget och konstaterat att mamman inte syntes till så beslutade jag mig att ta med den in på kontoret. har ringt till en fågelgubbe som gett råd om vad den ska äta... så eh... ja den får väl följa med hem då :)


Underbara dag 2

Publicerad 2010-06-03 09:22:36 i Allmänt,

TJA!
Igår var jag och fixade bottenfärgen på mitt hår. Och jag kan varmt rekommendera Beccis på people! Hon är sjukt duktig.
Se så snygg jag var ;)


Och resultatet!


Ännu en dag som blir underbar för vissa men fördjävlig för mig! JAG SITTER INNE! Alltså på jobbet...
Igår red jag Wella igen, hon är tokfin! Så nu har jag bestämt att börja ta in henne om nätterna då hon börjar bli redigt rund och go om magen samt att vi nu måste trappa upp träningen lite mer. Idag blir det hoppning på schemat ;) och då passar det ju yppligt för lite kortagning. Ska nog ta och tvinga ut Ison med hennes kamera snart så hon får ta lite fina bilder.
Inatt blev vår hund Arrack pappa, så nu påbörjar operation övertalning av sambo så att vi kan ta en utav valparna. ;) och på tal om valpar igår kom även mamma och kläckte att hon förmodligen ska köpa sig en fransk bulldog! Jag smälter bara jag hör namnet.. dom är så otroligt söta! Så det här kommer förhoppningsvis bli en valpsommar :)
Lunchen idag kommer spenderas med lilla B ute i solen. Martin och mina svärföräldrar är iväg på mission, skapligt spännande! :)
Dags för frulle.





UNDERBARA!

Halalslakt och strutspolitik!

Publicerad 2010-06-02 15:54:25 i Allmänt,

Som av en händelse började jag och en kollega prata om något så makabert som halalslakt idag när vi satt ute i solen och käkade glass. För mig är detta något främmande och jag kunde inte redigt ta ställning till vad jag tyckte om det förrän hon i sin tur berättade för mig vad det var.
Halalslakt är: (denna text hittade jag på internet)
All form av slakt kan kännas motbjudande för allmänheten. Konsumenten tänker säkert inte alltid på att det är djur man äter när vid val av kött i livsmedelsbutiken. Livsmedelsindustrin visar inte gärna upp alla detaljer i själva slakteriprocessen. Självklart blir skäktning, den rituella halal slakten fruktansvärd i sin beskrivning för den som inte har kunskap.

I enlighet med islam så ska slakten ske utan bedövning och ett snitt skärs i en obruten rörelse. Kniven kontrolleras före och efter varje slakttillfälle, den måste vara i sitt skarpaste skick. Djuret måste vara friskt, utan skador och behandlas medlidsamt och vänligt. Slaktaren är en vältränad muslim som med ögonkontakt utför slakten samtidigt han uttalar "I Guds namn, Gud är större" [Bismillah, Allahu Akbar]. Man skär av matstrupen, luftstrupen och halspulsådrorna utan att ryggmärgen skadas. Enligt Dr Majid Katme [Brittiska muslimska rådet] så förlorar djuret så mycket blod på snabb tid att det blir blodförlust i hjärnan. Detta skapar en naturlig bedövning. Slakten avklaras snabbt och smidigt. Viktigt är dessutom att djuren inte får se ett annat djur dö. Detta pga att djuret inte ska känna sig stressad inför slakten.
MEN Jag kan dock inte riktigt köpa detta när jag fick se det här:

VARNAR KÄNSLIGA!



Och jag blev chockad över hur vår statsminister utalar sig. För mig är detta djurplågeri.

 



Tycker inte det här är humant över huvudtaget, och att man för någon sort human ritual över själva slakten kan jag inte heller se. Vart är det där om att man tittar dom i ögonen och att dom inte ska känna stress o.s.v.?
DET HÄR ÄR HEMSKT!

sommarvärme

Publicerad 2010-06-02 13:40:15 i Allmänt,

Ni förstår nog inte hur frustrerande det är att blicka ut genom fönstret på en klarblå himmel och en strålande glad sol. Eftersom jag är en soldyrkare (egentligen borde jag bo utomlands) Så är detta tortyr för mig! ;)
Fick dock chansen att slänga upp fejjat i solen på lunchen, när jag var och käkade en alldeles utmärkt lax på restaurang Räken med Ison. Men känner helt klart att det absolut INTE räcker för mig, restrerande kroppsdelar blänker i klaraste vitt! Det blir grillen för mig i sommar :( För med min vanliga otur så kommer säkert hela semestern regna bort.
Midsommar gott folk! Snart är det midsommar! Vad står på schemat? För mig är midsommar skärgård, sill och nubbe och givetvis en härlig jordgubbstårta! Dansband och så där lagom go och rund under fötterna ;)

Nehepp plikten kallar... d.v.s åter till tortyren ;)

Förändring.

Publicerad 2010-06-02 09:45:11 i Allmänt,

Den här veckan har gått i förändringens tecken. I söndags när jag var som mest yngklig, så passade Martin på att diskutera viktiga beslut, förändringar och ansvar med mig. Ni kan ju förstå att jag var måttligt road över det. Jag protesterade i högan sky, just för att jag är lite av den trotsiga typen, speciellt när jag motvilligt måste erkänna att någon annan har rätt.
Men för den sakens skull så innebär inte det att jag inte tar åt mig av det som sägs.
Så i måndags skrev Janni Mari Eilersen en matlista, gjorde veckomatsedel och åkte och storhandlade helt själv! Nu får ni inte tro att det aldrig är något jag gjort. Jag gjorde det jämt förr... men sen kom jag liksom av mig när jag blev nykläckt singel (hur kul är det att engagera sig, laga mat, när man är själv?) Sen träffade jag Martin som äter när han är hungrig och har inga fasta matrutiner överhuvudtaget. Vilket gör att det äts mkt mat ute.
Vilket i sin tur har gjort att vi aldrig har något hemma, bråkar om vad vi ska laga till mat, samt som nu i måndags, då det blev tal om respekt och ansvar emot varandra (underlättande)
Jag kan erkänna att jag varit jäkligt bekväm, om inte jag är hungrig så behöver inte jag åka och handla. Men då kan jag ju givetivis inte klaga på att vi aldrig lagar nyttig mat... ellerhur?
Hursomhelst på willys brändes det pengar i måndags... NYTTIGA pengar! Och numera är vår kyl överbelammrad med bra mat som jag nu lagar varje kväll. Jag hade glömt bort hur mkt jag älskar synen av ett välfyllt kylskåp! Visst tar jag ansvar :)
Igår var som jag skrev dagen med stort D. När jag satt i stolen och beccis gick igenom mina slitna (fast Beccis sa att dom var oförskämt fina för att inte ha klippt sig på ett år) Så kom vi första fram till att jag skulle spara längden och bara frescha till det. Just för att jag var så osäker på om jag skulle klippa av det eller ej. 
Färgningen sattes i, den är jag förövrigt supernöjd med! 
Sen var det dags att sätta saxen i håret och precis när Beccis var klar, så började jag pilla i håret, vände in topparna så att det såg ut som om jag hade page, beccis och jag tittade på varandra, Beccis utbrister:
 "det förstås, det skulle vara jäkligt snyggt" och jag svarar "gör det"  Beccis- "är du säker?"
Jag- "Gör det, men gör det snabbt så jag inte hinner ångra mig"
Sagt och gjort, ca 20 cm hår rykte! och jag är supernöjd! Ska dock tillbaka idag och lägga i mer mörk färg i hårbotten.
Kan verkligen rekomendera salong People och Rebecca "Beccis" Jonsson, hon är redigt duktig!
Idag ska jag luncha med min vän Ia, vi ska fira att hon vann!! :) Och eftersom det här inlägget handlar om förändring så får jag väl säga att det inte hör till vanligheterna att vi lunchar mitt i veckan utan att det blir mest helgerna, men att vi nu kan hoppas att detta blir en FÖRÄNDRING på. :)

Lite bilder:


Tisdagen är kommen..

Publicerad 2010-06-01 09:27:19 i Allmänt,

Och idag är det en stor dag, jag ska gå till frissan ;) och hur jag kommer se ut när jag går där ifrån återstår ju och se. Jag är beslutsångesten själv, ena stunden ska jag klippa av andra inte.
Helgen har varit helt underbar, i fredags var biogänget och kollade på SATC 2, jag tyckte den var sådär. Bra men den första filmen var bättre. Efter filmen åkte vi ut och prövade "fiskelyckan" dock blidde det inget napp. ;)
Lördagen startade med en lång morgonritt i skogen. Det finns få saker som jag uppskattar så mkt som att gå ut till stallet tidigt på morgonen, göra ordning hästen och sen bara ge sig ut i skogen. Det är total avkoppling för mig. Helst av allt ska det vara soligt och sådär daggit i gräset också. :)
Framåt eftermiddagen drog jag in till stan för att möta upp tjejerna. Vi hade gjort något vi aldrig gjort innan, nämligen lagt ihop en liten slant var och en som vi sedan köpte gemensam dricka för. Detta resulterade i cosmopolitan (såklart) piggelin drinkar och annat smått och gott. Redigt trevligt faktiskt!
Sen avverkades både sahara och palle. Och jag badade så gott som i cosmopolitan. ;)
Söndagen var mindre lyckad -hej migrän och magvärk. =(
Trots det lyckades jag pallra mig ut till Tyftingemar och sen vidare för ett restaurangbesök på Skälö. Beställde in Duva, och det var verkligen det äckligaste jag ätit! Och med migrän och magvärk vad det definitivt inte ens på tal om att försöka få i sig det. Jag åkte hem och sov....
Igår upplevede jag ett hallelulja moment. Wella var den absolut finaste hästen jag suttit på. Vilken känsla! vilken häst! Jag hämtade t.o.m Martin så att han skulle få se uppenbarelsen. Och han var imponerad! Vilket betyder att hon var redigt redigt redigt fin! Duktiga fina tjejen.. det märks verkligen att hon börjar bli stärkt nu. Och jag kan inte annat än att drömma om hur hon kommer bli om hon ska fortsätta överraska på detta sätt. Jag är kääääär!
Detta gör givetvis att man får mersmak och en extra sporre. Funderar på en liten tävling ;)
Frukosttajm!

Om

Min profilbild

Janky

En blogg som handlar om att vara en snart 29 årig (snart) tvåbarnsmor i den lilla staden Västervik. Mina reflektioner om att vara gravid och ha barn. Om att snart flytta till en gård, om att pussla ihop livet som mamma och även hitta ett sätt där jag är och får bara vara jag :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela